Aandelen Sociedad Quimica kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Sociedad Quimica aandelen? Op deze pagina kan je direct Sociedad Quimica aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Sociedad Quimica. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Sociedad Quimica raadplegen. Sociedad Quimica is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in dollar aan de NYSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool SQM.

Waar kan je Sociedad Quimica aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Sociedad Quimica kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel
€0,50 + 0,25% conversie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
$0,01 met $5 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Sociedad Quimica?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Sociedad Quimica. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Sociedad Quimica?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Sociedad Quimica? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Sociedad Quimica

Sterke punten Sociedad Quimica

 • Leider in de chemische industrie: Sociedad Quimica is een toonaangevend bedrijf in de chemische sector, gespecialiseerd in de productie van meststoffen en lithiumproducten.
 • Grote vraag naar lithium: Het bedrijf profiteert van de groeiende vraag naar lithium, met name voor gebruik in elektrische voertuigen en energieopslagsystemen.
 • Diversificatie van productportfolio: Sociedad Quimica heeft een divers productportfolio, waaronder verschillende soorten meststoffen en lithiumproducten, wat zorgt voor een bredere marktaanwezigheid en risicospreiding.
 • Geografische diversificatie: Het bedrijf heeft wereldwijd productiefaciliteiten en bedient klanten in verschillende regio’s, waardoor het blootstelling heeft aan verschillende markten en groeikansen.

Zwakke punten Sociedad Quimica

 • Volatiele grondstofprijzen: Sociedad Quimica is gevoelig voor schommelingen in de prijzen van grondstoffen, zoals lithium en meststoffen, die de winstgevendheid van het bedrijf kunnen beïnvloeden.
 • Regelgevingsrisico’s: Als chemisch bedrijf is Sociedad Quimica onderhevig aan strenge regelgeving en milieunormen, wat kosten met zich mee kan brengen en de operationele flexibiliteit kan beïnvloeden.
 • Marktconcurrentie: Het bedrijf opereert in een competitieve industrie met andere producenten van meststoffen en lithiumproducten, wat kan leiden tot prijsconcurrentie en druk op de marktpositie.
 • Fluctuaties in de vraag naar lithium: Hoewel er een groeiende vraag is naar lithium, kan de vraag volatiel zijn, afhankelijk van factoren zoals subsidies, technologische ontwikkelingen en overheidsbeleid voor elektrische voertuigen en energieopslag.

Over Sociedad Quimica

Sociedad Quimica y Minerale de Chile is een voornaam Chileens chemisch bedrijf dat voedingsstoffen levert voor planten, maar ook jodium, lithium en industriële chemicaliën produceert en distribueert.

Sociedad Quimica wordt alom beschouwd als de grootste leverancier van lithiumproductie ter wereld. De aandelen worden openbaar verhandeld op de New York Stock Exchange als SQM en het bedrijf werd in 1968 in Chili opgericht. Bekende dochterondernemingen zijn Covalent Lithium Ptu Ltd en SQM Solar S.A. De activiteiten van de onderneming concentreren zich met name rond de Atacama Dessert in Chili.

Sociedad Quimica

Wel of niet aandelen Sociedad Quimica kopen?

Sociedad Quimica is een bedrijf dat gespecialiseerd is in chemische producten, met name kunstmest. Maar is het de moeite waard om aandelen van Sociedad Quimica te kopen? Laten we er eens naar kijken.

Als je geïnteresseerd bent in de chemische industrie en gelooft in de groei van de landbouwsector, kan Sociedad Quimica een interessante investering zijn. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de productie van kunstmest, wat essentieel is voor de landbouw.

Een ander positief aspect is de toenemende vraag naar voedsel wereldwijd. Met een groeiende wereldbevolking is er een constante behoefte aan efficiënte en effectieve landbouwmethoden. Sociedad Quimica kan profiteren van deze groeiende vraag naar kunstmest.

Aan de andere kant is de landbouwsector vaak onderhevig aan schommelingen, zoals weersomstandigheden en prijsschommelingen van gewassen. Dit kan invloed hebben op de prestaties van het bedrijf en de vraag naar kunstmest.

Het kopen van aandelen Sociedad Quimica kan een interessante investering zijn, maar zoals altijd is het belangrijk om je eigen onderzoek te doen en de marktomstandigheden in de gaten te houden. Overweeg je beleggingsdoelen en raadpleeg indien nodig een financieel adviseur voordat je een beslissing neemt.