Aandelen SGS kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in SGS aandelen? Op deze pagina kan je direct SGS aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in SGS. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel SGS raadplegen. SGS is een aandeel uit Zwitserland. Het aandeel wordt verhandeld in CHF aan de Swiss Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool SGSN.VX.

Waar kan je SGS aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel SGS kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,11% met CHF 15 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel SGS?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel SGS. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in SGS?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van SGS? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in SGS is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in SGS.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse SGS

Sterke punten:

 • Sterke reputatie: SGS heeft een sterke reputatie opgebouwd als een wereldleider in inspectie, controle, analyse en certificering.
 • Wereldwijde aanwezigheid: Het bedrijf heeft een aanwezigheid in meer dan 140 landen en bedient verschillende industrieën.
 • Diversificatie van producten en diensten: SGS biedt een breed scala aan diensten, waaronder inspectie en analyse van grondstoffen en producten, milieu-, gezondheids- en veiligheidsdiensten, en certificeringsdiensten.
 • Financiële stabiliteit: SGS heeft een solide financiële positie en genereert consistent hoge winstgevendheid.

Zwakke punten:

 • Gevoeligheid voor economische schommelingen: SGS is gevoelig voor economische schommelingen en politieke onrust in de landen waarin het actief is, wat kan leiden tot onstabiele inkomsten en winsten.
 • Intensieve concurrentie: De markt voor inspectie-, controle-, analyse- en certificeringsdiensten is zeer competitief en SGS concurreert met andere grote spelers, waaronder Bureau Veritas en Intertek.
 • Impact van COVID-19: De pandemie heeft invloed gehad op de vraag naar de diensten van SGS en heeft geleid tot een daling van de omzet en winstgevendheid.

Over SGS

SGS is een bekende dienstverlener uit Zwitserland, SGS is de afkorting van Societe Generale de Surveillance. Deze afkorting en deze naam wordt tegenwoordig overigens niet meer gebruikt. Aandelen van SGS worden verhandeld als SGSN op de Zwitserse beurs. Het hoofdkantoor van SGS is gevestigd in Geneve.

SGS bestaat al vanaf 1878. Vanaf dat moment is het een erkend specialist in testen en keuren van goederen en processen. Het heeft al 2400 kantoren en ook laboratoria verdeeld over heel de wereld. Niet voor niets is de slogan van de onderneming ‘when you need te be sure’.

aandeel sgs kopen

Wel of niet aandelen SGS kopen?

Ben je op zoek naar aandelen om te kopen en twijfel je over SGS? In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van het kopen van aandelen in SGS.

Een voordeel van het kopen van SGS-aandelen is dat het bedrijf een sterke reputatie heeft op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. SGS heeft een wereldwijd bereik en bedient verschillende industrieën, zoals olie en gas, landbouw en voeding, chemie en mijnbouw. Dit maakt het een stabiele en betrouwbare investering.

Een nadeel van het kopen van SGS-aandelen is dat het bedrijf gevoelig is voor economische schommelingen en politieke onrust. Dit kan leiden tot onstabiele inkomsten en winsten, waardoor het een risicovolle investering kan zijn.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de huidige marktsituatie. Op dit moment is de markt volatiel en onvoorspelbaar vanwege de COVID-19-pandemie. Het is dus verstandig om zorgvuldig onderzoek te doen voordat je besluit om SGS-aandelen te kopen.

In conclusie, het kopen van aandelen in SGS kan een goede investering zijn vanwege de sterke reputatie en wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf. Echter, vanwege de gevoeligheid voor economische schommelingen en politieke onrust, is het belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen en de huidige marktsituatie te evalueren voordat je besluit om te investeren.