Aandelen Swisscom kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Swisscom aandelen? Op deze pagina kan je direct Swisscom aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Swisscom. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Swisscom raadplegen. Swisscom is een aandeel uit Zwitserland. Het aandeel wordt verhandeld in CHF aan de Swiss Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool SCMN.VX.

Waar kan je Swisscom aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Swisscom kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,11% met CHF 15 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Swisscom?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Swisscom. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Swisscom?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Swisscom? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Swisscom is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Swisscom.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Swisscom

Sterke punten:

 • Groot en gevestigd bedrijf: Swisscom is een van de grootste en meest gevestigde telecombedrijven in Zwitserland.
 • Diversiteit van diensten: Het bedrijf biedt een breed scala aan diensten aan, waaronder mobiele telecommunicatie, vaste lijnen en internet, waardoor het een sterke positie heeft op de Zwitserse markt.
 • Stabiele groei: Swisscom heeft de afgelopen jaren een stabiele groei laten zien en heeft een goede financiële positie.
 • Technologische vooruitgang: Het bedrijf investeert in nieuwe technologieën en innovatieve oplossingen, waardoor het zijn concurrentiepositie kan versterken.

Zwakke punten:

 • Concurrentie: Swisscom heeft te maken met concurrentie van andere telecombedrijven in de regio, wat de winstgevendheid kan beïnvloeden.
 • Regelgeving: De regelgeving van de overheid kan van invloed zijn op de winstgevendheid van het bedrijf.
 • Marktveranderingen: De markt voor telecomdiensten kan snel veranderen, wat een uitdaging kan zijn voor Swisscom om zich aan te passen aan nieuwe trends.
 • Cybersecurity: Net als andere bedrijven in de sector heeft Swisscom te maken met toenemende dreigingen van cyberaanvallen en datadiefstal.

Over Swisscom

Swisscom is de grootste leverancier van telecommunicatie in Zwitserland. Zeker als het gaat om vaste telefonie heeft het een heuse monopolie positie nadat het in 1998 afsplitste van de Zwitserse PTT in Zwitserse Post en in dus Swisscom.

De Bondsraad heeft nog steeds 51 procent van de aandelen van Swisscom in het bezit overigens. Onder de noemer SCMN worden de aandelen verhandeld op de Zwitserse beurs. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bern. Swisscom heeft verschillende dochterondernemingen, Billag AG en Cabex AG zijn er twee mooie en ook bekende voorbeelden van.

aandeel swisscom kopen

Wel of niet aandelen Swisscom kopen?

Ben je van plan om aandelen te kopen en vraag je je af of Swisscom een goede keuze is? Laten we eens kijken naar enkele factoren die je zou moeten overwegen voordat je investeert.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat Swisscom een van de grootste telecombedrijven van Zwitserland is en een breed scala aan diensten aanbiedt, waaronder mobiele telecommunicatie, vaste lijnen en internet. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een stabiele groei laten zien en heeft een sterke positie op de Zwitserse markt.

Echter, net als bij elke investering, zijn er ook risico’s verbonden aan het kopen van aandelen van Swisscom. Een van de belangrijkste risico’s is de concurrentie van andere telecombedrijven in de regio. Bovendien kan de regelgeving van de overheid ook van invloed zijn op de winstgevendheid van het bedrijf.

Daarnaast moet je ook kijken naar de financiële prestaties van Swisscom. Het is belangrijk om te controleren of het bedrijf winstgevend is en of het in staat is om in de toekomst te groeien. Bekijk de financiële rapporten en analyseer de groeitrends van het bedrijf om een beter beeld te krijgen van de prestaties.

Al met al is het kopen van aandelen van Swisscom een ​​solide investeringsoptie, maar net als bij elke investering zijn er risico’s en moet je de markttrends en de financiële prestaties van het bedrijf zorgvuldig in overweging nemen voordat je besluit om te investeren.