Beleggen in Total aandelen

Er zijn vele bedrijven waar je als belegger (een deel van) je vermogen in kunt investeren. Het is de kunst om het juiste bedrijf te vinden, zodat je veel winst kunt maken met jouw investering. Eén van de vele bedrijven waar je in kunt beleggen, is Total. Meer over deze organisatie en Total aandelen kopen, lees je op deze pagina.

Algemene informatie over het bedrijf

Total wordt ook wel Total S.A. genoemd. Dit is een Franse oliemaatschappij, die onderdeel uitmaakt van de zogeheten Supermajor maatschappijen. De Supermajor maatschappijen betreffen de zes grootste oliemaatschappijen die volledig onafhankelijk zijn van de staat.
Total levert aardolie en aardgas en heeft bovendien een groot aantal Total tankstations. Ook exploiteert het bedrijf diverse Elf tankstations, ofwel tankstations van de voormalige oliemaatschappij Elf. Het hoofdkantoor van Total is gevestigd in Parijs. Het bedrijf heeft ruim 100.000 medewerkers over de gehele wereld.
Total beleggen

De bedrijfsresultaten van Total

In 2016 realiseerde Total mooie bedrijfsresultaten. Dat jaar haalde het bedrijf namelijk 135 miljard euro aan omzet binnen. De winst van het bedrijf stond dat jaar op 5,6 miljard euro. Deze bedrijfsresultaten waren beter dan de bedrijfsresultaten van 2015. Total maakt al jaren een mooie groei door. Onder andere om die reden is het bedrijf populair onder (Nederlandse) beleggers.

De koers van het aandeel Total

De koers van het aandeel Total is zeer beweeglijk. De koers laat flinke stijgingen zien, maar ook flinke dalingen. Begin januari 2014 stond de koers van het aandeel bijvoorbeeld op 42 euro. Een paar maanden later was de koers van het aandeel Total ruim 10 euro hoger. Niet veel later daalde de koers weer met ruim 5 euro.
Omdat de koers van het aandeel Total zo beweeglijk is, kan een investering in dit bedrijf risicovol zijn. Jouw investering kan in korte tijd veel meer waard worden, maar ook flink in waarde dalen. In ieder geval is het belangrijk jouw investering in Total aandelen op het juiste moment te doen, ofwel bij een lage koers. Hoe lager de koers, des te groter de kans op een flinke winst bij een koersstijging. Wanneer je besluit om aandelen te kopen, dan kan je dit doen bij een broker als DEGIRO.
Het is ook mogelijk om actief te handelen in Total. Door actief te handelen kan je profiteren van de sterk wisselende koers van het aandeel. In de volgende alinea kan je lezen hoe dit precies werkt.

Handelen in Total

Je kunt ook op een andere manier in Total aandelen investeren. Ga je CFD beleggen bij een broker als Plus500, dan kan je namelijk goede resultaten behalen bij koersstijgingen én koersdalingen. Speculeer je de juiste koersbeweging, dan behaal je een goed resultaat. Wanneer je echter de verkeerde beslissing neemt, verlies je geld En omdat je bij CFD beleggen van een hefboom profiteert, kan je ook met een klein bedrag een grote positie innemen op het aandeel Total.
Heb je nog nooit in het CFD aandeel Total geïnvesteerd of heb je helemaal geen ervaring met CFD beleggen? Dan is het niet verstandig om direct met je eigen vermogen te gaan investeren. Je kunt in dit geval beter eerst oefenen met CFD beleggen. Dit doe je door een demo-account aan te maken bij Plus500.
Heb je een tijdje met een fictief vermogen belegd en gaat dit erg goed? Dan kun je echt starten met beleggen door een beleggingsaccount aan te maken bij de broker. Je zet hier minimaal 100 euro op om te investeren en het beleggen kan echt beginnen.

De oliemarkt

De prijzen van olie aandelen hangen natuurlijk sterk samen met de prijs van olie. Het is daarom verstandig om de markt voor olie goed in de gaten te houden. Hierbij zijn vooral vraag en aanbod bepalend voor de resultaten. Wanneer de vraag naar olie toeneemt, stijgt de prijs doorgaans. Ook wanneer het aanbod van olie daalt, kan de prijs toenemen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer een olieveld is uitgeput of wanneer de productie wordt verminderd.
In de toekomst spelen alternatieve energiebronnen steeds vaker een rol. Toch is er een goede kans dat olie aandelen het goed blijven doen. Tot vooralsnog is olie immers een belangrijke grondstof die steeds schaarser wordt. In de verre toekomst is het echter belangrijk dat bedrijven als Total ook andere bronnen van inkomsten aanboren. Anders gaat het aandeel net zoals onze planeet verloren.

Over Total

Total is een oliemaatschappij die gerekend wordt tot de Supermajor maatschappijen. Dit zijn de zes grootste staatsonafhankelijke oliemaatschappijen. In Parijs vind je het hoofdkantoor van Total. De aandelen Total worden openbaar verhandeld als FP op de Franse beurs. Total werd in 1924 opgericht.
Direct Energie, SunPower en Hutchinson gelden als bekende dochters van Total. De aandelen van de Franse onderneming staan overigens ook genoteerd aan de New York Stock Exchange. Het bedrijf heette eerst CFP, later Total-CFP en in 1991 verdween CFP weer uit de naam en werd het Total. Later heette het ook nog even Total Fina en Tota Fina ELF.