Aandelen Swatch kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Swatch aandelen? Op deze pagina kan je direct Swatch aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Swatch. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Swatch raadplegen. Swatch is een aandeel uit Zwitserland. Het aandeel wordt verhandeld in CHF aan de Swiss Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool UHR.VX.

Waar kan je Swatch aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Swatch kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,11% met CHF 15 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Swatch?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Swatch. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Swatch?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Swatch? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Swatch is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Swatch.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Swatch

Sterke punten:

 • Marktleider in de horloge-industrie: Swatch is een van de grootste horlogemerken ter wereld en heeft een sterke positie in de markt.
 • Diversificatie van productaanbod: Swatch biedt een breed scala aan horloges, van luxe tot betaalbaar, waardoor het bedrijf verschillende doelgroepen kan aanspreken.
 • Innovatie: Swatch heeft een reputatie opgebouwd als een innovatief merk met veel patenten op zijn naam.
 • Financiële stabiliteit: Het bedrijf heeft een gezonde financiële positie en heeft in het verleden laten zien dat het goed in staat is om winstgevend te zijn.

Zwakke punten:

 • Afhankelijkheid van de Aziatische markt: Swatch is sterk afhankelijk van de Aziatische markt, met name van China. Veranderingen in de economie of politieke omstandigheden in deze regio kunnen een grote invloed hebben op de prestaties van het bedrijf.
 • Concurrentie: De horloge-industrie is een competitieve markt en Swatch heeft te maken met sterke concurrentie van andere grote spelers in de industrie.
 • Gevoeligheid voor modetrends: De vraag naar horloges kan gevoelig zijn voor modetrends, waardoor de omzet van Swatch kan fluctueren.

Over Swatch

Swatch komt uit Zwitserland en het bedrijf geniet bekendheid om de collectie horloges die aangeboden worden. Nicolas Hayek stond aan de wieg van het bedrijf, dat tegenwoordig eigenaar is van de Swatch Group. Hoofdkantoor van Swatch vind je in Biel.

Swatch zette in 1983 de toon en stond aan de basis van de opmars van de Zwitserse horloges die even uit de gratie geraakt waren. Vooral midden jaren negentig vierde Swatch succes na succes. Dat had vooral te maken met de toevoeging van juwelen aan het horloge en door een zeer geslaagde en innige samenwerking die het aanging met Mercedes Benz.

aanddel swatch kopen

Wel of niet aandelen Swatch kopen?

Ben jij van plan om aandelen te kopen en vraag je je af of Swatch een goede keuze is? In dit artikel gaan we het hebben over de voor- en nadelen van het investeren in aandelen van Swatch.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat Swatch een Zwitsers bedrijf is dat gespecialiseerd is in het maken van horloges. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis en een goede reputatie opgebouwd in de horloge-industrie. Dit is zeker een voordeel voor investeerders, omdat het bedrijf een bekende en vertrouwde naam heeft.

Echter, de horloge-industrie is een zeer competitieve markt en Swatch heeft te maken met sterke concurrentie van andere horlogemerken. Dit kan betekenen dat het bedrijf minder groeipotentieel heeft dan andere bedrijven in andere sectoren.

Daarnaast heeft de pandemie ook invloed gehad op Swatch en de horloge-industrie als geheel. De verkoop van horloges is afgenomen door de sluiting van winkels en de economische gevolgen van de pandemie. Dit kan invloed hebben op de financiële prestaties van Swatch en de waarde van de aandelen.

Kortom, het kopen van aandelen van Swatch kan een goede investering zijn vanwege de goede reputatie van het bedrijf, maar het is belangrijk om ook de concurrentie en de gevolgen van de pandemie in overweging te nemen. Het is altijd verstandig om een financieel adviseur te raadplegen voordat je besluit om te investeren in aandelen.