Aandelen Stora Enso kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Stora Enso aandelen? Op deze pagina kan je direct Stora Enso aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Stora Enso. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Stora Enso raadplegen. Stora Enso is een aandeel uit Finland. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Nasdaq Helsinki. Het bedrijf is te vinden onder het symbool STERV.HE.

Waar kan je Stora Enso aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Stora Enso kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Stora Enso?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Stora Enso. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Stora Enso?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Stora Enso? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Stora Enso is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Stora Enso.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Stora Enso

Sterke punten:

 • Diversificatie: Stora Enso is actief in verschillende sectoren, waaronder papier, verpakkingen en biomaterialen, wat zorgt voor een diversificatie van inkomsten en risico’s.
 • Innovatie: Het bedrijf is gericht op innovatie en heeft geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten en processen.
 • Duurzaamheid: Stora Enso heeft zich gecommitteerd aan duurzaamheid en heeft ambitieuze doelen gesteld om de impact op het milieu te verminderen en sociale verantwoordelijkheid te nemen.
 • Financiële stabiliteit: Het bedrijf heeft een sterke financiële positie met een solide balans en een goede cashflow.

Zwakke punten:

 • Cyclusgevoeligheid: Stora Enso is sterk afhankelijk van de economische cyclus en de vraag naar papier en verpakkingsmaterialen.
 • Concurrentie: Het bedrijf opereert in een competitieve markt met grote spelers zoals International Paper en WestRock.
 • Gevoeligheid voor grondstoffenprijzen: Stora Enso is afhankelijk van grondstoffen zoals houtvezel en pulp, waarvan de prijzen kunnen fluctueren.

Over Stora Enso

Stora Enso is een Zweeds Fins bedrijf en geldt als de op twee na grootste bosbouw onderneming ter wereld  Het doet eveneens in grote papier- en verpakkingsproducten. Het hoofdkantoor staat in Helsinki. De aandelen van Stora Enso worden als  STERN op de beurs verhandeld. 
 
De onderneming werd opgericht in 1998 en bekende dochters zijn Efira, Martes del Plata en Viridia.  Het bedrijf geldt als oudste NV ter wereld en de historie gaat terug naar 1288. Bij de start van deze onderneming werden destijds acht aandelen uitgegeven. De eerste activiteiten van het bedrijf vonden plaats in de mijn Falun. 

aandeel stora enso kopen

Wel of niet aandelen Stora Enso kopen?

Ben je van plan om aandelen te kopen en vraag je je af of Stora Enso een goede keuze is? Laten we eens kijken naar enkele feiten en overwegingen.

Stora Enso is een toonaangevend bedrijf in de papier- en verpakkingsindustrie en heeft ook activiteiten op het gebied van biomaterialen. Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in Europa, Azië en Noord-Amerika.

Een van de sterke punten van Stora Enso is de diversificatie van inkomsten en risico’s. Het bedrijf is actief in verschillende sectoren en heeft zich gecommitteerd aan duurzaamheid en innovatie.

Aan de andere kant is de cyclusgevoeligheid van Stora Enso een zwak punt. Het bedrijf is sterk afhankelijk van de economische cyclus en de vraag naar papier en verpakkingsmaterialen. Daarnaast opereert het bedrijf in een competitieve markt met grote spelers zoals International Paper en WestRock.

Als je besluit om aandelen in Stora Enso te kopen, is het belangrijk om rekening te houden met deze factoren. Het is verstandig om goed onderzoek te doen en te begrijpen wat de mogelijke risico’s zijn.

Kortom, het is aan jou om te beslissen of je aandelen Stora Enso wilt kopen. Houd rekening met de feiten en weeg de risico’s af voordat je een beslissing neemt.