Aandelen STMicroelectronics kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in STMicroelectronics aandelen? Op deze pagina kan je direct STMicroelectronics aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in STMicroelectronics. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel STMicroelectronics raadplegen. STMicroelectronics is een aandeel uit Nederland. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Amsterdam Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool STM-I.

Waar kan je STMicroelectronics aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel STMicroelectronics kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel STMicroelectronics?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel STMicroelectronics. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in STMicroelectronics?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van STMicroelectronics? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in STMicroelectronics is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in STMicroelectronics.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse ST Microelectronics

Sterke punten ST Microelectronics

 • Leider in halfgeleiderindustrie: ST Microelectronics is een toonaangevende speler in de halfgeleiderindustrie, met een breed scala aan producten voor verschillende marktsegmenten, zoals automobiel, industriële toepassingen, en consumentenelektronica.
 • Diversificatie van klanten en markten: ST Microelectronics bedient diverse klanten in verschillende marktsegmenten, waardoor het risico van afhankelijkheid van één specifieke klant of markt wordt verminderd.
 • Technologische innovatie: ST Microelectronics heeft een sterke focus op technologische innovatie en investeert in R&D om nieuwe producten en oplossingen te ontwikkelen, zoals sensoren, embedded systems, en power management, wat kan zorgen voor een concurrentievoordeel.
 • Wereldwijd bereik: ST Microelectronics heeft een wereldwijd bereik met productiefaciliteiten, verkoopkantoren en R&D-centra over de hele wereld, waardoor het in staat is om te profiteren van groeimogelijkheden in verschillende regio’s.

Zwakke punten ST Microelectronics

 • Cyclusgevoeligheid: De halfgeleiderindustrie is gevoelig voor economische cycli en kan te maken hebben met schommelingen in de vraag en prijzen van halfgeleiders, wat van invloed kan zijn op de financiële prestaties van ST Microelectronics.
 • Concurrentie: ST Microelectronics opereert in een zeer competitieve markt met andere grote spelers in de halfgeleiderindustrie, wat kan leiden tot prijsdruk en verminderde winstmarges.
 • Technologische veranderingen: De halfgeleiderindustrie is onderhevig aan snelle technologische veranderingen, waardoor het belangrijk is voor ST Microelectronics om voortdurend te blijven innoveren en bij te blijven met de nieuwste technologieën.
 • Geopolitieke risico’s: ST Microelectronics opereert wereldwijd en kan te maken krijgen met geopolitieke risico’s, zoals handelsspanningen, import/exportbeperkingen, en politieke onrust, die van invloed kunnen zijn op de bedrijfsvoering en resultaten.

Over STMicroelectronics

STMicroelectronics is een Italiaans-Frans bedrijf bekend van de productie van halfgeleiders en andere elektronica. De aandelen van het bedrijf worden onder de aanduiding STM verhandeld en het hoofdkantoor staat in Zwitserland, Geneve om precies te zijn. De onderneming zag in 1987 het levenslicht en bekende dochters zijn Exagi, Draupner Graphics.

Het bedrijf is ontstaan uit een fusie van het Italiaanse SGS Microelettronica en het Franse Thomson Semiconducteurs. In 1998 trok Thomson zich terug. STMicroelectronics wordt overigens meegenomen in de Italiaanse beursindex FTSE MIB en de Franse CAC 40.

aandeel st microelectronics kopen

Wel of niet aandelen ST Microelectronics kopen?

Ben je aan het overwegen om te investeren in aandelen en twijfel je of ST Microelectronics een goede keuze is? Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen. Een van de sterke punten van ST Microelectronics is dat het een wereldwijd bekend technologiebedrijf is, gespecialiseerd in halfgeleiders en micro-elektronica. Het heeft een breed scala aan producten en toepassingen, en heeft partnerships met gerenommeerde bedrijven. Bovendien heeft het een solide financiële positie en een trackrecord van innovatie.

Aan de andere kant zijn er ook enkele zwakke punten om te overwegen. De halfgeleiderindustrie kan volatiel zijn en gevoelig voor economische schommelingen, wat invloed kan hebben op de financiële prestaties van ST Microelectronics. Daarnaast is er concurrentie van andere technologiebedrijven en zijn er technische en regelgevende risico’s waarmee het bedrijf te maken kan krijgen.

Het is belangrijk om je eigen beleggingsdoelen en risicobereidheid in overweging te nemen voordat je besluit om aandelen ST Microelectronics te kopen. Doe grondig onderzoek, bekijk recente financiële gegevens en overweeg advies in te winnen van een financieel adviseur. Het kan ook nuttig zijn om de markttrends en vooruitzichten voor de halfgeleiderindustrie te analyseren. Wees goed geïnformeerd voordat je een investeringsbeslissing neemt.