Aandelen Straumann kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Straumann aandelen? Op deze pagina kan je direct Straumann aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Straumann. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Straumann raadplegen. Straumann is een aandeel uit Zwitserland. Het aandeel wordt verhandeld in CHF aan de Swiss Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool STMN.VX.

Waar kan je Straumann aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Straumann kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,11% met CHF 15 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Straumann?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Straumann. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Straumann?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Straumann? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Straumann is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Straumann.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Straumann

Sterke punten:

 • Marktleider: Straumann is een van de grootste spelers op de markt voor tandheelkundige implantaten en heeft een marktaandeel van meer dan 25%.
 • Innovatie: Straumann investeert veel in R&D en heeft een sterke focus op innovatie, wat resulteert in producten van hoge kwaliteit.
 • Diversificatie: Naast tandheelkundige implantaten biedt Straumann ook andere producten en diensten aan, zoals orthodontische apparatuur en digitale tandheelkunde, wat zorgt voor diversificatie van inkomsten.
 • Wereldwijde aanwezigheid: Straumann heeft een sterke aanwezigheid in verschillende geografische regio’s, waardoor het bedrijf profiteert van verschillende markten en groeimogelijkheden.

Zwakke punten:

 • Concurrentie: Straumann heeft te maken met hevige concurrentie van andere grote spelers op de markt voor tandheelkundige implantaten, zoals Dentsply Sirona en Zimmer Biomet.
 • Regelgeving: De regelgeving in de tandheelkundige sector kan van invloed zijn op de verkoop van de producten van Straumann, wat zorgt voor onzekerheid in de toekomst.
 • Valutarisico: Aangezien Straumann wereldwijd opereert, is het bedrijf blootgesteld aan valutarisico’s, wat invloed kan hebben op de winstgevendheid.

Over Straumann

Straumann heeft het hoofdkantoor gevestigd in Basel en is een onderzoeker, ontwikkelaar en producent van tandheelkundige implantaten, instrumenten en bio-materialen net als Cad Cam protheses en digitale apparatuur voor de tandheelkundige wereld. Dat doet het al sinds 1954 en ClearCorrect en Neodent zijn bekende dochters van Straumann.

Daarnaast biedt het ook nog eens zeer gespecialiseerde trainingen en opleidingen die te maken hebben met de tandheelkunde. Ondertussen levert Straumann haar producten en diensten al aan meer dan 100 landen, dit via partners op het gebied van distributie en andere relevante partners.

aandeel straumann kopen

Wel of niet aandelen Straumann kopen?

Als je op zoek bent naar aandelen om te kopen, kan Straumann een interessante optie zijn. Straumann is een grote speler op de markt voor tandheelkundige implantaten en heeft een sterke positie in de markt. Maar is het verstandig om nu aandelen Straumann te kopen?

Aan de ene kant heeft Straumann sterke punten, zoals de wereldwijde aanwezigheid, de diversificatie van inkomsten en de focus op innovatie. Deze factoren kunnen bijdragen aan de groei en winstgevendheid van het bedrijf op de lange termijn.

Aan de andere kant zijn er ook zwakke punten, zoals de hevige concurrentie, de regelgeving in de tandheelkundige sector en de blootstelling aan valutarisico’s. Dit kan zorgen voor onzekerheid en risico’s op de korte termijn.

Het is belangrijk om deze factoren af te wegen en een weloverwogen beslissing te nemen. Als je bereid bent om te investeren op de lange termijn en vertrouwen hebt in de toekomstige groei van Straumann, kan het kopen van aandelen een goede keuze zijn. Maar als je liever geen risico’s neemt of op zoek bent naar snelle winst, is het wellicht verstandig om nog even verder te kijken.