Twitter aandelen kopen & verkopen

Je kunt in Facebook aandelen investeren, maar je kunt er ook voor kiezen om aandelen te kopen van de concurrent: Twitter. Meer over dit social media netwerk, lees je op deze pagina. Ook krijg je op deze pagina algemene informatie over Twitter aandelen kopen. Ben je van plan (een deel van) jouw vermogen in Twitter te steken? Dan is de informatie op deze pagina zeker interessant voor jou.

Twitter: een korte introductie

Twitter is een sociaal media netwerk. Meld je je aan op dit netwerk, dan kun je gratis korte berichten plaatsen. Deze berichtjes worden Tweets genoemd.
Twitter werd enkele jaren geleden opgericht door Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone en Evan Williams. In korte tijd werd het sociale media netwerk erg populair. Daarna daalde het aantal nieuwe gebruikers van Twitter voor langere tijd. Vandaag de dag maken nog altijd veel mensen gebruik van dit sociale media netwerk, maar is het niet meer zo groot en populair als enkele jaren geleden.
Twitter aandelen kopen

De bedrijfsresultaten van Twitter

In 2016 realiseerde Twitter 2,5 miljard dollar omzet. Het nettoresultaat van dat jaar was negatief, namelijk -457 miljoen dollar. Dit komt door diverse grote investeringen, maar ook door negatieve ontwikkelingen op de markt. Dat jaar had Twitter er simpelweg veel last van dat het sociale media netwerk minder populair was dan voorheen.
Nu gaat het iets beter met Twitter. Toch is het niet zo dat dit bedrijf een zorgeloze toekomst tegemoet gaat. Concurrent Facebook is vrij stabiel, maar Twitter heeft vaker last van strubbelingen.

De koers van het aandeel Twitter

Het aandeel Twitter is genoteerd aan de New York Stock Exchange, ook wel de NYSE genoemd. De aanduiding van het aandeel is TWTR. Kijken we naar de koers van het aandeel Twitter, dan zien we vanaf het voorjaar van 2015 een flinke daling. Er waren enkele stijgingen in de koers, maar over het algemeen laat het aandeel een dalende koersbeweging zien vanaf dit moment.
Pas sinds 2018 gaat het weer iets beter met de koers van het aandeel Twitter. Toch is de koers zeker niet stabiel. Een investering in Twitter is dan ook zeker niet zonder risico’s.

Twitter aandelen kopen

Je kunt ervoor kiezen Twitter aandelen te kopen, deze langere tijd in je portefeuille te houden en vervolgens te verkopen als de koers hoog is. In dit geval ben je wel afhankelijk van een koersstijging bij Twitter, wil je winst maken met jouw investering. Of de koers weer gaat stijgen, hangt af van het aantal actieve gebruikers. Twitter zal immers winstgevend moeten zijn om een interessante investering te worden. Je kunt Twitter aandelen eenvoudig kopen bij DEGIRO.
Wil je niet afhankelijk zijn van een koersstijging? Start dan met CFD beleggen. Wanneer je belegt door middel van CFD’s, kan je namelijk ook short gaan en inzetten op een eventuele koersdaling.
Bij CFD beleggen speculeer je op koersstijgingen of koersdalingen bij het aandeel Twitter. Doe je de juiste voorspelling, dan behaal je een positief resultaat. Bijkomend voordeel: je hoeft niet veel te investeren, want CFD beleggen kan ook met een kleinere inleg. Je kunt CFD beleggen bij de online broker Plus500. Eerst even oefenen? Maak dan een demo-account aan.

Matige toekomst?

In vergelijking met Google en Facebook is Twitter een minder interessante investering. Dit komt vooral doordat het platform adverteerders minder te bieden heeft. Mensen zijn vaak minder actief op Twitter en scrollen sneller door berichten heen. Bovendien is het moeilijker om advertenties goed af te stellen op de gebruiker, wat wel een optie is binnen het sociale netwerk Facebook. Dit alles maakt het dat Twitter vooral vecht om bestaansrecht. Om dominantie zal het in ieder geval niet gaan.
In de afgelopen periode heeft het bestuur van Twitter de processen binnen het bedrijf gestroomlijnd. Hierdoor viel de teleurstelling mee en stabiliseerden de cijfers. Je zou een korte termijn belegging in Twitter dus kunnen overwegen. Of het op de lange termijn interessant zal zijn, dat is maar de vraag…