Beleggen in Volvo aandelen

Je kunt in Volkswagen investeren, maar je kunt er ook voor kiezen Volvo aandelen te kopen. In welk bedrijf je ook besluit te investeren: het is belangrijk je eerst goed te verdiepen in de organisatie waar je jouw geld in wil steken.
Voor de beleggers die (een deel van) hun vermogen in Volvo willen investeren, hebben we dit artikel opgesteld. In onderstaande alinea’s lees je niet alleen wat Volvo precies voor bedrijf is, maar ook hoe dit bedrijf presteert en welke koersbewegingen het aandeel Volvo laat zien. Met de informatie op deze pagina ben jij helemaal klaar om in Volvo aandelen te investeren.

Algemene informatie over het bedrijf

Volvo wordt ook wel Volvo Group of AB Volvo genoemd. Het betreft een Zweeds autobedrijf dat al sinds het jaar 1927 gespecialiseerd is in het produceren van verschillende soorten voertuigen. Denk hierbij aan vrachtwagens en bussen. Tot 2014 produceerde Volvo ook personenauto’s, maar dit onderdeel van het autobedrijf werd in 1999 afgesplitst en verkocht. Sindsdien maakt Volvo gemiddeld 200.000 vrachtwagens en bussen per jaar.
De voertuigen van Volvo worden in 18 landen geproduceerd en in maar liefst 190 landen verkocht. Er werken meer dan 115.000 mensen bij het autobedrijf, inclusief tijdelijke arbeidskrachten. Je kunt Volvo dan ook zeker een groot autobedrijf noemen.
Volvo aandelen kopen

De bedrijfsresultaten van Volvo

In 2017 haalde Volvo maar liefst 335 miljard Zweedse kroon aan omzet binnen. Dit is omgerekend bijna 33 miljard euro. Ook de winst van Volvo was dat jaar erg hoog, namelijk 21,3 miljard Zweedse kroon. Dit is omgerekend meer dan 2 miljard euro.

Het aandeel Volvo

De koers van het aandeel Volvo heeft de afgelopen vijf jaar veel koersbewegingen laten zien. Niet alleen stijgingen, maar ook dalingen. Over het algemeen is de koers van het bedrijf de afgelopen jaren gestegen. In het voorjaar van 2013 was het aandeel Volvo bijvoorbeeld iets minder dan 90 Zweedse kroon waard. In het voorjaar van 2017 was het aandeel bijna 130 Zweedse kroon waard. Begin 2018 stond de waarde van het aandeel op meer dan 150 Zweedse kroon.
Je kunt op twee manieren investeren in Volvo aandelen. Ten eerste kun je dit op de lange termijn doen, door Volvo aandelen te kopen en deze weer te verkopen als de koers hoog staat. Dit doe je bij een broker zoals DEGIRO waar je gratis een account kunt aanmaken.

Bekijk de markt

Het is bij een aandeel als Volvo belangrijk om de markt in de gaten te houden. Mensen hebben geld nodig om een auto aan te schaffen. Tijdens economische crisissen doen autobedrijven het dan ook doorgaans minder goed. Vergeet daarom niet om naar de situatie binnen het bedrijf ook de economische situatie goed te analyseren. Op die manier voorkom je dat je instapt wanneer de top net is bereikt. Door gespreid in te stappen verklein je hier ook het risico op.

Over Volvo

Volvo is met het hoofdkantoor gevestigd in het Zweedse Gothenburg.  Een bekende dochteronderneming is Volvo Trucks. Het Zweedse bedrijf maakt vrachtwagens, bussen, scheepsmotoren en constructiemachines. Tot 2014 maakte het ook motoren voor vliegtuigmotoren. 
De productie van auto’s werd in 1999 afgestoten en overgenomen door Volvo Car Corporation. Dat verkocht het bedrijf vervolgens weer aan Ford en thans is het onderdeel van Geely. Volvo werd in het jaar 1927 opgericht eveneens in Gothenburg.  Zeker wat betreft de vrachtwagens is Volvo nog steeds een grootmacht en een baken van veiligheid.