Aandelen Suncorp Group kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Suncorp Group aandelen? Op deze pagina kan je direct Suncorp Group aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Suncorp Group. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Suncorp Group raadplegen. Suncorp Group is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool SUN.CHA.

Waar kan je Suncorp Group aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Suncorp Group kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Suncorp Group?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Suncorp Group. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Suncorp Group?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Suncorp Group? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Suncorp Group is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Suncorp Group.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Suncorp Group

Sterke punten Suncorp Group

  • Diversificatie van activiteiten: Suncorp Group heeft diverse activiteiten, waaronder verzekeringen, bankieren en beleggen, waardoor het bedrijf minder afhankelijk is van één sector en meer veerkracht heeft bij economische schommelingen.
  • Sterke aanwezigheid in Australië en Nieuw-Zeeland: Suncorp is een van de grootste financiële dienstverleners in Australië en heeft ook een sterke aanwezigheid in Nieuw-Zeeland. Dit geeft het bedrijf een concurrentievoordeel in deze regio’s.
  • Focus op technologie: Suncorp investeert veel in technologie om zijn bedrijfsprocessen en dienstverlening te verbeteren. Dit kan het bedrijf helpen om concurrerend te blijven en nieuwe klanten aan te trekken.

Zwakke punten Suncorp Group

  • Afhankelijkheid van de Australische economie: Omdat het grootste deel van de activiteiten van Suncorp in Australië plaatsvindt, is het bedrijf sterk afhankelijk van de economische situatie in dit land. Dit kan een risico vormen als de economie verslechtert.
  • Hoge schuldenlast: Suncorp heeft een aanzienlijke schuldenlast, wat kan leiden tot hogere financieringskosten en een hoger risico voor investeerders.
  • Uitdagingen in de verzekeringssector: De verzekeringssector is een uitdagende sector vanwege de toenemende concurrentie en regelgeving. Suncorp moet zich blijven aanpassen aan deze veranderingen om concurrerend te blijven.

Over Suncorp Group

Suncorp Group is een bekende financiële verzekerings- en bankonderneming, Het hoofdkantoor staat in Brisbane, Queensland. SUN is de aanduiding waaronder de aandelen van Suncorp Group worden verhandeld.  AAMI geldt als een voorname dochteronderneming zoals  Vero Insurance en Shanuons dat eveneens zijn. 

Suncorp Group is een van de middelgrote banken in Australië en een van de grootste algemene verzekeringsgroepen die het land rijk is.  Het bedrijf is ontstaan in 1996 als gevolg van een fusie tussen Suncorp, de Metway Bank en Queensand Industry. En die fusie is een prima beslissing geweest. 

aandeel suncorp group kopen

Wel of niet aandelen Suncorp Group kopen?

Als je op zoek bent naar aandelen om te kopen, is Suncorp Group een bedrijf dat je in overweging kunt nemen. Het bedrijf is een van de grootste financiële dienstverleners in Australië en heeft ook een sterke aanwezigheid in Nieuw-Zeeland. Dit geeft het bedrijf een concurrentievoordeel in deze regio’s. Bovendien is Suncorp gediversifieerd in verschillende sectoren, waaronder verzekeringen, bankieren en beleggen, waardoor het bedrijf minder afhankelijk is van één sector en meer veerkracht heeft bij economische schommelingen.

Natuurlijk zijn er ook risico’s verbonden aan het beleggen in Suncorp. Het bedrijf is sterk afhankelijk van de economische situatie in Australië, wat een risico kan vormen als de economie verslechtert. Daarnaast heeft Suncorp een aanzienlijke schuldenlast, wat kan leiden tot hogere financieringskosten en een hoger risico voor investeerders.

Over het algemeen kan het kopen van aandelen Suncorp Group een goede optie zijn voor beleggers die op zoek zijn naar diversificatie in de financiële sector en die bereid zijn om de risico’s te accepteren die gepaard gaan met beleggen in dit bedrijf. Echter, net als bij elke belegging, is het belangrijk om je eigen onderzoek te doen en professioneel advies te raadplegen voordat je besluit om in Suncorp te investeren.