Aandelen UBS Group kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in UBS Group aandelen? Op deze pagina kan je direct UBS Group aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in UBS Group. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel UBS Group raadplegen. UBS Group is een aandeel uit Zwitserland. Het aandeel wordt verhandeld in CHF aan de Swiss Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool UBSG.VX.

Waar kan je UBS Group aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel UBS Group kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,11% met CHF 15 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel UBS Group?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel UBS Group. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in UBS Group?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van UBS Group? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in UBS Group is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in UBS Group.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse UBS Group

Sterke punten

  • Goed kapitaalbeheer: UBS Group heeft een sterk kapitaalbeheer, wat het bedrijf in staat stelt om risico’s beter te beheren en te voldoen aan regelgevende vereisten.
  • Diversificatie van activiteiten: Het bedrijf heeft verschillende divisies, waaronder vermogensbeheer, zakenbankieren en retail banking, waardoor het in staat is om risico’s te spreiden en een stabiel inkomen te genereren.
  • Sterke reputatie: UBS Group heeft een lange geschiedenis en heeft een sterke reputatie opgebouwd als een van de grootste en meest betrouwbare financiële instellingen ter wereld.

Zwakke punten

  • Afhankelijkheid van de Zwitserse economie: UBS Group is gevestigd in Zwitserland en is sterk afhankelijk van de economische situatie in het land.
  • Gevoeligheid voor marktschommelingen: Als financiële instelling is UBS Group gevoelig voor marktschommelingen en economische onzekerheid, wat kan leiden tot volatiliteit in de aandelenkoers.
  • Risico’s in de vermogensbeheertak: De vermogensbeheertak van UBS Group heeft te maken met een toenemende concurrentie en veranderende regelgeving, wat de winstgevendheid kan beïnvloeden.

Over UBS Group

UBS Group is een bekende Zwitserse bank die in Zurich het hoofdkwartier heeft, terwijl het ook in Basel een hoofdzetel heeft. De geschiedenis van UBS Group gaat 160 jaren terug naar 1862 om precies te zijn. Toen werd de Bank in Winterthur namelijk opgericht. Aandelen worden verhandeld als UBSG op de Zwitserse beurs.

In UBS Securities en de UBS Investment Bank heeft het twee bekende dochters. In 1912 fuseerde de bank al met de Toggenburger Bank en ging het door het leven als Schweizerische Bankgeselschaft. De huidige bank werd een feit na opnieuw een fusie, nu met de Schweizerische Bankverein.

aandeel ubs group kopen

Wel of niet aandelen UBS Group kopen?

Als je overweegt om aandelen te kopen, vraag je je wellicht af of UBS Group een goede keuze is. UBS is een van de grootste financiële instellingen ter wereld en biedt een breed scala aan financiële diensten aan, waaronder vermogensbeheer, zakenbankieren en retail banking.

Een van de sterke punten van UBS Group is het solide kapitaalbeheer, wat het bedrijf in staat stelt om risico’s beter te beheren en te voldoen aan regelgevende vereisten. Bovendien heeft het bedrijf een sterke reputatie opgebouwd als een betrouwbare financiële instelling.

Hoewel UBS Group als geheel een solide bedrijf is, zijn er enkele zwakke punten waar beleggers rekening mee moeten houden. Zo is het bedrijf afhankelijk van de economische situatie in Zwitserland, waar het gevestigd is. Bovendien is de vermogensbeheertak van UBS Group onderhevig aan toenemende concurrentie en veranderende regelgeving.

Als je overweegt om aandelen UBS Group te kopen, is het belangrijk om te onthouden dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt. De aandelenkoers kan fluctueren als gevolg van economische ontwikkelingen of andere onverwachte gebeurtenissen.

Al met al biedt UBS Group een solide investeringsmogelijkheid voor beleggers die op zoek zijn naar langetermijnrendement. Het bedrijf heeft een sterke reputatie en biedt een breed scala aan financiële diensten aan. Maar vergeet niet dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt, dus wees voorzichtig en investeer alleen wat je bereid bent te verliezen.