Aandelen Wartsila kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Wartsila aandelen? Op deze pagina kan je direct Wartsila aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Wartsila. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Wartsila raadplegen. Wartsila is een aandeel uit Finland. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Nasdaq Helsinki. Het bedrijf is te vinden onder het symbool WRTV1.HE.

Waar kan je Wartsila aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Wartsila kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Wartsila?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Wartsila. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Wartsila?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Wartsila? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Wartsila is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Wartsila.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

“Analyse Wartsila”

Sterke punten:

 • Wereldwijde aanwezigheid: Wartsila is actief in meer dan 200 locaties in meer dan 80 landen, wat het bedrijf een breed en divers klantenbestand biedt.
 • Focus op duurzaamheid: Wartsila is gericht op het leveren van oplossingen die de transitie naar schone energie ondersteunen en heeft een sterke positie op het gebied van hernieuwbare energie en energieopslag.
 • Innovatieve technologie: Wartsila investeert in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën en heeft een breed scala aan producten en diensten in verschillende sectoren.
 • Servicegericht: Wartsila heeft een sterke focus op klantenservice en biedt een uitgebreide ondersteuning en onderhoudsprogramma voor haar producten.

Zwakke punten:

 • Gevoeligheid voor economische cycli: Wartsila is afhankelijk van de economische situatie van haar klanten, vooral in de scheepsbouw en energie-opwekking, wat kan leiden tot fluctuaties in de vraag naar haar producten.
 • Concurrentie: Wartsila opereert in een competitieve markt met veel spelers, waaronder grote namen zoals General Electric en Siemens.
 • Onzekerheid in de energiemarkt: Wartsila opereert in een industrie die onderhevig is aan politieke en regelgevende veranderingen, wat kan leiden tot onzekerheid en volatiliteit in de markt.

Over Wartsila

Wartsila is een bekend Fins concern. Het is vooral gespecialiseerd in dieselmotoren en scheepsschroeven voor grotere schepen en  voor elektrische centrales. In Helsinki staat het hoofdkwartier van deze onderneming. De aandelen staan op de beurs in Helsinki genoteerd onder de noemer WRT1V.

Wartsila Italia en Eniram zijn bekende dochterondernemingen van het bedrijf. Wartsila is overigens al in 1834 opgericht. Toen was het een werkplaats met zaagmolen in Wartsila, een plaats in de regio Noord Karelië. De aandelen van het bedrijf worden als OMX verhandeld op de beurs in Helsinki.

aandeel wartsila kopen

Wel of niet aandelen Wartsila kopen?

Als je op zoek bent naar een bedrijf om in te investeren, is het begrijpelijk dat je je afvraagt of Wartsila de juiste keuze is. Het Finse bedrijf heeft een wereldwijde aanwezigheid en is gericht op duurzaamheid, maar er zijn ook enkele uitdagingen waar je rekening mee moet houden.

Een belangrijk voordeel van Wartsila is de focus op duurzaamheid. Het bedrijf levert oplossingen die de transitie naar schone energie ondersteunen en heeft een sterke positie op het gebied van hernieuwbare energie en energieopslag. Dit maakt het bedrijf aantrekkelijk voor investeerders die willen bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Echter, Wartsila is ook gevoelig voor economische cycli en concurrentie. Het bedrijf is afhankelijk van de economische situatie van haar klanten, vooral in de scheepsbouw en energie-opwekking, wat kan leiden tot fluctuaties in de vraag naar haar producten. Daarnaast opereert Wartsila in een competitieve markt met veel spelers, waaronder grote namen zoals General Electric en Siemens.

Al met al is Wartsila een interessant bedrijf om in te investeren als je een lange termijn investeerder bent en gelooft in de toekomst van duurzame energie. Echter, het is belangrijk om ook de risico’s in acht te nemen en te overwegen of Wartsila past bij jouw investeringsdoelen en risicoprofiel. Het is altijd verstandig om advies in te winnen van een financieel adviseur voordat je besluit om in een specifiek bedrijf te investeren.