Aandelen Storebrand kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Storebrand aandelen? Op deze pagina kan je direct Storebrand aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Storebrand. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Storebrand raadplegen. Storebrand is een aandeel uit Noorwegen. Het aandeel wordt verhandeld in NOK aan de Oslo Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool STB.OL.

Waar kan je Storebrand aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Storebrand kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in aandelen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Storebrand?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Storebrand. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Storebrand?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Storebrand? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Storebrand is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Storebrand.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Storebrand

Sterke punten Storebrand

 • Duurzaamheid en ESG-focus: Storebrand heeft een sterke focus op duurzaamheid en Environmental, Social, and Governance (ESG)-factoren, en heeft zich gepositioneerd als een leider op het gebied van duurzaam beleggen.
 • Stabiele inkomstenbronnen: Storebrand heeft verschillende inkomstenbronnen, waaronder levensverzekeringen, pensioen- en vermogensbeheer, wat kan bijdragen aan een stabiele inkomstenstroom.
 • Sterke marktpositie: Storebrand heeft een gevestigde marktpositie in Noorwegen en andere Scandinavische landen, en heeft een solide klantenbestand en distributienetwerk.
 • Financiële soliditeit: Storebrand heeft een sterke financiële positie, met een gezonde balans en voldoende kapitaalbuffers om aan regelgevingsvereisten te voldoen.
 • Productdiversificatie: Storebrand biedt diverse producten en diensten aan, waaronder levensverzekeringen, pensioenplannen en vermogensbeheer, wat kan bijdragen aan diversificatie van het bedrijfsrisico.

Zwakke punten Storebrand

 • Marktrisico’s: Storebrand’s prestaties kunnen worden beïnvloed door schommelingen in de financiële markten, zoals rente-, aandelen- en valutaschommelingen.
 • Regelgevingsrisico’s: Storebrand opereert in een sterk gereguleerde sector en kan te maken krijgen met veranderende regelgeving en compliance-eisen, wat invloed kan hebben op de bedrijfsvoering en kosten.
 • Concurrentie in de sector: Storebrand opereert in een competitieve markt met andere verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders, wat kan leiden tot prijsdruk en concurrentie.
 • Rentrisico’s: Storebrand’s resultaten kunnen worden beïnvloed door renteschommelingen, met name in de levensverzekeringstak, waar rentegevoeligheid een risico kan vormen.
 • Operationele risico’s: Storebrand kan te maken krijgen met operationele risico’s, zoals IT-storingen, fraude, en operationele uitdagingen, die invloed kunnen hebben op de bedrijfsvoering en reputatie.

Over Storebrand

Storebrand is een bekende Noorse dienstverlener. Verreweg de meeste activiteiten van de onderneming hebben te maken met levensverzekeringen en pensioensparen. De onderneming werd al in 1767 opgericht en het hoofdkantoor staat in Lysaker, net even buiten Oslo. Skagen Funds is een bekende dochteronderneming van Storebrand.

Storebrand heeft ook afdelingen die zich bezig houden met investeringen en bankzaken. Ten in 2007 het Zweedse SPP overgenomen werd van Handelsanken werd Storebrand actief in de levensverzekeringen. Het bedrijf begin in 1767 overigens als Den Amlindege Brand Forsikrings Anstalt. Later veranderde de naam ook nog in Norges Brandklasse (1982).

aandeel storebrand kopen

Wel of niet aandelen Storebrand kopen?

Ben je aan het afvragen of je aandelen van Storebrand moet kopen? Als je interesse hebt in duurzaam beleggen en ethisch verantwoorde investeringen, dan is Storebrand mogelijk een interessante optie om te overwegen. Maar voordat je een beslissing neemt, is het belangrijk om zorgvuldig de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen.

Aan de positieve kant, is Storebrand een Noorse verzekeringsmaatschappij die zich richt op duurzaam beleggen en investeringen in milieuvriendelijke projecten. Het bedrijf heeft een sterke focus op ESG (Environment, Social, Governance) criteria en heeft een reputatie opgebouwd als een leider in duurzaam beleggen. Als je waarde hecht aan verantwoord beleggen, kan Storebrand aantrekkelijk zijn vanuit ethisch oogpunt.

Daarnaast heeft Storebrand ook een solide financiële geschiedenis en heeft het in het verleden stabiele resultaten behaald. Het bedrijf heeft diverse activiteiten in verschillende sectoren en kan daardoor een brede diversificatie bieden aan investeerders.

Aan de andere kant zijn er ook risico’s verbonden aan het investeren in aandelen Storebrand. Net als bij elke belegging zijn er geen garanties voor toekomstige prestaties en kunnen aandelenkoersen fluctueren. Bovendien kan de markt voor duurzaam beleggen volatiel zijn en beïnvloed worden door verschillende factoren, zoals veranderende marktomstandigheden en regelgeving.

Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen en je beleggingsdoelen en risicotolerantie in overweging te nemen voordat je beslist om aandelen Storebrand te kopen. Het kan ook nuttig zijn om advies in te winnen bij een financieel adviseur om een weloverwogen beslissing te maken.

Al met al zijn er zowel positieve als negatieve aspecten om te overwegen bij het investeren in aandelen Storebrand. Het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen en je goed te informeren voordat je een beslissing neemt die past bij je eigen financiële situatie en beleggingsdoelen.