Aandelen Wesfarmers kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Wesfarmers aandelen? Op deze pagina kan je direct Wesfarmers aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Wesfarmers. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Wesfarmers raadplegen. Wesfarmers is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool WES.CHA.

Waar kan je Wesfarmers aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Wesfarmers kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Wesfarmers?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Wesfarmers. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Wesfarmers?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Wesfarmers? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Wesfarmers is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Wesfarmers.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Wesfarmers

Sterke punten

  • Diversificatie: Wesfarmers heeft verschillende dochterondernemingen in verschillende sectoren, waaronder retail, industrie en energie, wat het risico vermindert.
  • Financiële stabiliteit: Wesfarmers heeft een solide financiële positie en een lage schuldquote, wat stabiliteit biedt voor de aandeelhouders.
  • Leiderschap: Wesfarmers heeft een sterk managementteam met ervaren leiders die een succesvolle groeistrategie hebben geïmplementeerd.

Zwakke punten

  • Cyclische sectoren: Wesfarmers is actief in sectoren die gevoelig zijn voor economische cycli, waardoor het risico van volatiliteit toeneemt.
  • Concurrentie: Wesfarmers opereert in zeer competitieve markten, zoals de retailsector, waar het geconfronteerd wordt met sterke concurrentie van andere grote spelers.
  • Reliance op Australië: Wesfarmers is sterk afhankelijk van de Australische economie en de Australische markt, wat het risico van blootstelling aan een enkele markt verhoogt.

Over Wesfarmers

Wesfarmers is een groot Australisch conglomeraat met het hoofdkwartier in het Australische Perth. Het bedrijf heeft belangen in met name detailhandel in Australië en Nieuw Zeeland en dan in het bijzonder chemicaliën, meststoffen, kolenwinning en industriële en veiligheidsproducten. De aandelen worden op de ASX beurs verhandeld als WES.

Het bedrijf kent een rijke geschiedenis en werd al in 1914 als een coöperatie die diensten en aan met name boeren aanbood, opgericht. Een bekende dochteronderneming van WesFarmers is Bunnings Warehouse. Wesfarmers geldt als de grootste particuliere werkgever van Australië met 220.000 medewerkers. 

aandeel wesfarmers kopen

Wel of niet aandelen Wesfarmers kopen?

Wesfarmers is een Australisch conglomeraat met dochterondernemingen in verschillende sectoren, waaronder retail, industrie en energie. Als potentiële belegger vraag je je misschien af of het een slimme zet is om aandelen van dit bedrijf te kopen.

Een van de sterke punten van Wesfarmers is de diversificatie van haar activiteiten, wat het risico voor beleggers vermindert. Bovendien heeft het bedrijf een solide financiële positie en ervaren leiderschap, wat stabiliteit biedt voor aandeelhouders.

Aan de andere kant is Wesfarmers actief in sectoren die gevoelig zijn voor economische cycli, wat kan leiden tot volatiliteit van de aandelen. Bovendien opereert Wesfarmers in zeer competitieve markten en is het sterk afhankelijk van de Australische economie, wat beleggers blootstelt aan het risico van een enkele markt.

Als potentiële belegger is het belangrijk om de sterke en zwakke punten van Wesfarmers in overweging te nemen voordat je een beslissing maakt om al dan niet aandelen te kopen. Weeg de risico’s en voordelen zorgvuldig af en raadpleeg indien nodig een financieel adviseur.