Aandelen Tesco kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Tesco aandelen? Op deze pagina kan je direct Tesco aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Tesco. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Tesco raadplegen. Tesco is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool TSCO-L.

Waar kan je Tesco aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Tesco kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Tesco?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Tesco. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Tesco?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Tesco? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Tesco is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Tesco.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse TESCO

Sterke punten:

  • Leidend in marktaandeel: TESCO is de grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk en heeft een sterke positie in andere markten zoals Ierland en Azië.
  • Diversificatie van producten: Het bedrijf heeft naast supermarkten ook andere bedrijfsonderdelen, zoals bank- en verzekeringsdiensten en vastgoedontwikkeling.
  • Efficiëntie en kostenbesparing: TESCO staat bekend om hun efficiënte logistiek en kostenbesparende maatregelen, wat resulteert in hogere winstmarges.

Zwakke punten:

  • Intense concurrentie: TESCO heeft te maken met intense concurrentie van andere supermarktketens, wat kan leiden tot druk op de winstmarges.
  • Gevoeligheid voor economische omstandigheden: De supermarktindustrie is gevoelig voor economische omstandigheden en veranderingen in consumentengedrag.
  • Regelgevingsrisico’s: TESCO moet voldoen aan regelgeving in verschillende landen waar ze actief zijn, wat kan leiden tot juridische en financiële risico’s.

Over TESCO

Tesco is een Britse onderneming gespecialiseerd in super- en hypermarkten. Jack Cohen richtte de onderneming al in 1929 op en opende in hetzelfde jaar de eerste vestiging. De naam heeft te maken met het feit dat Cohen bekend stond als een theeliefhebber en zijn thee kocht bij TE.

In Welwyn Garden City in Engeland vind je de hoofdzetel van de onderneming die door Cohen in Eastend opgericht werd. Cohen opende eerst winkels en in de jaren vijftig kwamen daar supermarkten bij. Dat aanbod werd in de jaren negentig weer aangevuld met een royaal aanbod aan non-food producten. Tesco is een Fortune 100 bedrijf en staat zowel op de beurs in Londen als in New York genoteerd.

aandeel tesco kopen

Wel of niet aandelen TESCO kopen?

Als je geïnteresseerd bent in de aandelenmarkt en overweegt om te investeren in TESCO, is het belangrijk om de sterke en zwakke punten van het bedrijf te kennen.

TESCO is de grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk en heeft een sterke positie in andere markten, zoals Ierland en Azië. Het bedrijf is ook divers met verschillende bedrijfsonderdelen, zoals bank- en verzekeringsdiensten en vastgoedontwikkeling. Daarnaast staat TESCO bekend om hun efficiënte logistiek en kostenbesparende maatregelen, wat kan resulteren in hogere winstmarges.

Er zijn echter ook zwakke punten waar je rekening mee moet houden. TESCO heeft te maken met intense concurrentie van andere supermarktketens, wat kan leiden tot druk op de winstmarges. De supermarktindustrie is gevoelig voor economische omstandigheden en veranderingen in consumentengedrag. Bovendien moet TESCO voldoen aan regelgeving in verschillende landen waar ze actief zijn, wat kan leiden tot juridische en financiële risico’s.

Als je besluit om te investeren in TESCO, is het belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen en te kijken naar de langetermijndoelen van het bedrijf en de marktontwikkelingen. Het is ook raadzaam om advies in te winnen bij een financieel adviseur voordat je een beslissing neemt.