Sony aandelen kopen: analyse & koers

Wil je in een groot bedrijf investeren? Dan kun je ervoor kiezen een deel van je vermogen in Sony te steken. Sony is één van de bekendste mediabedrijven van de wereld. Je kunt dit bedrijf dan ook zeker een grote organisatie noemen. Meer over het bedrijf Sony en Sony aandelen kopen, lees je op deze pagina.

Algemene informatie over het bedrijf

Sony wordt ook wel Sony Corporation genoemd. Het betreft een Japanse organisatie, die in 1946 opgericht werd en de afgelopen decennia ontzettend groot is geworden. Het bedrijf is primair actief als fabrikant van consumentenelektronica, maar biedt ook andere mediadiensten aan. Daarnaast produceert Sony spelconsoles en computergames. Wat velen niet weten, is dat Sony zelfs financiële dienstverlening verzorgt aan Japanse consumenten.
Toen Sony net bestond, had het bedrijf ongeveer 20 medewerkers. Nu is dit wel anders. In 2015 werkten er ruim 131.000 mensen bij het Japanse bedrijf, in bedrijfsvestigingen over de gehele wereld. Het hoofdkantoor van Sony is gevestigd in Tokio, maar het bedrijf heeft ook grote kantoren in Berlijn, New York en Culver City (Verenigde Staten).
Sony aandelen kopen

De bedrijfsresultaten van Sony

In 2016 haalde Sony 8105 miljard yen aan omzet binnen. Dit is omgerekend meer dan 71 miljard Amerikaanse dollar. Ook de winst was dat jaar erg hoog, namelijk 147 miljard yen. Dit is omgerekend meer dan 1,30 miljard Amerikaanse dollar. Het bedrijf doet het al vele jaren erg goed. Er zijn enkele omzetdalingen geweest, maar over het algemeen is Sony een financieel gezonde organisatie met positieve bedrijfsresultaten.

De koers van het aandeel Sony

De afgelopen vijf jaar is de koers van het aandeel Sony flink gestegen. In 2013 was het aandeel nog gemiddeld 2002 Japanse yen waard. In 2015 stond het aandeel op 3900 Japanse yen en in 2017 was het aandeel Sony maar liefst 4500 Japanse yen waard. Begin 2018 stond de koers van het aandeel Sony op 5525 Japanse yen.
Let erop dat je bij beleggingen in Sony dus automatisch ook in de yen belegt. Je wisselt immers eerst je euro’s om voor de yen om de aandelen aan te schaffen. Wanneer je de aandelen weer verkoopt krijg je ook weer de yen terug. De algehele ontwikkeling van de yen zal dan ook bepalend zijn voor het resultaat dat je behaalt met beleggingen in Sony.
Wil je in aandelen van Sony investeren, dan kan je dit doen bij elke grote broker. Eén van de betere partijen om aandelen Sony fysiek te kopen is DEGIRO. Bij DEGIRO betaal je namelijk slechts een lage commissie op iedere belegging. Hierdoor verdwijnt je rendement niet als sneeuw voor de zon doordat je alles kwijt bent aan transactiekosten. Klik hier om een account te openen bij DEGIRO.
Het is ook mogelijk om actief te beleggen in Sony. Hiervoor is een ander beleggingsinstrument interessant. In de volgende alinea lees je daar alles over.

Beleggen in Sony

Je kunt ook Sony aandelen kopen & verkopen door te starten met CFD beleggen. Dit doe je bij een online broker als Plus500. Bij CFD beleggen speculeer je op een koersstijging of een koersdaling bij het aandeel Sony. Doe je de juiste voorspelling? Dan behaal je een gunstig resultaat. Door de hefboom van CFD beleggen, kan je ook met een relatief kleine inleg al grotere resultaten behalen.
Heb je geen ervaring met CFD beleggen? Dan is het goed om eerst even te oefenen met investeren. CFD beleggen is niet moeilijk, maar je moet hier wel even een bepaalde handigheid in krijgen. Je kunt oefenen met CFD beleggen door een demo-account aan te maken bij Plus500(CFD Service. 80.6% verliest geld). Dit is helemaal gratis. Gaat het oefenen goed? Dan zet je jouw demo-account om in een echt account. Na het storten van geld om te investeren, kun je direct starten met CFD beleggen.
Bedenk dat je bij beleggingen met echt geld al snel nerveus kunt raken. Investeer daarom niet meer geld dan je eenvoudig kunt missen. Het moet ook geen gokken worden. Stel daarom een plan op en bepaal op basis van de informatie die je hebt wat goede momenten zijn om in- en uit te stappen.

De risico’s en kansen bij Sony

De markt voor elektronicaproducten groeit nog steeds. Dit is natuurlijk een goede kans voor Sony om resultaten neer te zetten. Toch komt deze kans niet geheel zonder risico’s. Ten eerste bestaat er de kans dat de materialen die gebruikt worden in elektronica duurder worden. Dit zet de winst bij het bedrijf vanzelfsprekend onder druk.
Ook neemt de concurrentie steeds verder toe. Sony zal daardoor met steeds meer bedrijven de concurrentie moeten aangaan. Dit is te zien in de vaak hoge R&D kosten die vergelijkbare bedrijven maken. De kansen liggen er dus zeker, het is echter de vraag of Sony die weet waar te maken in verhouding met andere bedrijven.

Over Sony

Sony is een Japans conglomeraat dat vooral bekend is als  fabrikant van consumentenelektronica en als grote mediaspeler. Sony werd opgericht in 1946 in Tokio. Daar is ook nog steeds het hoofdkantoor gevestigd. Oprichters van Sony zijn overigens Ahio Marita en Masora Ibuka.

Bekende dochteronderneming van Sony is Sony Mobile, vooral bekend van de computerspelen en de spelconsoles. Sony zit daarnaast ook in de financiële dienstverlening. Behalve een hoofdkantoor in Tokio heeft Sony ook vestigingen in onder meer New York, Berlijn en Culver City. Daarmee wordt het internationale karakter van de onderneming nog maar weer eens onderstreept.

aandeel sony kopen