Tesla Motors aandelen kopen & verkopen: analyse & koers

Wil je in een autobedrijf investeren? Dan kun je in een standaard fabrikant als Peugeot beleggen, maar je kunt er ook voor kiezen je geld in een innovatief bedrijf als Tesla Motors te steken. Op deze pagina lees je meer over dit autobedrijf. Ook lees je hoe de koers van het Tesla Motors aandeel zich de afgelopen tijd ontwikkeld heeft en hoe je in dit aandeel kunt investeren.

Tesla Motors: een korte introductie

Tesla Motors wordt tegenwoordig ook wel Tesla Inc. genoemd. Dit is de nieuwe naam van het bedrijf, die pas korte tijd geleden doorgevoerd is. Tesla Inc. is een Amerikaanse producent van elektrische auto’s. Deze auto’s worden onder de merknaam Tesla verkocht. Het bedrijf is opgericht in 2003 en vernoemd naar Nikola Tesla. Dit is een natuurkundige die vooral bekend staat als de uitvinder van de wisselstroommotor.
Tesla ontwikkelt niet alleen duurzame auto’s, maar is bovendien gespecialiseerd in het uitvinden en doorvoeren van innovatieve technologieën. Zo houdt het bedrijf zich ook vele bezig met het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s. Op dit moment worden er diverse tests met zelfrijdende auto’s uitgevoerd.
Tesla aandelen kopen

De omzet en winst van Tesla Motors

In 2017 realiseerde Tesla maar liefst 11,8 miljard dollar omzet. De winst van dat jaar bedroeg -2 miljard dollar. Deze winst was negatief door diverse grote investeringen die Tesla dat jaar heeft gedaan. Overigens heeft Tesla nog nooit een positief nettoresultaat behaald. De omzet van het bedrijf is vele jaren erg hoog, maar toch is er uiteindelijk altijd verlies bij Tesla. Dit komt simpelweg omdat het bedrijf zo veel investeringen doet, voornamelijk in de zelf ontwikkelde technologieën.

De koers van het aandeel Tesla Motors

Tesla maakt al jaren verlies, maar toch gaat het goed met de koers van het aandeel van Tesla. Kijken we naar de koers van het aandeel over de afgelopen vijf jaar, dan zien we een duidelijke koersstijging. In maart 2013 was het aandeel bijvoorbeeld 41 dollar waard, in maart 2017 was het aandeel 262 dollar waard. Begin 2018 stond de waarde van het aandeel Tesla op 315 dollar.
Je kunt op twee manieren in Tesla aandelen investeren. Ten eerste kun je ervoor kiezen een bepaald aantal aandelen te kopen en deze langere tijd in je portefeuille te houden. Als de koers van het aandeel Tesla gestegen is, verkoop je je aandelen met winst. Dit kan je doen bij een online broker als DEGIRO.
Wil je liever actief beleggen in Tesla Motors aandelen? Dan start je met CFD beleggen. Meer hierover, lees je in onderstaande alinea.

Actief beleggen in Tesla Motors

Bij CFD beleggen speculeer je op koersbewegingen bij het aandeel Tesla. Dit kan een koersstijging zijn, maar ook een koersdaling. Doe je de juiste voorspelling, dan behaal je een goed resultaat. En door de hefboomwerking van CFD’s kan dit resultaat bij een kleine inleg ook erg hoog zijn.
Je kunt op deze manier in Tesla aandelen investeren bij de online broker Plus500. Heb je totaal geen ervaring met deze vorm van beleggen? Maak dan eerst een demo-account aan bij deze online broker. Met dit account kun je volledig gratis oefenen met CFD beleggen. Ben je klaar om echt te beleggen, dan zet je jouw account om tot een echt beleggingsaccount. Nu kun je echt starten met het beleggen in het CFD aandeel Tesla.

De waarde van Tesla

Tesla heeft misschien wel de toekomst in handen. Het is een feit dat we nu nog massaal in benzine auto’s rijden. Tegelijkertijd is het ook een feit dat de aarde opwarmt en dat als we niets doen een groot aandeel van de aarde onder water komt te liggen. Steeds meer mensen openen hun ogen voor deze harde waarheid en besluiten daarom om verantwoorde beslissingen te nemen. Een voorbeeld van een verantwoorde beslissing is het kopen van een elektrische auto.
Het bedrijf maakt tot vooralsnog verlies. Dit zal naar verwachting niet voor eeuwig het geval zijn. De techniek zal steeds toegankelijker, beter ontwikkeld en noodzakelijker worden. Naar verwachting zal de markt voor elektrische auto’s dan ook verder groeien zodra er meer oplaadpunten bijkomen. Investeren in Tesla is dan ook investeren in de toekomst.

aandeel tesla kopen