Aandelen Uber kopen: analyse & koers

hWil je beleggen in Uber aandelen? Op deze pagina kan je direct Uber aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Uber. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Uber raadplegen. Uber is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in dollar aan de NYSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool UBER.

Waar kan je Uber aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Uber kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€0,50 + 0,25% conversie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
$0,01 met $5 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Uber?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Uber. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Uber?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Uber? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Uber

Sterke punten Uber

 • Wereldwijde aanwezigheid: Uber is wereldwijd actief in veel landen en steden, waardoor het een breed klantenbestand heeft en groeimogelijkheden heeft in verschillende markten.
 • Disruptieve innovatie: Uber heeft de taximarkt verstoord door middel van innovatieve technologieën en het aanbieden van een gemakkelijke en snelle manier om een rit te boeken. Dit heeft geleid tot een verandering in de manier waarop mensen transport gebruiken.
 • Flexibele werkmogelijkheden: Uber biedt flexibele werkmogelijkheden aan chauffeurs, waardoor het aantrekkelijk is voor mensen die op zoek zijn naar een bijverdienste of flexibele werktijden.
 • Diversificatie van diensten: Uber heeft zijn diensten gediversifieerd en biedt nu ook voedselbezorging (Uber Eats) en vrachtvervoer (Uber Freight) aan. Dit vergroot hun inkomstenstromen en zakelijke mogelijkheden.

Zwakke punten Uber

 • Regelgevingsuitdagingen: Uber heeft te maken gehad met juridische en regelgevingsuitdagingen in verschillende landen, met betrekking tot vergunningen, arbeidsrechten en veiligheidsvoorschriften. Deze uitdagingen kunnen de bedrijfsactiviteiten en groeimogelijkheden beïnvloeden.
 • Verlieslatend bedrijfsmodel: Ondanks de grote populariteit heeft Uber moeite gehad om winstgevend te zijn. Het bedrijf heeft aanzienlijke kosten, waaronder bestuurdersvergoedingen, marketing en technologie-ontwikkeling.
 • Concurrentie: De markt voor rit-hailing en voedselbezorging is zeer competitief, met sterke concurrentie van bedrijven zoals Lyft, Grab en DoorDash. Uber moet blijven innoveren en zich onderscheiden om concurrerend te blijven.
 • Veiligheidskwesties: Uber heeft te maken gehad met veiligheidskwesties, waaronder meldingen van misbruik door chauffeurs en passagiers. Het bedrijf moet maatregelen nemen om de veiligheid van zowel chauffeurs als passagiers te waarborgen.

Over Uber

Uber bemiddelt tussen de reiziger en de verschillende aanbieders van personenvervoer. Dat doet het in verschillende landen. Uber zorgt voor verbinding via de mobiele applicatie van klanten in ondertussen een kleine zeventig landen met taxichauffeurs. De aandelen Uber worden openbaar verhandeld als UBER op de New York Stock Exchange.

Uber is net de hoofdzetel gevestigd in San Francisco in Californië en bekende dochteronderneming is Uber Eats, net als Jump, Otto en deCarter. Uber werd opgericht door Travis Kalanick en Garett Camp. Uber Freight is ook een bekende dienst van Uber. Dan worden bedrijven met vracht in contact gebracht met transportbedrijven.

aandeel uber kopen

Wel of niet aandelen Uber kopen?

Uber is een bekend bedrijf dat wereldwijd bekendheid heeft verworven met zijn ride-hailing service. Maar is het de moeite waard om aandelen van Uber te kopen? Laten we eens kijken naar de situatie.

Voordat we verder gaan, moeten we begrijpen dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt. Maar als je fan bent van de Uber-app en gelooft in de toekomst van de deeleconomie, kan het kopen van aandelen van Uber interessant zijn. Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in veel landen en is bezig met het uitbreiden van zijn diensten, zoals maaltijdbezorging.

Natuurlijk zijn er ook risico’s verbonden aan het kopen van aandelen van een specifiek bedrijf. Uber staat bloot aan regelgevingskwesties en concurrentie van andere ride-hailing platforms. Bovendien heeft het bedrijf nog steeds te maken met financiële uitdagingen en heeft het nog geen winstgevendheid bereikt.

Kortom, het kopen van aandelen van Uber kan een interessante optie zijn als je gelooft in de groeimogelijkheden van de deeleconomie. Doe je onderzoek, wees bewust van de risico’s en maak een weloverwogen beslissing. Maar onthoud dat de aandelenmarkt altijd onvoorspelbaar is en dat investeren risico’s met zich meebrengt.