Aandelen Telenet kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Telenet aandelen? Op deze pagina kan je direct Telenet aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Telenet. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Telenet raadplegen. Telenet is een aandeel uit België. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Brussels Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool TNET.BR.

Waar kan je Telenet aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Telenet kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Telenet?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Telenet. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Telenet?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Telenet? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Telenet is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Telenet.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Telenet

Sterke punten

 • Marktleider: Telenet is een belangrijke speler op de Belgische markt voor televisie-, internet- en telecommunicatiediensten.
 • Diversificatie: Het bedrijf heeft geïnvesteerd in nieuwe diensten en producten, zoals mobiele telefonie en streamingdiensten, waardoor het een breed aanbod heeft voor klanten.
 • Stabiele inkomsten: Telenet heeft een stabiele en voorspelbare omzet en winstgevendheid.
 • Netwerk: Het bedrijf beschikt over een uitgebreid netwerk van kabels en infrastructuur, wat een belangrijk voordeel is in de sector.

Zwakke punten

 • Regelgeving: Telenet opereert in een sterk gereguleerde sector, wat kan zorgen voor beperkingen en uitdagingen voor het bedrijf.
 • Concurrentie: De sector is zeer competitief, met grote spelers zoals Proximus en Orange als belangrijke concurrenten.
 • Technologie: De sector is sterk afhankelijk van nieuwe technologieën en innovaties, waardoor Telenet blijvend moet investeren in nieuwe ontwikkelingen om concurrentieel te blijven.
 • Abonnees: Het aantal abonnees voor traditionele televisie neemt af, wat kan leiden tot een daling van de omzet van Telenet.

Over Telenet

Telenet geniet bekendheid als aanbieder van digitale televisie, breedband internet, vaste telefonie via de kabel en ook mobiele telefonie. Het bedrijf heeft de wortels liggen in het Belgische Mechelen maar tegenwoordig staat het hoofdkantoor in Brussel. 

Telenet wordt beschouwd als tegenhanger van het Waalse VOO. Bekende dochteronderneming is Base en ook Telenet BidCo. Telenet heeft de Mechelse roots nooit verloochent en is al jarenlang hoofdsponsor van voetbalclub KV Mechelen en de basketbalclub Antwerp Giants. Telenet is voor de helft eigenaar van  van de Amerikaanse telecomaanbieder Liberty Global.  Het biedt overigens ook ICT diensten aan professionals. Dat doet het behalve in België ook in Luxemburg. 

aandeel telenet kopen

Wel of niet aandelen Telenet kopen?

Als je overweegt om aandelen Telenet te kopen, zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Telenet is een belangrijke speler in de Belgische markt voor televisie-, internet- en telecommunicatiediensten. Het bedrijf heeft sterke punten, maar ook enkele zwakke punten.

Een belangrijk voordeel van Telenet is dat het een stabiele en voorspelbare omzet en winstgevendheid heeft. Het bedrijf heeft ook geïnvesteerd in nieuwe diensten en producten, zoals mobiele telefonie en streamingdiensten, waardoor het een breed aanbod heeft voor klanten. Daarnaast beschikt het over een uitgebreid netwerk van kabels en infrastructuur, wat een belangrijk voordeel is in de sector.

Toch zijn er ook enkele zwakke punten waar rekening mee moet worden gehouden. Zo opereert Telenet in een sterk gereguleerde sector, wat kan zorgen voor beperkingen en uitdagingen voor het bedrijf. Daarnaast is de sector zeer competitief, met grote spelers zoals Proximus en Orange als belangrijke concurrenten. Ook is de sector sterk afhankelijk van nieuwe technologieën en innovaties, waardoor Telenet blijvend moet investeren in nieuwe ontwikkelingen om concurrentieel te blijven.

Of het verstandig is om aandelen Telenet te kopen, hangt af van je eigen beleggingsprofiel en -doelstellingen. Het is belangrijk om eerst goed onderzoek te doen naar het bedrijf en de markt waarin het opereert voordat je een beslissing neemt.