Starbucks aandelen kopen: analyse & koers

Aan de Amerikaanse NASDAQ beurs zijn aandelen genoteerd van diverse wereldberoemde bedrijven. Eén van deze bedrijven is Starbucks. Ook jij kunt ervoor kiezen in Starbucks aandelen te investeren. Hoe dit precies werkt, lees je op deze pagina. Ook krijg je hieronder wat algemene informatie over het bedrijf en over de koers van het aandeel Starbucks.

Algemene informatie over het bedrijf

Starbucks wordt ook wel Starbucks Corporation genoemd. Dit betreft een internationale keten van koffiehuizen, die in 1971 opgericht werd in de Verenigde Staten. Vandaag de dag is Starbucks de grootste keten van koffiehuizen van de wereld. Het bedrijf heeft 20.000 vestigingen in maar liefst 64 verschillende landen, waaronder ook Nederland.
Bij Starbucks kun je niet alleen koffie kopen, maar ook andere koude en warme dranken. Ook worden er in de vestigingen van het bedrijf koffiebonen, snacks, gebak, salades en sandwiches verkocht. De producten van Starbucks, zoals de koffiebonen en snacks, worden zelfs in sommige supermarkten verkocht. Verder heeft Starbucks zelfs een eigen entertainment afdeling, die Starbucks Entertainment wordt genoemd. Deze afdeling verkoopt boeken, muziek en films.
Starbucks aandelen kopen

De bedrijfsresultaten van Starbucks

Enkele jaren geleden, in het jaar 2014, haalde Starbucks maar liefst 16,45 miljard dollar aan omzet binnen. De winst van het bedrijf bedroeg in dat jaar ruim 3 miljard dollar. Tegenwoordig zijn deze bedrijfsresultaten nog hoger. De omzet en winst van Starbucks zijn namelijk al enkele jaren stijgende. Hetzelfde geldt voor het aantal Starbucks vestigingen en het aantal medewerkers bij Starbucks.

De koers van het aandeel Starbucks

Zoals al eerder vermeld, is het aandeel Starbucks genoteerd aan de Amerikaanse NASDAQ beurs. De aanduiding van het aandeel op deze beurs is SBUX. Kijken we naar de koers van het aandeel Starbucks van de afgelopen vijf jaar, dan zien we over het algemeen een stijgende lijn. Natuurlijk waren er enkele koersdalingen, maar het aandeel is over het algemeen veel meer waard dan vijf jaar geleden (28 dollar in 2013 versus 57 dollar in 2018).
Het afgelopen jaar heeft de koers van het aandeel Starbucks veel bewegingen laten zien. Naar boven, maar ook naar beneden. Begin juni 2017 was het aandeel bijvoorbeeld ruim 64 dollar waard. Midden augustus ging het minder goed met het aandeel. Toen stond de waarde van het aandeel Starbucks op iets meer dan 52 dollar. Begin 2018 was de waarde iets minder dan 60 dollar.

Wanneer moet je kopen?

De koers van Starbucks kan sterk beïnvloed worden door nieuwsberichten. Hier zie je daar een goed voorbeeld van. Alhoewel er sprake was van groei, leken beleggers toch teleurgesteld door het nieuws. Het lijkt erop dat Starbucks bijvoorbeeld klanten verliest doordat mensen minder naar fysieke winkels stappen. Mensen kopen sneller een koffietje wanneer ze al aan het winkelen zijn voor bijvoorbeeld kleding. De opkomst van online winkelen, vormt dan ook indirect een bedreiging voor Starbucks.
Je kan snel inspelen op dit soort nieuwsberichten. Een forse daling van meerdere procenten kan bijvoorbeeld een mooi koopmoment vormen. Na een daling zie je vaak weer een opleving, zeker wanneer de algehele trend vooral stijgende is. Wanneer je Starbucks aandelen wilt kopen moet je gebruik maken van een broker. Dit kan je bijvoorbeeld doen bij DEGIRO. Het is ook mogelijk om actiever online te beleggen in Starbucks.

Beleggen in Starbucks aandelen

Omdat het aandeel Starbucks een beweeglijke koers heeft, is dit aandeel erg interessant voor CFD beleggen. Bij CFD beleggen speculeer je op koersstijgingen en/of koersdalingen bij Starbucks. Dit betekent dat je zowel bij een koersdaling als bij een koersstijging goede resultaten kunt behalen. Doe je de juiste voorspelling, dan behaal je een goed resultaat. In het geval van het nieuwsbericht uit de vorige alinea had je dus ook kunnen speculeren op een koersdaling.
Je kunt CFD beleggen in het aandeel Starbucks bij een online broker als Plus500. Heb je hier totaal geen ervaring mee? Dan kun je eerst een demo-account aanmaken bij deze broker. Met dit account kun je gratis oefenen met beleggen. Gaat het oefenen goed, dan maak je een echt beleggingsaccount aan bij Plus500. Hier stort je minimaal 100 euro op en vervolgens kun je direct starten met beleggen.

aandeel starbucks kopen