Aandelen United Utilities kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in United Utilities aandelen? Op deze pagina kan je direct United Utilities aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in United Utilities. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel United Utilities raadplegen. United Utilities is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool UU-L.

Waar kan je United Utilities aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel United Utilities kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel United Utilities?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel United Utilities. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in United Utilities?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van United Utilities? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in United Utilities is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in United Utilities.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse United Utilities

Sterke punten

  • Monopoliepositie: United Utilities heeft een monopolie op de watervoorziening en afvalwaterverwerking in het noordwesten van Engeland, waardoor het bedrijf stabiele inkomsten heeft.
  • Dividenduitkering: Het bedrijf heeft een lange geschiedenis van dividenduitkeringen en heeft een consistent beleid om 2 keer per jaar dividend uit te keren.
  • Duurzaamheidsinitiatieven: United Utilities heeft verschillende initiatieven op het gebied van duurzaamheid en heeft zich ten doel gesteld om tegen 2027 een koolstofneutraal bedrijf te worden.

Zwakke punten

  • Regulering: Als een nutsbedrijf wordt United Utilities streng gereguleerd, wat kan leiden tot beperkingen op prijsstelling en investeringen.
  • Gevoeligheid voor weersomstandigheden: United Utilities is gevoelig voor weersomstandigheden, zoals droogte of overstromingen, die de vraag naar watervoorziening en afvalwaterverwerking kunnen beïnvloeden.
  • Investeringen in infrastructuur: United Utilities moet aanzienlijke middelen investeren in de onderhoud en uitbreiding van zijn infrastructuur, wat kan leiden tot hogere operationele kosten en schulden.

Over United Utilities

United Utilities’ aandelen worden op de beurs in Londen verhandeld onder de aanduiding UU. De hoofdzetel van United Utilities staat in Warrington in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf is onder meer verantwoordelijk voor water- en afvaldiensten. Dat doet het specifiek in het noordwesten van Engeland.

United Utilities levert elke dag opnieuw rond de 200 miljoen liter water aan meer dan drie miljoen woningen en bedrijven in het noordwestelijke deel van Engeland. Behalve het leveren van water is het ook specialist in afvalwater, afvalwater na de bekende U-bocht komt.

aandeel united utilities kopen

Wel of niet aandelen United Utilities kopen?

United Utilities is een Engels nutsbedrijf dat water- en afvalwaterdiensten levert aan miljoenen klanten in het noordwesten van Engeland. Maar is het de moeite waard om aandelen te kopen in dit bedrijf?

Het eerste wat je moet weten is dat United Utilities een stabiel bedrijf is dat in een stabiele markt opereert. Mensen zullen altijd water en sanitaire voorzieningen nodig hebben, dus er is een constante vraag naar de diensten van het bedrijf. Bovendien heeft United Utilities een goed trackrecord van dividenduitkeringen aan aandeelhouders, wat betekent dat beleggers regelmatig inkomen kunnen verdienen.

Aan de andere kant, als je op zoek bent naar snelle winsten, is United Utilities misschien niet het juiste bedrijf voor jou. Het bedrijf is relatief defensief en heeft niet de hoge groeicijfers van sommige andere aandelen. Daarnaast zijn er enkele risico’s verbonden aan investeren in het bedrijf, zoals regelgevingsrisico’s en mogelijke milieuproblemen.

Uiteindelijk is het investeren in United Utilities een persoonlijke beslissing die afhankelijk is van je eigen financiële doelen en risicobereidheid. Als je op zoek bent naar een defensieve, stabiele investering met regelmatige dividenduitkeringen, dan kan United Utilities een goede keuze zijn. Maar als je op zoek bent naar snel rendement en een hoog risiconiveau, dan zijn er wellicht andere aandelen die meer geschikt zijn voor jouw beleggingsstrategie.