Aandelen Sonova kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Sonova aandelen? Op deze pagina kan je direct Sonova aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Sonova. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Sonova raadplegen. Sonova is een aandeel uit Zwitserland. Het aandeel wordt verhandeld in CHF aan de Swiss Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool SOON.VX.

Waar kan je Sonova aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Sonova kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,11% met CHF 15 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Sonova?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Sonova. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Sonova?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Sonova? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Sonova is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Sonova.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Sonova

Sterke punten:

 • Marktleider: Sonova is een van de belangrijkste spelers op de markt voor gehoorapparaten en heeft een marktaandeel van meer dan 24%.
 • Innovatie: Sonova investeert aanzienlijk in R&D en heeft een sterke focus op innovatie, wat resulteert in producten van hoge kwaliteit.
 • Diversificatie: Naast gehoorapparaten biedt Sonova ook andere producten en diensten aan, zoals gehoorbescherming en draadloze communicatiesystemen, wat zorgt voor diversificatie van inkomsten.
 • Wereldwijde aanwezigheid: Sonova heeft een sterke aanwezigheid in verschillende geografische regio’s, waardoor het bedrijf profiteert van verschillende markten en groeimogelijkheden.

Zwakke punten:

 • Concurrentie: Sonova heeft te maken met hevige concurrentie van andere grote spelers op de markt voor gehoorapparaten, zoals William Demant en GN Store Nord.
 • Afhankelijkheid van distributeurs: Sonova is sterk afhankelijk van distributeurs om zijn producten te verkopen, waardoor het bedrijf beperkte controle heeft over de verkoopkanalen.
 • Regelgeving: De regelgeving in de markt voor gehoorapparaten kan van invloed zijn op de verkoop van de producten van Sonova, wat zorgt voor onzekerheid in de toekomst.
 • Valutarisico: Aangezien Sonova wereldwijd opereert, is het bedrijf blootgesteld aan valutarisico’s, wat invloed kan hebben op de winstgevendheid.

Over Sonova

Sonova staat bekend om de hooroplossingen die het in ruime mate biedt aan mensen die te kampen hebben met gehoorproblemen. Wereldwijd is het zelfs een van de grootste aanbieders in deze sector. Sonova werkt met name via de dochtermaatschappijen, die luisteren naar namen als Phonak, Unitron, Advanced Bionics en Audio Nova.

De aandelen van Sonova worden als SOON verhandeld op de Zwitserse beurs. Phonak geldt als de meest prominente dochteronderneming van Sonova. De hoofdzetel van Sonova is gevestigd in het Zwitserse Stafa en de bekendste producten van Sonova zijn hoortoestellen, cochleaire implantaten en draadloze communicatieoplossingen.

aandeel sonova kopen

Wel of niet aandelen Sonova kopen?

Als je op zoek bent naar aandelen om te kopen, is Sonova wellicht een interessante optie. Sonova is een toonaangevend bedrijf op het gebied van gehoorapparaten en heeft een sterke positie in de markt. Maar is het verstandig om nu aandelen Sonova te kopen?

Aan de ene kant heeft Sonova sterke punten, zoals de wereldwijde aanwezigheid, de diversificatie van inkomsten en de focus op innovatie. Deze factoren kunnen bijdragen aan de groei en winstgevendheid van het bedrijf op de lange termijn.

Aan de andere kant zijn er ook zwakke punten, zoals de hevige concurrentie, de afhankelijkheid van distributeurs en de regelgeving in de markt voor gehoorapparaten. Dit kan zorgen voor onzekerheid en risico’s op de korte termijn.

Het is belangrijk om deze factoren af te wegen en een weloverwogen beslissing te nemen. Als je bereid bent om te investeren op de lange termijn en vertrouwen hebt in de toekomstige groei van Sonova, kan het kopen van aandelen een goede keuze zijn. Maar als je liever geen risico’s neemt of op zoek bent naar snelle winst, is het wellicht verstandig om nog even verder te kijken.