Aandelen Standard Chartered kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Standard Chartered aandelen? Op deze pagina kan je direct Standard Chartered aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Standard Chartered. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Standard Chartered raadplegen. Standard Chartered is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool STAN-L.

Waar kan je Standard Chartered aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Standard Chartered kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Standard Chartered?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Standard Chartered. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Standard Chartered?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Standard Chartered? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Standard Chartered is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Standard Chartered.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Standard Chartered

Sterke punten:

  • Geografische aanwezigheid: Standard Chartered is actief in meer dan 60 landen, voornamelijk in Azië, Afrika en het Midden-Oosten. Dit biedt diversificatie en groeikansen in opkomende markten.
  • Focus op opkomende markten: Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in opkomende markten en richt zich op het bedienen van lokale klanten en bedrijven. Dit geeft het bedrijf een concurrentievoordeel in deze regio’s.
  • Digitale transformatie: Standard Chartered heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in digitale technologieën om efficiënter te werken en klanten beter van dienst te kunnen zijn. Dit kan op de lange termijn leiden tot kostenbesparingen en groei.

Zwakke punten:

  • Regelgevingsrisico’s: Als gevolg van zijn geografische spreiding is Standard Chartered onderhevig aan verschillende regelgevingen en politieke risico’s in verschillende landen.
  • Concurrentie in de sector: De financiële dienstverleningssector is zeer competitief en Standard Chartered moet concurreren met andere grote banken en financiële instellingen.
  • Impact van COVID-19: De pandemie heeft invloed gehad op de economieën waarin Standard Chartered actief is en kan leiden tot verliezen op leningen en een daling van de vraag naar financiële diensten.

Over Standard Chartered

Standard Chartered is een Engelse bankengroep. Het is met name actief in het Verre Oosten en in Afrika. De bankengroep werd in 1969 gesticht na een fusie tussen de Standard Bank met de Chartered Bank of India. Ondertussen is Standard Chartered ook actief in Australië en China.

De aandelen van Standard Chartered staan als STAN genoteerd op de beurs in Londen. Standard Chartered Hongkong is een bekende dochteronderneming. De onderneming is zeer gezien. Zo was het jarenlang sponsor van de marathon van Hongkong en was het ook verbonden aan voetbalclub Liverpool.

aandeel standard chartered kopen

Wel of niet aandelen Standard Chartered kopen?

Als je geïnteresseerd bent in het beleggen in aandelen, dan kan de keuze over welke aandelen je moet kopen overweldigend zijn. Een aandeel dat momenteel de aandacht trekt is Standard Chartered. Maar is het een goed idee om deze aandelen te kopen? Laten we eens kijken.

Standard Chartered is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bank die actief is in verschillende delen van de wereld, met een focus op opkomende markten. Hoewel de bank in de afgelopen jaren wat problemen heeft gehad, lijkt het bedrijf momenteel goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende economieën in Azië en Afrika.

Een van de voordelen van het kopen van aandelen van Standard Chartered is dat het bedrijf momenteel een hoog dividendrendement heeft, wat betekent dat het aandeelhouders een aanzienlijk rendement op hun investering biedt. Dit is een positief teken voor beleggers die op zoek zijn naar een stabiel inkomen.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het kopen van aandelen van Standard Chartered. Zo is het bedrijf nog steeds bezig met het herstructureren van zijn activiteiten en het verminderen van de kosten. Dit kan op korte termijn leiden tot lagere winsten voor het bedrijf en minder rendement voor beleggers.

Al met al lijkt Standard Chartered een solide keuze voor beleggers die op zoek zijn naar een hoog dividendrendement en bereid zijn om wat risico te nemen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de potentiële risico’s en uitdagingen waarmee het bedrijf momenteel wordt geconfronteerd.