Aandelen Swiss Life kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Swiss Life aandelen? Op deze pagina kan je direct Swiss Life aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Swiss Life. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Swiss Life raadplegen. Swiss Life is een aandeel uit Zwitserland. Het aandeel wordt verhandeld in CHF aan de Swiss Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool SLHN.VX.

Waar kan je Swiss Life aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Swiss Life kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,11% met CHF 15 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Swiss Life?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Swiss Life. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Swiss Life?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Swiss Life? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Swiss Life is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Swiss Life.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Swiss Life

Sterke punten:

 • Gevarieerd aanbod: Swiss Life biedt een breed scala aan verzekerings- en financiële producten, waaronder levensverzekeringen, pensioenen, vermogensbeheer en beleggingsfondsen.
 • Internationaal actief: Het bedrijf is actief in verschillende landen over de hele wereld, waardoor het een divers klantenbestand heeft en blootstelling heeft aan verschillende economieën.
 • Financiële stabiliteit: Swiss Life heeft een sterke financiële positie en een solide balans, waardoor het in staat is om toekomstige uitdagingen aan te gaan en eventuele economische schokken op te vangen.
 • Focus op duurzaamheid: Swiss Life heeft zich gecommitteerd aan duurzame bedrijfspraktijken en heeft verschillende initiatieven opgezet om de impact van haar activiteiten op het milieu te verminderen.

Zwakke punten:

 • Concurrentie: Swiss Life opereert in een concurrerende markt met veel spelers, waardoor het moeilijk kan zijn om marktaandeel te behouden of te vergroten.
 • Afhankelijkheid van de Zwitserse markt: Het bedrijf is sterk afhankelijk van de Zwitserse markt, waardoor het gevoelig is voor economische ontwikkelingen en regelgeving in dat land.
 • Risico’s verbonden aan beleggingen: Swiss Life is actief in beleggingen en vermogensbeheer, wat risico’s met zich meebrengt in termen van marktvolatiliteit en beleggingsprestaties.

Over Swiss Life

Swiss Life staat bekend als ‘Zwitserleven’ en het daarbij sterke gevoel van welbehagen. Swiss Life is in eigendom van Vivat dat verder Reaal en Actiam in de portefeuille heeft. Hoofdkantoor van de onderneming staat in Zurich en oprichter van de onderneming was Conrad Widmer. AWD Holding en Tecis zijn de bekendste dochters van Swiss Life.

In Nederland vind je in Amstelveen een kantoor van Swiss Life, een onderneming die werkt in 4 takken: marketing en sales operation, technologie en inplementatie en financiën. Doel: iedereen het Zwitserleven gevoel aanbieden.

aandeel swiss life kopen

Wel of niet aandelen Swiss Life kopen?

Swiss Life is een toonaangevende aanbieder van levensverzekeringen en pensioenproducten in Europa. Het bedrijf heeft een sterke positie op de markt en is actief in verschillende sectoren, waardoor het minder kwetsbaar is voor schommelingen in de markt. Maar is het een goede keuze om aandelen van Swiss Life te kopen?

Een voordeel van het kopen van aandelen van Swiss Life is de leidende positie van het bedrijf. Hierdoor heeft Swiss Life een goede naam en vertrouwen van klanten en investeerders. Daarnaast is de diversificatie van het bedrijf een pluspunt, omdat het minder risico’s met zich meebrengt.

Een nadeel is het renterisico waar Swiss Life aan blootgesteld is. Dit kan de winstgevendheid van het bedrijf beïnvloeden en daarmee ook de waarde van de aandelen. Daarnaast kan de regelgeving voor levensverzekeringen en pensioenproducten leiden tot hoge kosten en vertragingen in de ontwikkeling en lancering van nieuwe producten.

Concluderend lijkt Swiss Life een solide investeringsoptie te zijn vanwege de sterke positie en diversificatie. Echter, het is belangrijk om rekening te houden met het renterisico en de regelgeving. Het is daarom aan te raden om goed onderzoek te doen en de risico’s af te wegen voordat je besluit om aandelen van Swiss Life te kopen.