Aandelen WienerBerger kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in WienerBerger aandelen? Op deze pagina kan je direct WienerBerger aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in WienerBerger. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel WienerBerger raadplegen. WienerBerger is een aandeel uit Oostenrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Wiener Börse. Het bedrijf is te vinden onder het symbool WIE.VI.

Waar kan je WienerBerger aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel WienerBerger kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je beleggen in aandelen & ETF's. Je kunt je kapitaal verliezen.
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel WienerBerger?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel WienerBerger. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in WienerBerger?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van WienerBerger? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in WienerBerger is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in WienerBerger.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

“Analyse WienerBerger”

Sterke punten:

 • Marktleider: WienerBerger is een van de grootste producenten van bouwmaterialen en keramische dakpannen in Europa.
 • Diversificatie: Het bedrijf heeft een breed scala aan producten en diensten, waardoor het minder kwetsbaar is voor marktschommelingen.
 • Internationale aanwezigheid: WienerBerger is actief in meer dan 30 landen, waardoor het bedrijf profiteert van verschillende economische omstandigheden en groeimogelijkheden heeft.
 • Focus op duurzaamheid: WienerBerger heeft zich gecommitteerd aan duurzaamheid en streeft ernaar om CO2-neutraal te zijn tegen 2050. Dit kan het bedrijf helpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame bouwmaterialen.

Zwakke punten:

 • Afhankelijkheid van de bouwsector: De resultaten van WienerBerger zijn sterk afhankelijk van de prestaties van de bouwsector, wat kan leiden tot volatiliteit in de aandelenkoers.
 • Concurrentie: De bouwmaterialenindustrie is competitief en WienerBerger heeft te maken met concurrentie van andere grote spelers in de markt.
 • Risico’s in verband met COVID-19: De COVID-19-pandemie heeft de bouwsector en de economie als geheel getroffen, waardoor er onzekerheid is over de toekomstige groei en prestaties van WienerBerger.

Over Wiener Berger

Wiener Berger is een wereldwijd actief Oostenrijks bedrijf dat zich specialist mag noemen in het produceren en verhandelen van bouwmaterialen. Het bedrijf is vooral bekend van de productie van dakpannen en bakstenen. Het hoofdkwartier staat in Wenen, ook de plek waar het bedrijf werd gesticht. 

De aandelen van Wiener Berger worden als WIE verhandeld op de beurs in Wenen.  De onderneming werd in 1819 in Wenen opgericht en Tandach Gleinstätten geldt als een bekende dochteronderneming van Wiener Berger, zoals ook Pipelife dat is, Wiener Berger is eigenaar van verschillende steenfabrieken in Nederland en België en is eveneens in Amerika actief. 

aandeel wiernerberger kopen

Wel of niet aandelen WienerBerger kopen?

WienerBerger is een bekende naam in de bouwmaterialenindustrie en heeft een sterke positie in Europa. Maar is het kopen van aandelen in dit bedrijf een goede investering?

Aan de ene kant heeft WienerBerger een aantal sterke punten, zoals hun marktleiderschap, diversificatie en focus op duurzaamheid. Het bedrijf heeft ook een internationale aanwezigheid, wat kan helpen om te profiteren van verschillende economische omstandigheden en groeimogelijkheden.

Aan de andere kant zijn er ook zwakke punten om rekening mee te houden. WienerBerger is afhankelijk van de prestaties van de bouwsector, wat kan leiden tot volatiliteit in de aandelenkoers. Er is ook concurrentie in de markt en onzekerheid over de toekomstige groei en prestaties van het bedrijf als gevolg van de COVID-19-pandemie.

Het is belangrijk om uw eigen onderzoek te doen en uw risicobereidheid te bepalen voordat u besluit om aandelen in WienerBerger te kopen. Overweeg de sterke en zwakke punten van het bedrijf en houd rekening met de algemene economische omstandigheden en trends in de bouwsector.

Als u besluit om te investeren, is het verstandig om uw investeringen te spreiden en alleen te investeren wat u zich kunt veroorloven om te verliezen. Zo kunt u profiteren van de potentieel sterke prestaties van WienerBerger, terwijl u uw risico minimaliseert.