Aandelen WH Smith kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in WH Smith aandelen? Op deze pagina kan je direct WH Smith aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in WH Smith. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel WH Smith raadplegen. WH Smith is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE.     Het bedrijf is te vinden onder het symbool SMWL-L.

Waar kan je WH Smith aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel WH Smith kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel WH Smith?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel WH Smith. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in WH Smith?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van WH Smith? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in WH Smith is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in WH Smith.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse WH Smith

Sterke punten

  • Gezonde financiële situatie: WH Smith heeft een stabiele cashflow en een lage schuld, wat een goede indicatie is van een gezond bedrijf.
  • Herstel na de pandemie: Het bedrijf lijkt zich te herstellen van de gevolgen van de COVID-19-pandemie en is van plan om in de toekomst uit te breiden en meer winkels te openen.
  • Diversiteit in productaanbod: Het bedrijf verkoopt niet alleen boeken, tijdschriften en kranten, maar heeft ook een aantal reiswinkels op treinstations en luchthavens.

Zwakke punten

  • Afhankelijkheid van de retailsector: Het bedrijf is afhankelijk van de verkoop van fysieke boeken en tijdschriften, wat een uitdaging kan zijn gezien de opkomst van digitale media.
  • Concurrentie: Het bedrijf opereert in een competitieve markt en moet concurreren met andere retailers zoals Amazon en Waterstones.
  • Economische onzekerheid: WH Smith is gevoelig voor economische onzekerheid en een verandering in het consumentengedrag kan een negatieve invloed hebben op de prestaties van het bedrijf.

Over WH Smith

WH Smith, dat een rijke historie kent want het werd al in1792 opgericht, is een bekende detailhandelaar met hoofdkantoor in Swindon in Wiltshire. WH Smith heeft een keten van winkels in onder meer hoofdstraten, stations, luchthavens, havens, ziekenhuizen, autosnelwegen en verkoopt ook schrijfwaren, tijdschriften, kranten en entertainmentproducten.

Behalve al genoemde producten biedt WH Smith ook zoetwaren aan. De aandelen van de onderneming worden als SWH op de beurs in Londen verhandeld. Ondertussen beschikt het over meer dan 1300 locaties. Oprichter van de succesvolle onderneming was Henry Walton Smith.

aandeel wh smith kopen

Wel of niet aandelen WH Smith kopen?

Als je overweegt om aandelen van WH Smith te kopen, dan is het belangrijk om eerst wat onderzoek te doen en te begrijpen wat dit bedrijf doet.

WH Smith is een Brits bedrijf dat actief is in de retailsector en zich voornamelijk richt op de verkoop van boeken, tijdschriften en kranten. Daarnaast heeft het bedrijf ook een aantal reiswinkels op treinstations en luchthavens.

Het bedrijf heeft een bewogen jaar achter de rug, waarin het te maken kreeg met de gevolgen van de COVID-19-pandemie en de lockdowns die daarop volgden. Dit had natuurlijk invloed op de omzet en winst van het bedrijf.

Op dit moment lijkt het erop dat het bedrijf zich aan het herstellen is en dat het goed op weg is om terug te keren naar de pre-pandemische niveaus. Het bedrijf heeft zelfs aangekondigd dat het van plan is om in de toekomst uit te breiden en meer winkels te openen.

Als je kijkt naar de financiële resultaten van het bedrijf, dan lijkt het erop dat het op dit moment een goede koop kan zijn. Het bedrijf heeft een stabiele cashflow en heeft een lage schuld. Dit zijn goede indicatoren voor een gezond bedrijf.

Natuurlijk is er altijd een risico verbonden aan het kopen van aandelen, en het is belangrijk om te onthouden dat er geen garanties zijn. Het is daarom belangrijk om je eigen onderzoek te doen en te beslissen of het kopen van aandelen van WH Smith past bij jouw beleggingsstrategie en risicobereidheid.

Kortom, als je geïnteresseerd bent in het kopen van aandelen van WH Smith, dan lijkt het erop dat het bedrijf zich aan het herstellen is en dat het op dit moment een goede koop kan zijn. Maar zoals altijd geldt: doe je eigen onderzoek en beslis wat het beste is voor jou.