Aandelen Schibsted kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Schibsted aandelen? Op deze pagina kan je direct Schibsted aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Schibsted. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Schibsted raadplegen. Schibsted is een aandeel uit Noorwegen. Het aandeel wordt verhandeld in NOK aan de Oslo Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool SCHA.OL.

Waar kan je Schibsted aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Schibsted kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Schibsted?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Schibsted. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Schibsted?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Schibsted? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Schibsted is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Schibsted.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Schibsted

Sterke punten Schibsted

 • Diversificatie van inkomsten: Schibsted heeft een diverse portfolio van online classifieds, nieuwsmedia en marktplaatsen, waardoor het blootgesteld is aan verschillende inkomstenbronnen.
 • Leidende marktposities: Schibsted heeft sterke marktposities in verschillende Europese landen, met bekende merken zoals Finn.no, Blocket.se en Leboncoin.fr, wat kan leiden tot een sterk concurrentievoordeel.
 • Digitale transformatie: Schibsted heeft geïnvesteerd in digitale technologieën en innovatie om de transformatie naar een digitaal bedrijf te versnellen, wat kan bijdragen aan groei en efficiëntie.
 • Focus op gebruikerservaring: Schibsted streeft naar een optimale gebruikerservaring op zijn platforms, met gebruiksvriendelijke interfaces en gepersonaliseerde content, wat kan bijdragen aan klanttevredenheid en loyaliteit.
 • Sterke merken: Schibsted heeft sterke merken met een hoge naamsbekendheid en reputatie, wat kan bijdragen aan vertrouwen en loyaliteit bij gebruikers en adverteerders.

Zwakke punten Schibsted

 • Concurrentie en disruptie: Schibsted opereert in een competitieve markt met veel spelers en kan te maken krijgen met concurrentie en disruptie van nieuwe technologieën en opkomende concurrenten.
 • Regelgevingsrisico’s: Schibsted opereert in verschillende landen met verschillende regelgeving op het gebied van media, classifieds en online adverteren, wat kan leiden tot uitdagingen op het gebied van naleving en kosten.
 • Valutarisico’s: Schibsted’s resultaten kunnen worden beïnvloed door wisselkoersschommelingen, aangezien het bedrijf internationaal opereert en in verschillende valuta handelt.
 • Operationele risico’s: Schibsted kan te maken krijgen met operationele risico’s, zoals IT-storingen, datalekken en cybersecurity-bedreigingen, wat invloed kan hebben op de bedrijfsvoering en reputatie.
 • Afhankelijkheid van advertentie-inkomsten: Een groot deel van Schibsted’s inkomsten is afkomstig van advertenties, wat kan leiden tot volatiliteit in de inkomsten en afhankelijkheid van de advertentiemarkt.

Over Schibsted

Schibsted geldt als een multinationale media en internetgroep die met het hoofdkantoor gevestigd is in Oslo. De kernactiviteiten van het bedrijf zijn internetcommunicatie, entertainment en gaming, zoals ook e-commerce dat is. Schibsted werd al in 1839 opgericht door Christian Schibsted.

Bekende dochteronderneming van Schibsted is Trader Media East. Bekende producten van Schibsted zijn onder meer Aftenposten, Aftonbladet en Svenska Dagbladet, zoals Schibsted verschillende mediabedrijven in het bezit heeft. De aandelen worden als SCHB verhandeld op de beurs in Oslo. Het werk van dit bedrijf wordt opgedeeld in de divisies Nordic Marketplaces, News Media en Financial Services.

aandeel schibsted kopen

Wel of niet aandelen Schibsted kopen?

Ben je aan het nadenken over het kopen van aandelen Schibsted? Als je geïnteresseerd bent in technologie en media, kan Schibsted een interessante optie zijn om te overwegen. Maar voordat je een beslissing neemt, is het belangrijk om zorgvuldig de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen.

Aan de positieve kant is Schibsted een Noors mediabedrijf dat actief is in verschillende segmenten, zoals online advertenties, marktplaatsen en nieuwsmedia. Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in Scandinavië en andere delen van Europa, en heeft een bewezen staat van dienst in het innoveren van digitale media en technologie. Als je gelooft in de groeipotentie van de online media-industrie, kan Schibsted aantrekkelijk zijn als belegging.

Daarnaast heeft Schibsted ook een solide financiële positie en heeft het in het verleden goede resultaten behaald. Het bedrijf heeft een sterke merknaam en een trouwe gebruikersbasis voor zijn verschillende online platforms, wat kan bijdragen aan toekomstige groei.

Aan de andere kant zijn er ook risico’s verbonden aan het investeren in aandelen Schibsted. Net als bij elke belegging zijn er geen garanties voor toekomstige prestaties en kunnen aandelenkoersen fluctueren. Daarnaast opereert Schibsted in een competitieve markt en kan het geconfronteerd worden met uitdagingen zoals veranderende markttrends en regelgeving.

Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen en je beleggingsdoelen en risicotolerantie in overweging te nemen voordat je beslist om aandelen Schibsted te kopen. Het kan ook verstandig zijn om advies in te winnen bij een financieel adviseur om een weloverwogen beslissing te maken.

Al met al zijn er zowel positieve als negatieve aspecten om te overwegen bij het investeren in aandelen Schibsted. Het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen en je goed te informeren voordat je een beslissing neemt die past bij je eigen financiële situatie en beleggingsdoelen.