Aandelen Voestalpine kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Voestalpine aandelen? Op deze pagina kan je direct Voestalpine aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Voestalpine. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Voestalpine raadplegen. Voestalpine is een aandeel uit Oostenrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Wiener Börse. Het bedrijf is te vinden onder het symbool VOE.VI.

Waar kan je Voestalpine aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Voestalpine kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Voestalpine?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Voestalpine. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Voestalpine?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Voestalpine? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Voestalpine is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Voestalpine.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Voestalpine

Sterke punten

  • Goede reputatie: Voestalpine heeft een sterke reputatie op het gebied van technologie en innovatie, wat hun positie in de markt versterkt.
  • Diversificatie: Voestalpine is actief in verschillende industrieën, waardoor ze minder kwetsbaar zijn voor de economische schommelingen van een enkele industrie.
  • Efficiëntie: Het bedrijf heeft een goed track record van efficiëntie en kostenbeheersing, wat hun winstgevendheid ten goede komt.

Zwakke punten

  • Afhankelijkheid van de automobielsector: Een groot deel van de omzet van Voestalpine is afhankelijk van de auto-industrie, wat betekent dat ze kwetsbaar zijn voor veranderingen in die sector.
  • Verminderde vraag: De vraag naar staal is verminderd door de COVID-19-pandemie, wat kan leiden tot lagere winsten voor Voestalpine.
  • Hoog schuldniveau: Voestalpine heeft een relatief hoog schuldniveau, wat hun financiële flexibiliteit kan beperken en hen kwetsbaarder kan maken voor economische schokken.

Over Voestalpine

Voestalpine is een  bedrijf die zich bezighoudt met op staal gebaseerde technologieën en kapitaalgoederen. Voestalpine is met het hoofdkantoor gevestigd in het Oostenrijkse Linz.  De onderneming is actief in staal, auto, spoorweg systemen en de gereedschapsstaal industrie. De aandelen worden verhandeld onder de naam VOE op de beurs. 

Voestalpine is opgericht in 1938. Bekende dochterondernemingen zijn Bohler-Uddeholm. De naam die het bedrijf draagt dankt het aan de namen van de bedrijven Voest en OAMG, de Österreichischer Alpine Montage Gesellschaft. Voest stond voor Vereinigte Österreichische Eisen und Stahlwerke. Voestalpine is het resultaat van het samengaan van deze bedrijven. 

aandeel voestalpine kopen

Wel of niet aandelen Voestalpine kopen?

Als je overweegt om te investeren in aandelen, is het begrijpelijk dat je de voor- en nadelen van het investeren in Voestalpine wilt afwegen voordat je een beslissing neemt.

Een van de sterke punten van Voestalpine is hun goede reputatie op het gebied van technologie en innovatie, waardoor hun positie in de markt wordt versterkt. Bovendien is het bedrijf actief in verschillende industrieën, wat betekent dat ze minder kwetsbaar zijn voor economische schommelingen in een enkele sector. Voestalpine heeft ook een goed track record van efficiëntie en kostenbeheersing, wat hun winstgevendheid ten goede komt.

Aan de andere kant heeft Voestalpine ook enkele zwakke punten. Een groot deel van hun omzet is afhankelijk van de auto-industrie, wat betekent dat ze kwetsbaar zijn voor veranderingen in die sector. De vraag naar staal is verminderd door de COVID-19-pandemie, wat kan leiden tot lagere winsten voor Voestalpine. Ook heeft het bedrijf een relatief hoog schuldniveau, wat hun financiële flexibiliteit kan beperken en hen kwetsbaarder kan maken voor economische schokken.

Als je overweegt om te investeren in Voestalpine, is het belangrijk om zowel de sterke als zwakke punten te overwegen. Het is ook verstandig om de markt en de financiële prestaties van het bedrijf goed te volgen voordat je een beslissing neemt. Vergeet niet dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt, dus zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je investeert.