Aandelen TomTom kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in TomTom aandelen? Op deze pagina kan je direct TomTom aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in TomTom. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel TomTom raadplegen. TomTom is een aandeel uit Nederland. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Amsterdam Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool TOM2.AS.

Waar kan je TomTom aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel TomTom kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in aandelen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel TomTom?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel TomTom. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in TomTom?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van TomTom? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in TomTom is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in TomTom.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse TomTom

Sterke punten TomTom

 • Leidende positie in de navigatie-industrie: TomTom is een bekend merk en heeft een leidende positie in de markt voor navigatiesystemen en kaartdiensten, wat kan bijdragen aan een sterke merkwaarde en marktpositie.
 • Breed productportfolio: TomTom biedt een breed scala aan navigatieproducten en -diensten, waaronder navigatiesystemen voor auto’s, motorfietsen en vrachtwagens, kaartdiensten, verkeersinformatie en fleet management-oplossingen, wat kan zorgen voor diversificatie van inkomsten en klantsegmenten.
 • Technische expertise en innovatie: TomTom heeft geavanceerde technische expertise en een sterke focus op innovatie, waardoor het in staat is om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen en in te spelen op veranderende markttrends.
 • Sterke merknaam en reputatie: TomTom heeft een sterke merknaam en reputatie opgebouwd als een betrouwbare aanbieder van navigatieoplossingen, wat kan leiden tot klantloyaliteit en herhaalde aankopen.

Zwakke punten TomTom

 • Concurrentie in de navigatie-industrie: TomTom opereert in een competitieve markt met andere grote spelers, zowel traditionele navigatiebedrijven als technologiebedrijven, wat kan leiden tot prijsdruk en verminderde marktaandelen.
 • Disruptie door opkomende technologieën: De navigatie-industrie wordt beïnvloed door opkomende technologieën zoals smartphone-navigatie, autonoom rijden en connectiviteit, wat kan leiden tot veranderingen in de vraag en het concurrentielandschap, en TomTom kan zich moeten aanpassen om hierop in te spelen.
 • Seizoensgebonden vraag: De vraag naar navigatiesystemen kan seizoensgebonden zijn, met pieken tijdens vakantie- en reisperiodes, wat kan leiden tot fluctuaties in de verkoop en inkomsten van TomTom.
 • Regelgevingsrisico’s: TomTom opereert wereldwijd en kan worden blootgesteld aan verschillende regelgevingsrisico’s, zoals veranderende regelgeving op het gebied van privacy, databescherming en concurrentie, wat invloed kan hebben op de bedrijfsactiviteiten en kosten.

Over TomTom

TomTom is een Nederlands bedrijf in navigatiesystemen. Het geldt zelfs als de grootste van Europa en een van de grotere spelers wereldwijd als het gaat om navigatietoepassingen. De aandelen worden op de beurs in Amsterdam verhandeld as TOM2.

TomTom zag in 1991 het levenslicht en het hoofdkwartier is gevestigd in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Harold Goddijn, Corinne Goddijn-Vigreux, Peter-Frans Pauwels en Pieter Geelen stonden aan de wieg van de onderneming. Autnomos is een bekende dochter van TomTom dat tegenwoordig kantoor houdt in onder meer Gent, Lodz, Amsterdam Londen, Massachusetts, Berlijn, Taiwan en Belgrado.

aandeel tomtom kopen

Wel of niet aandelen TomTom kopen?

Overweeg je om aandelen van TomTom te kopen? TomTom is een bekend technologiebedrijf dat bekend staat om zijn navigatiesystemen en kaartdiensten. Maar is het een verstandige keuze om te investeren in aandelen van dit bedrijf?

Een van de sterke punten van TomTom is de marktpositie als een bekend merk in de navigatie-industrie. Het bedrijf heeft een solide reputatie en een lange geschiedenis van innovatie op het gebied van navigatietechnologie. Bovendien heeft TomTom de laatste jaren een verschuiving gemaakt van consumentengerichte producten naar zakelijke toepassingen, zoals telematica en autonome voertuigen, wat groeipotentieel kan bieden.

Aan de andere kant zijn er ook risico’s om in overweging te nemen. TomTom opereert in een competitieve markt waarin technologische veranderingen snel kunnen plaatsvinden. Het bedrijf kan geconfronteerd worden met uitdagingen van concurrentie, veranderende consumentenvoorkeuren en technologische disruptie. Bovendien kunnen aandelenkoersen volatiel zijn en zijn er altijd risico’s verbonden aan beleggen.

Het is belangrijk om je eigen financiële situatie, beleggingsdoelen en risicobereidheid te evalueren voordat je besluit om aandelen TomTom te kopen. Het kan verstandig zijn om professioneel advies in te winnen bij een financieel adviseur en grondig onderzoek te doen naar de financiële gezondheid en vooruitzichten van TomTom voordat je beleggingsbeslissingen neemt. Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee en het is belangrijk om bewust te zijn van deze risico’s voordat je besluit om aandelen te kopen.