Aandelen Severn Trent kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Severn Trent aandelen? Op deze pagina kan je direct Severn Trent aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Severn Trent. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Severn Trent raadplegen. Severn Trent is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool SVT-L.

Waar kan je Severn Trent aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Severn Trent kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Severn Trent?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Severn Trent. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Severn Trent?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Severn Trent? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Severn Trent is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Severn Trent.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Severn Trent

Sterke punten:

  • Stabiele inkomsten: Severn Trent is een water- en afvalbeheerbedrijf en heeft een stabiele bron van inkomsten, omdat het water en afvalbeheer essentiële diensten zijn die altijd nodig zijn.
  • Innovatief: Severn Trent heeft een sterke focus op innovatie en investeert voortdurend in nieuwe technologieën om de efficiëntie te verbeteren en de kosten te verlagen.
  • Sterke financiële positie: Het bedrijf heeft een solide financiële positie met een goede kasstroom en een lage schuldpositie.

Zwakke punten:

  • Regulering: Severn Trent opereert in een sterk gereguleerde industrie en is afhankelijk van overheidsinstanties voor goedkeuringen en tariefverhogingen.
  • Risico’s bij extreme weersomstandigheden: Severn Trent kan kwetsbaar zijn voor extreme weersomstandigheden, zoals overstromingen of droogte, die de infrastructuur kunnen beschadigen of de watervoorziening kunnen beïnvloeden.
  • Afvalbeheer: Het afvalbeheer van Severn Trent is een relatief nieuw onderdeel van het bedrijf en kan gevoelig zijn voor uitdagingen zoals regelgevingskwesties en concurrentie van andere afvalbeheerbedrijven.

Over Severn Trent

Severn Trent is een waterbedrijf in Engeland dat de aandelen openbaar verhandeld op de Londen Stock Exchange. Daarnaast is het een FTSE-component. De aandelen staan op de beurs in Londen overigens aangeduid als SVT. Het hoofdkantoor staat in Coventry en het bedrijf is actief sinds 1989. WeaterPlus en C2C Services ltd zijn bekende dochterondernemingen.

Severn Trent bestaat uit een groep bedrijven. Het is actief in Engeland, Amerika en andere delen van Europa en ook het Midden-Oosten. De belangrijkste bedrijven in de groep zijn overigens Severn Trent Water en Severn Rent Services.

aandeel seven trent kopen

Wel of niet aandelen Severn Trent kopen?

Als je op zoek bent naar aandelen om in te investeren, kan Severn Trent een goede optie zijn. Het bedrijf is een gevestigde speler in de water- en afvalbeheerindustrie en heeft een stabiele bron van inkomsten. Daarnaast is het bedrijf innovatief en investeert het voortdurend in nieuwe technologieën om de efficiëntie te verbeteren en de kosten te verlagen. Ook heeft het bedrijf een solide financiële positie met een goede kasstroom en een lage schuldpositie.

Aan de andere kant is de industrie waarin Severn Trent opereert sterk gereguleerd, wat een risico kan vormen voor investeerders. Daarnaast kan Severn Trent kwetsbaar zijn voor extreme weersomstandigheden, zoals overstromingen of droogte, die de infrastructuur kunnen beschadigen of de watervoorziening kunnen beïnvloeden. Het afvalbeheer van Severn Trent is ook een relatief nieuw onderdeel van het bedrijf en kan gevoelig zijn voor uitdagingen zoals regelgevingskwesties en concurrentie van andere afvalbeheerbedrijven.

Over het algemeen kan het kopen van aandelen van Severn Trent een goede investering zijn vanwege de stabiele inkomsten, innovatieve aanpak en sterke financiële positie. Maar het is belangrijk om ook rekening te houden met de mogelijke risico’s en uitdagingen in de industrie.