Aandelen Telstra kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Telstra aandelen? Op deze pagina kan je direct Telstra aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Telstra. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Telstra raadplegen. Telstra is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool TLS.CHA.

Waar kan je Telstra aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Telstra kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Telstra?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Telstra. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Telstra?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Telstra? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Telstra is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Telstra.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Telstra

Sterke punten

 • Stabiele inkomsten: Telstra is de grootste telecomprovider van Australië en heeft een sterke marktpositie, waardoor het bedrijf stabiele inkomsten genereert.
 • Goede reputatie: Telstra heeft een goede reputatie en staat bekend om de hoge kwaliteit van zijn dienstverlening.
 • Investeren in 5G-netwerk: Telstra is actief bezig met de ontwikkeling van een 5G-netwerk en investeert hier veel geld in, wat kan bijdragen aan groei op de lange termijn.
 • Hoog dividendrendement: Telstra biedt beleggers een aantrekkelijk dividendrendement van ongeveer 5%.

Zwakke punten

 • Toenemende concurrentie: Telstra heeft te maken met toenemende concurrentie van andere telecomproviders, wat de winstgevendheid van het bedrijf kan beïnvloeden.
 • Hoge schuldenlast: Telstra heeft een hoge schuldenlast, wat risico’s met zich meebrengt en de financiële stabiliteit van het bedrijf kan aantasten.
 • Regelgevingsrisico’s: De telecomsector is onderhevig aan strenge regelgeving, wat risico’s met zich meebrengt voor Telstra en de winstgevendheid van het bedrijf kan beïnvloeden.

Over Telstra

Telstra is het grootste telecommunicatiebedrijf dat Australië rijk is. Het houdt zich in essentie vooral bezig met het bouwen en exploiteren van telecommunicatienetwerken en levert diensten aan in de vorm van onder andere vaste en mobiele telefonie.  Daarnaast is het aanbieder van betaal-tv en internet toegang. 

Het hoofdkantoor van Telstra staat in het Australische Melbourne en bekende dochters van Telstra zijn  Foxtel, Pacnet, Muru-D en Ooyala. De dochters doen onder andere in software speciaal ontwikkeld voor de gezondheidszorg. In de periode van 1997 tot 2011 waren de aandelen van Telstra overigens in handen van de staat. Later zijn die in drie verschillende gedeelten verkocht.

aandeel telstra kopen

Wel of niet aandelen Telstra kopen?

Ben je van plan om te investeren in aandelen en vraag je je af of Telstra een goede optie is? Het is begrijpelijk dat je twijfels hebt, want het is belangrijk om de juiste keuzes te maken bij het beleggen van je geld.

Telstra is een van de grootste telecombedrijven in Australië en biedt een breed scala aan diensten aan, waaronder internet, telefonie en televisie. Het bedrijf heeft een solide reputatie en heeft in het verleden consistent winstgevende resultaten geboekt. Dit zou het overwegen waard zijn als je op zoek bent naar een bedrijf om in te investeren.

Maar natuurlijk zijn er ook risico’s verbonden aan het kopen van aandelen. Zo kan de markt volatiel zijn en kan het rendement op je investering onvoorspelbaar zijn. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen en het bedrijf grondig te analyseren voordat je besluit om te investeren.

Al met al hangt het af van je persoonlijke doelen, risicobereidheid en beleggingsstrategie of het kopen van Telstra-aandelen een slimme zet is. Het is verstandig om advies in te winnen bij een financieel adviseur voordat je besluit om te investeren in aandelen.