Walmart aandelen kopen

Er zijn diverse grote Amerikaanse bedrijven waar je als Nederlandse belegger in kunt investeren. Eén van deze bedrijven is Walmart. Meer over deze organisatie en Walmart aandelen kopen, lees je in onderstaande alinea’s. Ben je van plan in Walmart te investeren? Dan is het zeker verstandig om de informatie op deze pagina goed door te lezen.

Walmart: een korte kennismaking

Walmart is een Amerikaanse supermarktketen, die in 1962 opgericht werd door Sam Walton. Tien jaar later kreeg het bedrijf een beursnotering aan de New York Stock Exchange.
Walmart is niet zomaar een supermarktketen, maar betreft het grootste detailhandelconcern van de wereld. Het bedrijf heeft maar liefst 8500 winkels in 15 verschillende landen. Deze winkels hebben niet allemaal de naam Walmart. Er worden namelijk 55 verschillende merknamen gevoerd onder de overkoepelende naam van het bedrijf. Het bedrijf had 2.300.000 werknemers in 2017.
Walmart aandelen kopen

De bedrijfsresultaten van Walmart

Walmart laat al jaren positieve bedrijfsresultaten zien. In het jaar 2015 realiseerde het bedrijf ruim 480 miljard dollar omzet. De winst van dat jaar was ook erg hoog, namelijk 14,7 miljard dollar. De beurswaarde van het bedrijf is ruim 260 miljoen dollar.

De koers van het aandeel Walmart

De koers van het aandeel Walmart heeft door de jaren heen veel stijgingen en dalingen laten zien. De dalingen die de koers heeft gehad, zijn overigens weer allemaal gecompenseerd. Als de koers van het aandeel Walmart naar beneden gaat, duurt het nooit lang voor er weer een koersstijging plaatsvindt. Dit is gunstig voor beleggers. Je kan immers profiteren van deze volatiliteit.
Ook het afgelopen jaar is de koers van het aandeel Walmart flink gestegen. In maart 2017 was het aandeel Walmart nog 70 dollar waard. Een paar maanden later was het aandeel bijna 80 dollar waard. Eind 2017 stond het aandeel Walmart op een waarde van 100 dollar en begint 2018 was de waarde zelfs 108 dollar.
Je kunt de actuele koers van het aandeel Walmart eenvoudig en snel online checken. Ben je van plan in Walmart aandelen te investeren, dan raden wij zeker aan eerst de actuele koers te checken. Hieronder kan je de laatste koers van het CFD aandeel Walmart inzien.

Korte analyse Walmart

Walmart en andere vergelijkbare winkels kunnen gezien worden als cyclisch en anti-cyclisch. Supermarktketens zijn doorgaans anti-cyclisch doordat mensen altijd voedsel nodig hebben. Dit betekent dat de vraag naar producten zoals voedsel niet sterk afneemt tijdens een economische crisis. De kans dat Walmart alle klanten plotseling verliest is dan ook nihil.
Toch zijn supermarktketens ook gedeeltelijk cyclisch. Wanneer mensen minder te besteden hebben, schakelen ze over naar goedkopere merken. Op goedkoper voedsel zit vaak een lagere winstmarge. Hierdoor kan er toch druk ontstaan op de winstgevendheid van een supermarkt.
Ten slotte geldt er ook de opkomende dreiging van concurrentie via het internet. Naast Amazon komen er ook steeds meer digitale supermarkten op. Voor de drukke generatie kan het online bestellen van boodschappen en andere producten steeds vaker uitkomst bieden. Deze nieuwe vorm van concurrentie kan de winst van Walmart uiteindelijk drukken.

Walmart aandelen kopen & verkopen

Je kunt Walmart aandelen kopen en deze vervolgens langere tijd in je portefeuille houden, maar je kunt ook op de korte termijn beleggen in de supermarktketen. Wanneer je aandelen Walmart wilt kopen, moet je een broker selecteren die dit aandeel ook verkoopt. Een goede, Nederlandse broker alwaar je aandelen Walmart kunt kopen is DEGIRO. Bij DEGIRO betaal je één van de laagste tarieven waardoor je je eventuele winst maximaliseert. Klik hier om een gratis account te openen.
Wanneer je liever actief handelt in de supermarktketen Walmart kan je kiezen CFD beleggen. Met CFD beleggen kun je niet alleen goede resultaten behalen bij een koersstijging van het aandeel Walmart, maar ook bij een koersdaling. Dit doe je door long (koersstijging) of short (koersdaling) te gaan.
Je kunt CFD beleggen in Walmart bij de online broker Plus500. Ga je voor het eerst beleggen? Maak dan eerst een demo-account aan. Met een demo-account kun je helemaal gratis oefenen met beleggen. Gaat het oefenen goed, dan maak je een echt beleggingsaccount aan. Hier stort je minimaal 100 euro op en het beleggen in Walmart kan officieel beginnen.