Aandelen Swiss Re kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Swiss Re aandelen? Op deze pagina kan je direct Swiss Re aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Swiss Re. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Swiss Re raadplegen. Swiss Re is een aandeel uit Zwitserland. Het aandeel wordt verhandeld in CHF aan de Swiss Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool SREN.VX.

Waar kan je Swiss Re aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Swiss Re kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,11% met CHF 15 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Swiss Re?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Swiss Re. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Swiss Re?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Swiss Re? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Swiss Re is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Swiss Re.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Swiss Re

Sterke punten:

  • Wereldwijde speler: Swiss Re is een van de grootste herverzekeraars ter wereld, wat betekent dat het bedrijf wereldwijd opereert en een grote marktaanwezigheid heeft.
  • Innovatief: Het bedrijf investeert in nieuwe technologieën en is bezig met digitalisering en klimaatverandering. Dit kan leiden tot nieuwe zakelijke kansen en groei.
  • Stabiele investering: Als herverzekeraar helpt Swiss Re verzekeraars om risico’s te spreiden, waardoor het bedrijf minder kwetsbaar is voor grote verliezen. Dit maakt Swiss Re een relatief stabiele investering.

Zwakke punten:

  • Afhankelijkheid van economie en verzekeringsmarkt: Swiss Re is afhankelijk van de economische situatie en de verzekeringsmarkt. Bij economische neergang kunnen de inkomsten dalen en kan het bedrijf minder winstgevend worden.
  • Ongunstige marktsituatie: Momenteel is de wereld nog steeds in de greep van de COVID-19-pandemie, wat kan leiden tot onzekerheid en volatiliteit op de markten. Dit kan invloed hebben op de prestaties van Swiss Re.

Over Swiss Re

Swiss Re staat voor Swiss Reinsurance Company. Het is een herverzekeringsbedrijf dat met de hoofdzetel gevestigd is in Zurich. Het geldt als de op een na grootste herverzekeraar van de wereld. De verzekeraar werd al in 1863 opgericht. Swiss Re groeit en groeit en is nu al actief in meer dan 25 landen, waaronder ook Luxemburg en Nederland. De aandelen worden op de Zwitserse beurs verhandeld als SREN.

Swiss Re Corporate Solutions is een dochteronderneming van Swiss Re, dat door talloze overnames verder doorgroeide. Mooi voorbeeld daarvan is wel de overname van GE Insurance Solutions in 2006. Het bedrijf bekleedt in de Forbes Global 2000 een hoge positie in.

aandeel swiss re kopen

Wel of niet aandelen Swiss Re kopen?

Als je overweegt om aandelen te kopen, dan kan het interessant zijn om te kijken naar Swiss Re. Maar is het verstandig om in dit bedrijf te investeren? Hieronder bespreken we de voor- en nadelen.

Een voordeel van Swiss Re is dat het een van ’s werelds grootste herverzekeraars is. Dit betekent dat het bedrijf verzekeraars helpt om risico’s te spreiden, waardoor het minder kwetsbaar is voor grote verliezen. Dit maakt Swiss Re een relatief stabiele investering.

Een ander voordeel is dat Swiss Re innovatief is en investeert in nieuwe technologieën. Het bedrijf werkt aan initiatieven zoals digitalisering en klimaatverandering, wat kan leiden tot nieuwe zakelijke kansen en groei.

Een nadeel van het kopen van Swiss Re-aandelen is dat het bedrijf afhankelijk is van de wereldwijde economische situatie en de verzekeringsmarkt. Bij economische neergang kunnen de inkomsten dalen en kan het bedrijf minder winstgevend worden.

Daarnaast is het belangrijk om de huidige marktsituatie te overwegen. Momenteel is de wereld nog steeds in de greep van de COVID-19-pandemie, wat kan leiden tot onzekerheid en volatiliteit op de markten.

In conclusie, Swiss Re kan een interessante investering zijn vanwege de grote omvang en innovatieve initiatieven van het bedrijf. Echter, vanwege de afhankelijkheid van de economische en verzekeringsmarkt, en de onzekere situatie veroorzaakt door COVID-19, is het belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen en de huidige marktsituatie te evalueren voordat je besluit om te investeren.