Aandelen Tauron kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Tauron aandelen? Op deze pagina kan je direct Tauron aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Tauron. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Tauron raadplegen. Tauron is een aandeel uit Polen. Het aandeel wordt verhandeld in Poolse Zloty aan de Warsaw Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool TPE:WSE.

Waar kan je Tauron aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Tauron kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,15% met 25 PLN minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Tauron?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Tauron. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Tauron?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Tauron? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Tauron is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Tauron.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Tauron


Sterke punten Tauron:

 • Gevestigde speler: Tauron is een bekende en gevestigde speler in de Poolse energiemarkt, met een solide klantenbestand en een breed scala aan activiteiten.
 • Diversificatie: Het bedrijf is actief in zowel de productie, distributie als verkoop van elektriciteit en gas, wat kan zorgen voor diversificatie en spreiding van risico’s.
 • Hernieuwbare energie: Tauron heeft geïnvesteerd in hernieuwbare energiebronnen, wat kan bijdragen aan toekomstige groeimogelijkheden, gezien de toenemende focus op duurzame energie.
 • Infrastructuur: Tauron heeft een uitgebreide infrastructuur voor energieproductie en -distributie, wat een belangrijk concurrentievoordeel kan zijn.

Zwakke punten Tauron:

 • Volatiliteit energiesector: De energiesector kan volatiel zijn, met schommelingen in energieprijzen en veranderende regelgeving, wat van invloed kan zijn op de prestaties van Tauron.
 • Milieu- en maatschappelijke kwesties: De overgang naar duurzame energiebronnen en milieu- en maatschappelijke kwesties kunnen invloed hebben op de toekomstige vooruitzichten van Tauron en de energie-industrie als geheel.
 • Concurrentie: Tauron opereert in een competitieve markt met andere energiebedrijven, wat kan leiden tot prijsdruk en concurrentievoordeel kan beïnvloeden.
 • Regelgeving: Veranderende regelgeving in de energie-industrie, zowel lokaal als internationaal, kan van invloed zijn op de bedrijfsvoering en winstgevendheid van Tauron.

Over Tauron

Tauron is een Poolse energieleverancier die gevestigd in is in het zuiden van Polen. Er kan gesteld worden dat de Tauron groep zich bezighoudt met alles wat met de energiemarkt te maken heeft; dus van mijnbouw tot productie en zowel distributie als verkoop van elektriciteit en uiteraard ook warmte.

De aandelen van Tauron worden als TPE verhandeld op de WSE de Warschau Stock Exchange Tauron is overigens met het hoofdkwartier gevestigd in Katowice en werd opgericht n 200. Het Ministry of State Treasury of Poland geldt als de oprichter van de onderneming. Bekende dochter is Tauron Wytwarzoie.

aandeel tauron kopen

Wel of niet aandelen Tauron kopen?


Wil je investeren in de energiemarkt en heb je Tauron op het oog? Dit Poolse energiebedrijf is actief in de productie, distributie en verkoop van elektriciteit en gas. Maar is het de moeite waard om aandelen Tauron te kopen? In dit artikel bekijken we de voor- en nadelen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Een voordeel van het kopen van aandelen Tauron is dat het een gevestigde speler is in de Poolse energiemarkt, met een breed scala aan activiteiten en een solide klantenbestand. Het bedrijf heeft ook geïnvesteerd in hernieuwbare energie, wat kan bijdragen aan toekomstige groeimogelijkheden.

Aan de andere kant zijn er ook risico’s verbonden aan het beleggen in aandelen Tauron. De energiesector kan volatiel zijn, met schommelingen in de energieprijzen en veranderende regelgeving die van invloed kunnen zijn op de prestaties van het bedrijf. Daarnaast kunnen milieu- en maatschappelijke kwesties, zoals de overgang naar duurzame energiebronnen, invloed hebben op de toekomstige vooruitzichten van Tauron.

Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen naar de financiële gezondheid en toekomstige plannen van Tauron, evenals de bredere energiesector, voordat je besluit om aandelen te kopen. Het kan verstandig zijn om advies in te winnen bij een financieel adviseur en jouw eigen beleggingsdoelen en risicobereidheid in overweging te nemen. Onthoud altijd dat beleggen risico’s met zich meebrengt en het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen op basis van jouw eigen situatie.