Aandelen Walgreen kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Walgreen aandelen? Op deze pagina kan je direct Walgreen aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Walgreen. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Walgreen raadplegen. Walgreen is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in dollar aan de NasdaqGS. Het bedrijf is te vinden onder het symbool WBA.

Waar kan je Walgreen aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Walgreen kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€0,50 + 0,25% conversie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
$0,01 met $5 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Walgreen?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Walgreen. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Walgreen?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Walgreen? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Walgreen

Sterke punten Walgreen

 • Breed retailnetwerk: Walgreen heeft een uitgebreid netwerk van winkels, waardoor het een breed bereik heeft en gemakkelijk toegankelijk is voor consumenten.
 • Vertrouwd merk: Als een bekend merk in de detailhandel in farmacie, geniet Walgreen een sterke merkwaarde en loyaliteit van klanten.
 • Gevarieerd productaanbod: Naast geneesmiddelen biedt Walgreen een breed scala aan gezondheids- en wellnessproducten, waardoor het diverse inkomstenstromen heeft.
 • Gezondheidszorgdiensten: Walgreen biedt ook verschillende gezondheidszorgdiensten, zoals klinieken en apothekersadvies, waardoor het een holistische benadering van gezondheidszorg biedt.

Zwakke punten Walgreen

 • Toenemende concurrentie: Walgreen staat tegenover toenemende concurrentie van zowel traditionele apotheken als online spelers, wat kan leiden tot prijsconcurrentie en druk op de winstmarges.
 • Regelgevingsrisico’s: Als een speler in de farmaceutische industrie is Walgreen onderhevig aan strikte regelgeving en nalevingsvereisten, wat extra kosten met zich mee kan brengen.
 • Veranderingen in zorgverzekeringen: Wijzigingen in zorgverzekeringsprogramma’s en betalingsmodellen kunnen van invloed zijn op de vraag naar farmaceutische producten en diensten van Walgreen.
 • Volatiliteit in de farmaceutische industrie: Fluctuaties in de prijzen van geneesmiddelen, nieuwe concurrenten en veranderingen in voorschriften kunnen van invloed zijn op de prestaties van Walgreen.

Over Walgreen

Walgreen wordt algemeen gezien als een van de grootste drogisterijketens die de Verenigde Staten rijk is. Nadat in 2014 Boots Alliance overgenomen werd, ontstond de naam die ook nu nog gevoerd wordt: Walgreen Boots Alliance. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Deerfield in Illinois.

Charles Rudolph Walgreen richtte in 1901 in Chicago de voorloper op van wat nu Walgreen is. Ondertussen heeft het ruim 13.000 filialen verdeeld over 111 verschillende landen. De werkzaamheden worden uitgevoerd onder bekende winkelnamen als bijvoorbeeld Walgreens, Duane Reade, Boots, en ook Alliance Healthcare.

Walgreen

Wel of niet aandelen Walgreen kopen?

Heb je er ooit aan gedacht om aandelen van Walgreen te kopen? Laten we eens kijken of dit een goed idee is.

Allereerst is Walgreen een bekende naam in de farmaceutische wereld. Ze zijn een van de grootste drogisterijketens en bieden een breed scala aan producten en diensten. Met zoveel mensen die afhankelijk zijn van medicijnen en gezondheidsproducten, kan dit een interessant investeringsgebied zijn.

Bovendien heeft Walgreen een sterke aanwezigheid in de Verenigde Staten en is het voortdurend bezig met uitbreiding. Ze hebben talloze winkels verspreid over het hele land, waardoor ze goed gepositioneerd zijn om te profiteren van de groeiende vraag naar gezondheidszorgproducten.

Er zijn echter ook enkele uitdagingen waarmee Walgreen te maken heeft. De concurrentie in de farmaceutische sector is hevig en er zijn voortdurend veranderingen in de gezondheidszorgwetgeving. Dit kan invloed hebben op de winstgevendheid en groeimogelijkheden van het bedrijf.

Als je overweegt om aandelen van Walgreen te kopen, is het verstandig om grondig onderzoek te doen. Bekijk de financiële resultaten, de strategie van het bedrijf en de algemene trends in de gezondheidszorgindustrie.

Onthoud ook dat investeren altijd risico’s met zich meebrengt. Het is belangrijk om je beleggingsdoelen en risicobereidheid te bepalen voordat je beslissingen neemt.

Al met al kan het kopen van aandelen Walgreen interessant zijn, gezien hun reputatie en aanwezigheid in de farmaceutische sector. Maar zoals altijd is het verstandig om voorzichtig te zijn en advies in te winnen voordat je investeert.