Aandelen Woolworths kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Woolworths aandelen? Op deze pagina kan je direct Woolworths aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Woolworths. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Woolworths raadplegen. Woolworths is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool WOW.CHA.

Waar kan je Woolworths aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Woolworths kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Woolworths?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Woolworths. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Woolworths?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Woolworths? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Woolworths is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Woolworths.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Woolworths

Sterke punten:

 • Stabiele marktpositie: Woolworths is een gevestigde naam in de retailsector en heeft een sterke marktpositie in Australië.
 • Diversificatie: Woolworths is actief in verschillende sectoren, waaronder supermarkten, slijterijen en hotels, wat de risico’s spreidt.
 • Goed rendement: Woolworths heeft in het verleden consistent een goed rendement geleverd aan haar aandeelhouders.
 • Efficiëntie: Woolworths heeft de laatste jaren geïnvesteerd in efficiëntere processen en technologieën, waardoor de winstgevendheid is toegenomen.

Zwakke punten:

 • Concurrentie: De retailsector is zeer competitief en Woolworths heeft te maken met sterke concurrentie van andere retailers.
 • Risico’s in de toeleveringsketen: Woolworths is afhankelijk van verschillende leveranciers en heeft te maken met risico’s in de toeleveringsketen, zoals verstoringen in de bevoorrading of prijsschommelingen.
 • Impact van COVID-19: De pandemie heeft een impact gehad op de retailsector en Woolworths heeft te maken gehad met uitdagingen zoals beperkte bevoorrading en minder klanten in de winkels.
 • Regelgeving: Woolworths heeft te maken met strenge regelgeving in de retailsector, wat de kosten kan verhogen en de winstgevendheid kan beïnvloeden.

Over Woolworths

Het zeer bekende Woolworths is een Australische keten van supermarkten die weer in eigendom zijn van Woolworths Group. Iedereen in Australië heeft meer dan eens er zijn boodschappen gedaan. Het bedrijf werd in 1924 opgericht. Het heeft met Coles de leidende positie in de supermarktwereld van Australië heel stevig in handen. Sterker, het heeft tachtig procent van de Australische markt in handen. 

Het hoofdkantoor van Woolworths vind je overigens in Bella Vista in Argentinië. Het bedrijf werd gesticht op 5 december 1924 en Woolworths heeft ondertussen meer dan duizend locaties in gebruik.

aandeel woolsworth kopen

Wel of niet aandelen Woolworths kopen?

Als je op zoek bent naar een goede investering en twijfelt of het kopen van aandelen in Woolworths een slimme zet is, dan kunnen we samen de voor- en nadelen bekijken.

Om te beginnen heeft Woolworths een sterke marktpositie in Australië en is het actief in verschillende sectoren, wat het risico van investeren vermindert. Daarnaast heeft Woolworths in het verleden consistent een goed rendement geleverd aan haar aandeelhouders.

Maar er zijn ook enkele risico’s waarmee rekening moet worden gehouden. De retailsector is zeer competitief en Woolworths heeft te maken met sterke concurrentie van andere retailers. Ook heeft Woolworths te maken met risico’s in de toeleveringsketen, zoals verstoringen in de bevoorrading of prijsschommelingen.

Bovendien heeft de pandemie een impact gehad op de retailsector en heeft Woolworths te maken gehad met uitdagingen zoals beperkte bevoorrading en minder klanten in de winkels.

Alles bij elkaar genomen kan het kopen van aandelen in Woolworths een interessante investeringsmogelijkheid zijn, maar het is belangrijk om de voor- en nadelen goed af te wegen voordat je een beslissing neemt die past bij jouw persoonlijke financiële doelstellingen en risicobereidheid. Vergeet niet om een grondige analyse te maken van Woolworths’ financiële prestaties, toekomstplannen en markttrends voordat je een investeringsbeslissing neemt.