Volkswagen aandelen kopen

Autobedrijven zijn erg geliefd onder beleggers. Ook jij kunt ervoor kiezen (een deel van) je vermogen in een bekend autobedrijf te steken. Zo kun je ervoor kiezen Volkswagen aandelen te kopen. Meer hierover, lees je op deze pagina. Zo lees je in onderstaande alinea’s wat meer over Volkswagen, maar lees je ook hoe je in dit autobedrijf kunt investeren.

Algemene informatie over het autobedrijf

Volkswagen wordt ook wel Volkswagen AG of VW AG genoemd en betreft de grootste autofabrikant van Europa. Het bedrijf is zelfs de tweede autofabrikant van de wereld. Volkswagen produceert maar liefst 10 miljoen voertuigen per jaar.
Volkswagen AG staat voor Volkswagen Group. Onder dit moederbedrijf vallen diverse merken, waaronder Volkswagen, Audi, Seat, Bentley, Bugatti, Ducati en Porsche. Je kunt Volkswagen Group dan ook zeker een grote organisatie noemen. Het bedrijf is een belangrijke speler in de internationale voertuigensector.
Volkswagen investeren

Het aandeel Volkswagen

Het aandeel van Volkswagen wordt ook wel aangeduid met de afkorting VOW3. De afgelopen jaren heeft de koers van het aandeel Volkswagen flinke stijgingen laten zien, maar ook grote dalingen. Bij de hoogste koers was het aandeel Volkswagen maar liefst 253 euro waard (april 2015). Bij de laagste koers was het aandeel Volkswagen slechts 92 euro waard (oktober 2015). Zoals je ziet, heeft zeker het jaar 2015 flinke koersbewegingen laten zien.
Begin 2018 stond de waarde van het aandeel Volkswagen op ongeveer 180 euro. Deze waarde zit netjes tussen de hoogste en de laagste waarde van het aandeel in.

Volkswagen aandelen kopen & verkopen

Je kunt op twee manieren in aandelen van autobedrijf Volkswagen investeren. Ten eerste kun je ervoor kiezen om de aandelen bij een lage koers te kopen, om ze even in de portefeuille te houden en bij een hoge koers weer te verkopen. Een nadeel van deze manier van beleggen, is dat je afhankelijk bent van een koersstijging bij het aandeel Volkswagen.
Een goede partij om Volkswagen aandelen te kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk momenteel de voordeligste aandelen broker van Nederland. Het aanmaken van een account kost slechts enkele minuten en daarna kan je direct beginnen met het kopen en verkopen van aandelen Volkswagen.

Enkele tips

Het is belangrijk om een plan op te stellen wanneer je Volkswagen aandelen gaat verhandelen. Je moet namelijk een goede reden hebben om een bepaald aandeel te kopen of verkopen. Deze reden kan bijvoorbeeld samenhangen met een bepaald nieuwsbericht. Wanneer de verkopen van auto’s achterblijven, kan je bijvoorbeeld besluiten om short te gaan. Wanneer je echter denkt dat de verkopen van auto’s verder zullen stijgen, kan je besluiten om de aandelen op te kopen.
Het is daarbij ook verstandig om een goede exit strategie op te stellen. Bij welke koers neem je je winst? Je moet hierbij ook bedenken of je op een gegeven moment uitstapt bij een verliesgevende belegging. Het is immers zonde om je portefeuille te laten bloeden doordat je geen goede exit strategie hanteert.

Over Volkswagen

Volkswagen is het belangrijkste automerk van Volkswagen AG. Volkswagen is zeer succesvol getuige ook de twee modellen n de top 5 van de meest verkochte auto’s ter wereld. Dit zijn de Kever en de Golf. Het Deutsche Arbeidsfront is oprichter van het bedrijf.  Volkswagen is sinds 1937 actief en werd opgericht in Berlijn. 
Feitelijke grondlegger van Volkswagen is Ferdinand Porsche daarbij ondersteund door Josef Ganz, een Joods ingenieur.  Porsche wilde eerste zelf een goedkope auto produceren, een nadrukkelijk verzoek van Adolf Hitler. Hitler had Porsche gevraag een ‘Kraft durch Freude’ auto te ontwikkelen. Dit werd uiteindelijk de Kever.