Beleggen in Umicore aandelen

Wil je in een Belgisch bedrijf investeren? Dan kun je ervoor kiezen om (een deel van) jouw vermogen in Umicore aandelen te steken. Op deze pagina lees je meer over dit Belgische bedrijf. Ook lees je hoe je precies in de aandelen van deze organisatie kunt investeren als Nederlandse belegger.

Algemene informatie over Umicore

Heb je nog nooit van het bedrijf Umicore gehoord? Dan ken je de oude naam van het bedrijf wellicht wel. Tot 2001 werd Umicore namelijk Union Minière genoemd. De naam van het bedrijf werd echter veranderd omdat de organisatie geen mijnactiviteiten meer uitvoerde vanaf het jaar 2001. Daarom was de oude naam van het bedrijf niet meer relevant.
Umicore is een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in het smelten van edelmetalen. Het bedrijf is een van de bekendste goudsmelters van Europa. Overigens smelt Umicore niet alleen edelmetalen, maar voert het bedrijf ook andere bewerkingen uit. Het smelten van verschillende soorten edelmetalen is echter de primaire activiteit van het bedrijf.
Umicore verwerkt edelmetaalhoudende materialen, maar werkt ook edelmetaalproducten zoals goud, platina en katalysatoren voor voertuigen. Verder werkt het bedrijf ook met geavanceerde metalen, waaronder kobalt- en germaniumverbindingen.
Umicore beleggen

De bedrijfsresultaten van Umicore

In het jaar 2014 realiseerde Umicore maar liefst 8.828,5 miljoen euro aan omzet. De winst van dat jaar bedroeg 170,6 miljoen euro. Je kunt dan ook zeker stellen dat Umicore het goed doet. Ook is het een groot bedrijf. In 2014 werkten er meer dan 14.000 mensen bij Umicore.

De koers van het aandeel Umicore

Het aandeel Umicore is genoteerd aan de EBR beurs. De aanduiding van het aandeel is UMI. De afgelopen vijf jaar is de koers van het aandeel Umicore flink omhoog gegaan. In april 2013 was het aandeel namelijk nog 17,67 euro waard, in april 2017 stond de waarde van het aandeel Umicore op 26,88 euro. Begin 2018 stond de koers van Umicore op 40 euro.
Zeker het afgelopen jaar (voorjaar 2017-voorjaar 2018) hebben we een duidelijke stijgende lijn in de koers van het aandeel Umicore gezien. Beleggers die aandelen van Umicore in hun portefeuille hebben zitten, hebben hier dan ook veel winst mee behaald.
Wanneer de vraag naar edelmetalen stijgt zal de vraag naar de diensten van Umicore ook stijgen. De koers van Umicore is dan ook voor een deel afhankelijk van de koersen van edelmetalen.

Aandelen Umicore kopen

Het is ook mogelijk om de aandelen Umicore direct te kopen. Hiervoor heb je een account nodig bij een online broker. Een goede partij hiervoor is DEGIRO. Bij DEGIRO vul je een prijs in waarvoor je de aandelen wilt kopen. Vervolgens worden de aandelen toegevoegd aan je portefeuille wanneer de prijs op of onder je opgegeven prijs ligt. Op die manier investeer je dus eenvoudig in Umicore.

Over Umicore Group

De Umicore Group is een wereldwijd actief bedrijf in met name materiaaltechnologie en het is eveneens gespecialiseerd in recycling. De Umicore Group is onder meer gespecialiseerd in scheidkunde en metallurgie en ontwikkelt katalysatoren, energie en oppervlaktematerialen. Ook is het groot in het recyclen van edelmetalen. 
Aandelen Umicore Group worden onder de noemer UM verhandeld op de beurs. Umicore Group is met de hoofdzetel gevestigd in Brussel. In de Belgische hoofdstad werd het bedrijf in 1989 overigens ook opgericht. Bekende dochter van Umicore Group is de Algemeine Gold und Silberscheid.