Aandelen Temenos kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Temenos aandelen? Op deze pagina kan je direct Temenos aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Temenos. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Temenos raadplegen. Temenos is een aandeel uit Zwitserland. Het aandeel wordt verhandeld in CHF aan de Swiss Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool TEMN.VX.

Waar kan je Temenos aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Temenos kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,11% met CHF 15 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Temenos?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Temenos. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Temenos?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Temenos? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Temenos is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Temenos.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Temenos

Sterke punten:

 • Wereldwijde aanwezigheid: Temenos heeft klanten in meer dan 150 landen en heeft vestigingen in Europa, Azië, het Midden-Oosten en Noord- en Zuid-Amerika.
 • Innovatie: Het bedrijf heeft een geschiedenis van innovatie en investeert veel in onderzoek en ontwikkeling om up-to-date te blijven met de nieuwste technologieën.
 • Marktleider: Temenos is een van de grootste leveranciers van banktechnologie ter wereld en heeft een sterke positie in de financiële technologiemarkt.
 • Klantgericht: Het bedrijf werkt nauw samen met klanten om oplossingen te bieden die aan hun specifieke behoeften voldoen.

Zwakke punten:

 • Concurrentie: De markt voor financiële technologie is zeer competitief en er zijn veel andere grote spelers op de markt.
 • Risico’s op lange termijn: Temenos is sterk afhankelijk van de bankensector en eventuele problemen in deze sector kunnen ook invloed hebben op de prestaties van het bedrijf op lange termijn.
 • Valutarisico’s: Temenos is actief in veel verschillende landen en is daarom blootgesteld aan valutarisico’s die kunnen leiden tot financiële verliezen.

Over Temenos

Het internationaal opererende Temenos levert bedrijfssoftware en financiële diensten. Het bedrijf wordt aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in het Zwitserse Geneve. Temenos werd opgericht in 1993, de aandelen van de onderneming zijn vanaf 2001 te koop op de Zwitserse beurs onder de noemer TEMN. Bekende dochterondernemingen zijn Kony en de IGEFO Group.

Temenos levert onder andere banksoftwaresystemen aan onder meer particuliere, zakelijke en gemeenschapsbanken. Het heeft ondertussen al 67 kantoren in 40 verschillende landen en bedient het zeker drieduizend financiële instellingen. Temenos claimt dat de top van het bankwezen gebruik maakt van de softwaresystemen.

aandeel temenos kopen

Wel of niet aandelen Temenos kopen?

Als je geïnteresseerd bent in investeren in de technologie-industrie, dan is Temenos misschien een bedrijf dat je in de gaten houdt. Dit Zwitserse softwarebedrijf biedt oplossingen aan de bankensector en heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt. Maar is het kopen van aandelen in Temenos een goede investeringskeuze?

Aan de ene kant heeft Temenos een sterke reputatie opgebouwd als een toonaangevende leverancier van banktechnologie en heeft het bedrijf klanten over de hele wereld. Het bedrijf is ook zeer innovatief en investeert in onderzoek en ontwikkeling om up-to-date te blijven met de nieuwste technologieën. Bovendien heeft Temenos in het verleden regelmatig dividend uitgekeerd aan aandeelhouders.

Aan de andere kant is de technologie-industrie zeer competitief en is er altijd een risico dat een ander bedrijf met een innovatievere oplossing op de markt komt en marktaandeel weghaalt. Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat beleggen in aandelen altijd risico’s met zich meebrengt en dat de waarde van aandelen kan fluctueren.

Over het algemeen kan het kopen van aandelen in Temenos een verstandige keuze zijn voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de technologie-industrie en op zoek zijn naar een solide bedrijf met een sterke reputatie en wereldwijde klantenbasis. Het is echter belangrijk om uw eigen onderzoek te doen en de risico’s zorgvuldig af te wegen voordat u een beslissing neemt.