Aandelen Serco kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Serco aandelen? Op deze pagina kan je direct Serco aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Serco. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Serco raadplegen. Serco is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool SRP-L.

Waar kan je Serco aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Serco kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Serco?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Serco. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Serco?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Serco? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Serco is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Serco.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Serco

Sterke punten:

 • Innovatief – Serco is een innovatief bedrijf dat voortdurend nieuwe producten en diensten ontwikkelt om aan de behoeften van de klanten te voldoen.
 • Diversificatie – Het bedrijf heeft een breed scala aan diensten en producten, wat het risico van het afhankelijk zijn van een bepaalde markt vermindert.
 • Wereldwijd bereik – Serco heeft een wereldwijde aanwezigheid en bedient klanten in verschillende landen en sectoren, wat het bedrijf een bredere klantenbasis geeft.
 • Sterke merknaam – Serco heeft een sterke reputatie opgebouwd als betrouwbare leverancier van producten en diensten van hoge kwaliteit.

Zwakke punten:

 • Gevoelig voor economische cycli – Serco is afhankelijk van de economische situatie en kan worden beïnvloed door recessies of economische vertragingen.
 • Concurrentie – Het bedrijf opereert in een competitieve markt en kan worden geconfronteerd met uitdagingen van concurrenten die vergelijkbare producten en diensten aanbieden.
 • Risico’s bij overheidscontracten – Serco werkt vaak met overheidsinstanties en loopt daarom het risico dat veranderingen in overheidsbeleid of veranderingen in de politieke situatie de winstgevendheid van het bedrijf kunnen beïnvloeden.
 • Beperkt aantal klanten – Hoewel Serco een wereldwijde aanwezigheid heeft, is het bedrijf afhankelijk van een beperkt aantal grote klanten, wat een risico kan vormen voor de inkomsten als een van deze klanten besluit om elders te gaan.

Over Serco

Serco is een alom erkend en gerespecteerd servicebedrijf en exploitant van onder meer de Docklands Light Railway, de Manchester Metrolink, de Kopenhager metro en de bussen in het Australische Adelaide. Tot het jaar 2015 was het eveneens eigenaar en exploitant van de bekende Great Southern Railway in Australië.

Aandelen Serco worden verhandeld op de Londense beurs als SRP. In Hook in Engeland staat het hoofdkwartier. Gemiddeld genomen werken er steeds rond de 50.000 mensen bij Serco. Dochterondernemingen die er echt toe doen zijn met name Northlink Ferries en Serco Int.

aandeel serco kopen

Wel of niet aandelen Serco kopen?

Ben je op zoek naar een bedrijf om in te investeren en vraag je je af of Serco een goede keuze is? In dit artikel zetten we de voor- en nadelen op een rijtje, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Laten we beginnen met de voordelen. Serco is een innovatief bedrijf dat voortdurend nieuwe producten en diensten ontwikkelt om aan de behoeften van de klanten te voldoen. Het bedrijf heeft ook een breed scala aan diensten en producten, wat het risico van het afhankelijk zijn van een bepaalde markt vermindert. Bovendien heeft Serco een wereldwijde aanwezigheid en bedient het klanten in verschillende landen en sectoren, wat het bedrijf een bredere klantenbasis geeft. Als laatste heeft Serco ook een sterke reputatie opgebouwd als betrouwbare leverancier van producten en diensten van hoge kwaliteit.

Maar er zijn ook nadelen. Serco is gevoelig voor economische cycli en kan worden beïnvloed door recessies of economische vertragingen. Het bedrijf opereert in een competitieve markt en kan worden geconfronteerd met uitdagingen van concurrenten die vergelijkbare producten en diensten aanbieden. Serco werkt vaak met overheidsinstanties en loopt daarom het risico dat veranderingen in overheidsbeleid of veranderingen in de politieke situatie de winstgevendheid van het bedrijf kunnen beïnvloeden. Als laatste is het bedrijf afhankelijk van een beperkt aantal grote klanten, wat een risico kan vormen voor de inkomsten als een van deze klanten besluit om elders te gaan.

Het is dus aan jou om te beslissen of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Het is belangrijk om te onthouden dat investeren altijd risico’s met zich meebrengt en dat het verstandig is om een weloverwogen beslissing te nemen op basis van zorgvuldig onderzoek.