Aandelen Telenor kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Telenor aandelen? Op deze pagina kan je direct Telenor aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Telenor. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Telenor raadplegen. Telenor is een aandeel uit Noorwegen. Het aandeel wordt verhandeld in NOK aan de Oslo Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool TOL.OL.

Waar kan je Telenor aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Telenor kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in aandelen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Telenor?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Telenor. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Telenor?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Telenor? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Telenor is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Telenor.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Telenor

Sterke punten Telenor

 • Internationale aanwezigheid: Telenor heeft een sterke internationale aanwezigheid met activiteiten in meerdere landen, waaronder Noorwegen, Zweden, Denemarken, Thailand en Maleisië.
 • Diversificatie van diensten: Het bedrijf biedt een breed scala aan telecommunicatiediensten, waaronder mobiele en vaste telefonie, breedbandinternet en televisie.
 • Solide klantenbestand: Telenor heeft een groot en loyaal klantenbestand, wat kan bijdragen aan stabiele inkomsten en winstgevendheid.
 • Focus op innovatie: Het bedrijf heeft een sterke focus op innovatie en technologische ontwikkeling om aan de veranderende behoeften van de markt en klanten te voldoen.

Zwakke punten Telenor

 • Concurrentie in de telecommunicatiesector: Telenor opereert in een competitieve markt waarin andere telecombedrijven ook actief zijn, wat kan leiden tot prijsdruk en uitdagingen op het gebied van marktaandeel.
 • Regelgevingsrisico’s: Het bedrijf is onderhevig aan verschillende regelgevingen in de landen waarin het actief is, wat extra risico met zich mee kan brengen, zoals wijzigingen in de telecomregulering of licentievoorwaarden.
 • Valutarisico’s: Als een internationaal bedrijf is Telenor blootgesteld aan valutaschommelingen, wat invloed kan hebben op de financiële resultaten.
 • Technologische disruptie: De telecommunicatie-industrie is onderhevig aan snelle technologische veranderingen en disruptie, wat uitdagingen kan opleveren voor Telenor om bij te blijven en relevant te blijven in de markt.

Over Telenor

Telenor is een bekende multinationale telecommunicatieonderneming. Eigenaar van het bedrijf is de Noorse staat. Het hoofdkwartier is gevestigd in Farneby, Baerum. Dit ligt op steenworp afstand van Oslo.

Telenor is een grote speler en geldt als een van de grootste bedrijven in deze branche die de wereld rijk is. Telenor richt zich met name op Scandinavië en ook Azië. Ondertussen worden de aandelen van de onderneming verhandeld op de beurs onder de aanduiding TELNY. Telenor werd ook opgericht door de regering in Noorwegen en het heeft in Canal Digital een zeer bekende dochteronderneming.

aandeel telenor kopen

Wel of niet aandelen Telenor kopen?


Ben je geïnteresseerd in het kopen van aandelen, en overweeg je Telenor als potentiële investering? Lees dan verder! Telenor is een bekende naam in de telecomindustrie, met een wereldwijde aanwezigheid en een lange geschiedenis. Maar is het een verstandige keuze om aandelen van Telenor te kopen?

Telenor is een stabiel bedrijf met een solide reputatie en een breed scala aan diensten in de telecommunicatiesector. Het heeft sterke marktposities in verschillende landen en heeft een groot klantenbestand. Het bedrijf heeft ook een geschiedenis van dividenduitkeringen aan aandeelhouders, wat aantrekkelijk kan zijn voor beleggers die op zoek zijn naar inkomsten uit hun investeringen.

Echter, zoals bij elke investering, zijn er ook risico’s verbonden aan het kopen van aandelen Telenor. De telecomindustrie is competitief en onderhevig aan technologische veranderingen, regelgevingsuitdagingen en economische schommelingen. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen naar de financiële gezondheid van het bedrijf, de marktomstandigheden en de concurrentiepositie voordat je besluit om aandelen Telenor te kopen.

Daarnaast is het essentieel om je eigen beleggingsdoelen, risicobereidheid en beleggingshorizon in overweging te nemen. Beleggen in aandelen brengt inherent risico met zich mee, en het is belangrijk om alleen te investeren wat je bereid bent te verliezen.

In conclusie, het kopen van aandelen Telenor kan een interessante optie zijn voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de telecomsector en op zoek zijn naar een stabiel bedrijf met een solide reputatie. Echter, het is belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen, de risico’s in overweging te nemen en je persoonlijke beleggingsdoelen te evalueren voordat je een beslissing neemt.