TUI aandelen kopen & verkopen: analyse & koers

Steeds meer mensen gaan meerdere keren per jaar op vakanties. Reisorganisaties profiteren hiervan: zij halen meer omzet binnen en zien hun winsten bovendien stijgen. Jij kunt hier als belegger van profiteren. Dit doe je door (een deel van) jouw vermogen in een succesvolle reisorganisatie steken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om TUI aandelen te kopen.
Op deze pagina lees je meer over de reisorganisatie TUI. Ook lees je meer over de koers van het aandeel TUI en kom je erachter hoe je (een deel van) jouw vermogen in dit bedrijf kunt investeren.

TUI: een korte introductie

TUI is een internationale reisorganisatie, die in het jaar 1932 opgericht werd in het Duitse Hannover. De afkorting TUI staat voor Touristik Union International. Het bedrijf is ook in Nederland actief.
TUI heeft maar liefst 77.000 werknemers, in 130 verschillende landen. Verder heeft het bedrijf 3500 reisagentschappen, 101 touroperators, 130 vliegtuigen, 6 luchtvaartmaatschappijen, 300 hotels en zelfs 12 cruiseschepen. Je kunt dit bedrijf dan ook zeker een grote speler in de toerismesector noemen.
Tui beleggen

De bedrijfsresultaten van TUI

In het boekjaar 2013/2014 haalde TUI 18,7 miljard euro aan omzet binnen. De winst van dat boekjaar bedroeg 869 miljoen euro. De bedrijfsresultaten van TUI stijgen al enkele jaren. Dit komt onder andere omdat steeds meer mensen meerdere vakanties per jaar boeken. Een reisorganisatie als TUI profiteert hier logischerwijs van. Zeker omdat het bedrijf een grote naam is in de internationale toerismebranche.

De koers van het aandeel TUI

Het aandeel TUI is genoteerd aan de Frankfurter Wertpapierbörse en de London Stock Exchange. Het aandeel is onderdeel van de bekende FTSE 100 index. De aanduiding van het aandeel is gelijk aan de bedrijfsnaam (TUI).
De koers van het aandeel TUI is vrij stabiel. Er zijn de afgelopen jaren koersstijgingen en koersdalingen geweest, maar deze koersbewegingen zijn niet erg heftig. Over het algemeen zit er een stijgende lijn in de koers van het aandeel TUI. Eind 2014 was het aandeel bijvoorbeeld 1096 Britse pond waard. Een jaar later was het aandeel 1154 Britse pond waard. Weer een jaar later stond de waarde op 1163 Britse pond. Begin 2018 stond de koers van het aandeel op ruim 1500 Britse pond.

Online TUI aandelen kopen

Je kunt in TUI aandelen investeren door deze langere tijd in je portefeuille te bewaren en ze vervolgens met winst te verkopen. Dat je jouw aandelen met winst kunt verkopen, is echter geen garantie. Je kunt de aandelen eenvoudig kopen via een online broker. DEGIRO is de beste optie, aangezien de tarieven bij deze broker het laagst zijn. Klik hier om gratis een account te openen.
Wat je ook kun doen, is starten met CFD beleggen. Bij CFD beleggen kun je een positief resultaat behalen als de koers van het aandeel TUI stijgt, maar ook als de koers daalt. Doe je de juiste voorspelling voor de koers van het aandeel, dan verdien je simpelweg geld.
Je kunt direct starten met CFD beleggen bij de online broker Plus500. Heb je nog geen ervaring met deze vorm van beleggen? Dan kun je eerst een demo-account aanmaken. Met dit account kun je gratis oefenen met beleggen. Gaat het oefenen goed, dan zet je geld op jouw account en kan het beleggen echt beginnen.

De toekomst

De toekomst van TUI lijkt net zo zonnig als de bestemmingen waar ze regelmatig naartoe vliegen. Steeds meer mensen boeken hun vakanties via het internet en vakanties worden steeds populairder. Hierdoor neemt de potentiële afzetmarkt van TUI toe wat bijdraagt aan positieve toekomstige resultaten. Een investering in TUI kan dan ook zeker goed uitpakken.

Over TUI

De TUI Group is multinationaal actief en beweegt zich vooral in de toeristische sector. TUI is vooral bekend vanwege de vliegtickets die het aanbied net as de volledig verzorgde vakanties.  De hoofdzetel van TUI staat in het Duitse Hannover.  De aandelen van de onderneming staan aks TUI genoteerd aan de beurs in Frankfurt am Main en op de London Stock Exchange. Ook is het bedrijf onderdeel van de FTSE 100 index. 

TUI is opgericht in 1923. Met TUI Fly, TUI Cruises en in RUI Hotels heeft het drie belangrijke dochterondernemingen. 

aandeel tui kopen