Aandelen Wereldhave kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Wereldhave aandelen? Op deze pagina kan je direct Wereldhave aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Wereldhave. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Wereldhave raadplegen. Wereldhave is een aandeel uit Nederland. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Amsterdam Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool WHA.AS.

Waar kan je Wereldhave aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Wereldhave kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Wereldhave?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Wereldhave. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Wereldhave?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Wereldhave? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Wereldhave is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Wereldhave.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Wereldhave

Sterke punten Wereldhave

 • Gevarieerde portefeuille van vastgoedbeleggingen: Wereldhave heeft een gevarieerde portefeuille van vastgoedbeleggingen, waaronder winkelcentra in Nederland, België en Frankrijk, wat kan zorgen voor diversificatie van inkomsten en risico’s.
 • Langdurige huurcontracten: Wereldhave heeft vaak langdurige huurcontracten met huurders in haar winkelcentra, wat kan zorgen voor een stabiele en voorspelbare inkomstenstroom.
 • Focus op duurzaamheid: Wereldhave heeft een sterke focus op duurzaamheid en streeft naar het verminderen van de milieu-impact van haar vastgoedportefeuille, wat kan bijdragen aan een positieve reputatie en aantrekkelijkheid voor duurzaamheidsbewuste huurders en investeerders.
 • Ervaring en expertise in vastgoedbeheer: Wereldhave heeft een lange geschiedenis en uitgebreide ervaring in vastgoedbeheer, met een team van professionals dat expertise heeft op het gebied van vastgoedontwikkeling, asset management en huurdersrelaties.

Zwakke punten Wereldhave

 • Trend van afnemende vraag naar fysieke winkelruimte: De vastgoedmarkt voor winkelcentra en fysieke winkelruimte wordt geconfronteerd met uitdagingen, zoals de opkomst van e-commerce en veranderende winkelgewoonten, wat kan leiden tot een afnemende vraag naar winkelruimte en huurdersproblemen.
 • Leegstandsrisico: Wereldhave kan worden blootgesteld aan leegstandsrisico in haar winkelcentra, vooral als gevolg van de veranderende marktomstandigheden en de concurrentie van online winkelen, wat invloed kan hebben op de huurinkomsten en de waarde van het vastgoed.
 • Financiële risico’s: Wereldhave kan worden blootgesteld aan financiële risico’s, zoals rente-, valuta- en financieringsrisico’s, die invloed kunnen hebben op de financiële prestaties en de waarde van het vastgoed.
 • Regelgevingsrisico’s: Wereldhave opereert in een sterk gereguleerde vastgoedmarkt en kan worden blootgesteld aan risico’s zoals veranderende regelgeving op het gebied van huurwetgeving, ruimtelijke ordening en milieunormen, wat invloed kan hebben op de bedrijfsactiviteiten en kosten.

Over Wereldhave

Wereldhave is een Nederlands beursgenoteerd bedrijf dat investeert in vastgoed. Wereldhave is opgericht in 1930 en belegt vooral in winkelcentra. De winst haalt Wereldhave uit de huuropbrengsten en de waardestijgingen van de gebouwen die het heeft.

De aandelen van deze Nederlandse onderneming worden verhandeld als WHA op de beurs in Amsterdam. In Haarlemmermeer – op Schiphol- is het hoofdkwartier van Wereldhave te vinden en in Wereldhave Belgium heeft het bedrijf een bekende dochteronderneming. Naast winkelcentra doet het ook in kantoren en behalve in Nederland wordt ook belegd in Frankrijk en België. Wereldhave is bekend omdat het bijna het gehele resultaat als dividend uitkeert aan de aandeelhouders.

aandeel wereldhave kopen

Wel of niet aandelen Wereldhave kopen?

Als je geïnteresseerd bent in beleggen en overweegt om aandelen van Wereldhave te kopen, zijn er enkele overwegingen om in gedachten te houden. Wereldhave is een vastgoedbeleggingsmaatschappij met een gevarieerde portefeuille van winkelcentra in Nederland, België en Frankrijk. Een van de sterke punten van Wereldhave is de diversificatie van inkomsten en risico’s door de gevarieerde vastgoedportefeuille en de langdurige huurcontracten met huurders.

Aan de andere kant zijn er ook zwakke punten om rekening mee te houden. Zo kan de afnemende vraag naar fysieke winkelruimte en het leegstandsrisico in de winkelcentra van Wereldhave een uitdaging vormen. Daarnaast zijn er financiële risico’s en regelgevingsrisico’s waarmee de onderneming te maken kan krijgen.

Het is belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen naar de financiële gezondheid, het marktklimaat en de vooruitzichten van Wereldhave voordat je besluit om aandelen te kopen. Het kan ook nuttig zijn om professioneel advies in te winnen bij een financieel adviseur. Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee, en het is belangrijk om je bewust te zijn van deze risico’s en je eigen financiële situatie zorgvuldig te evalueren voordat je beslissingen neemt over het kopen van aandelen Wereldhave of andere beleggingen.