Walt Disney aandelen kopen

Ben je een groot liefhebber van de films van Walt Disney of denk je simpelweg dat je als belegger goede resultaten kunt behalen met een investering in dit bedrijf? Dan kun je in Walt Disney aandelen beleggen. Op deze pagina lees je hier meer over. Zo krijg je wat algemene informatie over het bedrijf Walt Disney, maar lees je ook hoe je in dit bedrijf kunt investeren als belegger.

Walt Disney: een korte introductie

Walt Disney wordt ook wel The Walt Disney Company, Disney of Disney Associates genoemd. Het is een van de grootste mediabedrijven van de wereld en de grootste exploitant van themaparken van de wereld. De meeste mensen kennen Walt Disney als een van de grootste producenten en distributeurs van animatiefilms.
Walt Disney werd opgericht in het jaar 1923, door Walt Disney en zij broer Roy Oliver Disney. In 1962 kreeg het bedrijf een beursnotering aan de New York Stock Exchange. Ook maakt het aandeel Walt Disney deel uit van de Dow Jones index.
Walt Disney aandelen kopen

De bedrijfsresultaten van Walt Disney

De bedrijfsresultaten van Walt Disney gaan al sinds het jaar 2009 omhoog. De omzet van 2016 was 55,6 miljard Amerikaanse dollar en de winst van dat jaar was ook erg hoog, namelijk 9,4 miljard dollar. Walt Disney verdient veel geld met de animatiefilms die het bedrijf nog altijd maakt, maar ook met de themaparken die de organisatie exploiteert.

De koers van het aandeel Walt Disney

Kijken we naar de periode van vijf jaar, dan zien we dat het aandeel Walt Disney over het algemeen in waarde gestegen is. In 2013 was het aandeel ongeveer 50 dollar waard, begin 2018 was het aandeel Walt Disney ruim 100 dollar waard.
Toch is het aandeel vooral het afgelopen jaar erg onrustig geweest. Er waren veel koersstijgingen, maar ook veel koersdalingen. Dit komt simpelweg omdat de Walt Disney koers fel reageert op ontwikkelingen in de economie en in de sector van het bedrijf in het specifiek.
Je kunt de actuele koers van het aandeel Walt Disney op deze website raadplegen. Wil je investeren in Walt Disney aandelen, dan raden wij je zeker aan eerst de actuele koers van het aandeel te checken.

De toekomst van Disney

Disney lijkt veerkrachtiger dan sommige andere bedrijven doordat het verschillende producten aanbiedt. Naast het produceren van films exploiteert Disney immers ook enkele grote attractieparken. Wanneer het minder goed gaat met één sector, kan een andere sector de klap opvangen. Het is daarom verstandig om de verschillende sectoren in de gaten te houden zodat je een idee krijgt van de toekomst potentie van het bedrijf.

Profiteer van volatiliteit

De koers van Disney is vrij volatiel. Hier kan je van profiteren door actief te handelen in Disney aandelen. Het is dan de kunst om je trades goed te timen. Bij slecht nieuws daalt de koers doorgaans en bij goed nieuws zie je vaak dat de koers weer opleeft. Hierbij kan je gebruik maken van zogenaamde orders.
Met een order kan je ervoor zorgen dat je een aandeel pas koopt of verkoopt bij een bepaalde waarde. Ook is het mogelijk om het moment waarop je je verlies pakt of je winst neemt vast te stellen. Op die manier kan je profiteren van de volatiliteit binnen het aandeel, zonder dat je de positie constant in de gaten hoeft te houden.

Online Walt Disney aandelen kopen & verkopen

De koers van het aandeel Walt Disney is nu veel hoger dan in 2013. Dit maakt het minder interessant om aandelen aan te schaffen en deze in je portefeuille te stoppen. Omdat de aandelen duur zijn, is de kans op winst simpelweg niet zo groot. Wil je toch aandelen Walt Disney kopen? Maak dan een account aan bij DEGIRO en profiteer van de laagste transactiekosten op de markt.
Wat je beter kunt doen, is starten met CFD beleggen. Hierbij kan je positieve resultaten halen bij koersstijgingen, maar ook bij koersdalingen. Doe je de juiste voorspelling, dan behaal je een goed resultaat. Je kunt CFD beleggen bij de online broker Plus500. Heb je dit nog nooit gedaan? Maak dan eerst een demo-account aan. Dit is helemaal gratis. Als je genoeg geoefend hebt en zeker bent van je zaak, kun je jouw demo-account omzetten in een echt beleggingsaccount. Nu kun je CFD beleggen met je eigen geld.