Aandelen Vale kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Vale aandelen? Op deze pagina kan je direct Vale aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Vale. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Vale raadplegen. Vale is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in dollar aan de NYSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool VALE.

Waar kan je Vale aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Vale kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€0,50 + 0,25% conversie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
$0,01 met $5 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Vale?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Vale. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Vale?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Vale? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Vale

Sterke punten Vale:

 • Diversiteit aan mineralen: Vale heeft een breed scala aan mineralen in haar portfolio, waaronder ijzererts, nikkel, koper, goud en meer. Dit vermindert het risico van afhankelijkheid van één product en zorgt voor een betere financiële stabiliteit.
 • Grote speler in de mijnbouwsector: Vale is een van de grootste mijnbouwbedrijven ter wereld en heeft een sterke positie in de markt. Dit maakt het mogelijk om gunstige deals te onderhandelen en grotere winsten te behalen.
 • Positieve kasstroom en solide balans: Vale heeft een gezonde financiële positie met een positieve kasstroom en een lage schuldratio. Dit biedt meer stabiliteit en mogelijkheden voor groei.
 • Uitbreiding naar nieuwe markten: Vale heeft de afgelopen jaren zijn activiteiten uitgebreid naar nieuwe markten, zoals China en Afrika. Dit vermindert de afhankelijkheid van traditionele markten en biedt nieuwe groeikansen.

Zwakke punten Vale:

 • Gevoeligheid voor grondstoffenprijzen: De prijzen van mineralen en metalen kunnen sterk fluctueren en worden beïnvloed door wereldwijde economische omstandigheden. Dit kan leiden tot onstabiele winsten en aandelenkoersen.
 • Omgevingsrisico’s: De mijnbouwactiviteiten van Vale brengen milieu- en gezondheidsrisico’s met zich mee, zoals de Brumadinho-damramp in 2019. Dit kan leiden tot reputatieschade en juridische kosten.
 • Afhankelijkheid van de vraag naar metalen: Vale is sterk afhankelijk van de wereldwijde vraag naar metalen en mineralen, wat kan leiden tot volatiliteit in de aandelenkoers van het bedrijf.
 • Politieke en economische risico’s in Brazilië: Vale is gevestigd in Brazilië en wordt beïnvloed door de politieke en economische omstandigheden in het land. Dit kan leiden tot risico’s voor het bedrijf en de aandelenkoers.

Over Vale

Vale is een Braziliaanse onderneming in de mijnbouw. Het heeft de roots in Rio de Janeiro waar ook nog steeds het hoofdkwartier gevestigd is. Vale geldt na Petrobas als de grootste van Brazilië en behoort eveneens tot de top bedrijven binnen het ijzererts segment.

Vale staat genoteerd aan de Bovesta en op de New York Stock Exchange. De onderneming werd in 1942 opgericht. In eerste instantie heette het bedrijf Vale do Rio Doce.  Vale staat overigens als Vale 3 genoteerd in de BVMF. Getulio Vargas geldt overigens als de grote man achter het tot stand komen van Vale, dat Rio de Janeiro dus altijd trouw gebleven is.

Vale aandelen kopen

Wel of niet aandelen Vale kopen?

Het is belangrijk om de sterke en zwakke punten van Vale en de mijnbouwsector als geheel in overweging te nemen bij het overwegen van een investering in Vale. Vale is een van de grootste mijnbouwbedrijven ter wereld met een divers portfolio aan mineralen en een solide financiële positie. Het bedrijf heeft ook de afgelopen jaren zijn activiteiten uitgebreid naar nieuwe markten, wat nieuwe kansen kan bieden voor toekomstige winstgevendheid.

Aan de andere kant brengen de mijnbouwactiviteiten van Vale milieu- en gezondheidsrisico’s met zich mee en is het bedrijf gevoelig voor de prijzen van mineralen en metalen en politieke en economische risico’s in Brazilië.

Als potentiële investeerder is het belangrijk om grondig onderzoek te doen naar Vale en professioneel financieel advies te zoeken voordat je een beslissing neemt over het investeren in Vale aandelen. Het is ook belangrijk om te diversifiëren en niet te afhankelijk te zijn van één enkel aandeel.

Kortom, of je wel of niet Vale-aandelen moet kopen, hangt af van je eigen beleggingsdoelen en risicobereidheid. Het kopen van Vale-aandelen kan een goede investering zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een langdurige groei en diversificatie in hun portefeuille, maar het is belangrijk om rekening te houden met de risico’s en de marktomstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *