Yahoo! aandelen kopen

Wil je in Yahoo investeren? Dan kom je er al snel achter dat er geen Yahoo! aandelen meer zijn. Dit komt omdat Yahoo! grotendeels overgenomen is door het bedrijf Verizon. Wel is het nog steeds mogelijk om Yahoo! aandelen te kopen, al hebben deze aandelen een andere naam gekregen. Meer hierover, lees je op deze pagina.

Algemene informatie over het bedrijf

Voor we je meer vertellen over het kopen van Yahoo! aandelen, geven we wat algemene informatie over het bedrijf Yahoo!
Yahoo! wordt ook wel Yahoo! Inc. genoemd. Dit is een Amerikaanse organisatie die diverse gratis internetdiensten aanbiedt. Denk hierbij aan de zoekmachine Yahoo! maar ook aan de e-maildienst Yahoo! Mail.
Het bedrijf werd in 1995 opgericht en heeft het vele jaren erg goed gedaan. Uiteindelijk werd de concurrentie, onder andere van Google, Yahoo! echter te veel. Daarom werden diverse bedrijfsonderdelen van Yahoo! overgenomen door het bedrijf Verizon.
Yahoo aandelen kopen

De bedrijfsresultaten van Yahoo!

In 2015 had Yahoo! 4,97 miljard dollar omzet. De winst van dat jaar bedroeg 4,75 miljard euro. Dit is opvallend, want dit laat zien dat Yahoo! heel weinig kosten heeft gehad in dat jaar. Meer recente bedrijfsresultaten zijn overigens niet bekend. Dit komt omdat Yahoo! uiteindelijk overgenomen is door Verizon.
Wanneer je wilt beleggen in de core onderdelen van Yahoo! dan moet je dus aandelen Verizon opkopen. Het is dus verstandig om de resultaten van Verizon op te vragen. Verizon heeft namelijk meer bedrijfsactiviteiten onder zich dan alleen Yahoo!.

Het aandeel Yahoo!

Yahoo! heeft diverse bedrijfsonderdelen verkocht aan Verizon, waaronder Yahoo! Mail, Tumblr, Flickr en diverse websites die het bedrijf al jaren runde. Dit waren de belangrijkste onderdelen van het bedrijf Yahoo!. Wel hield Yahoo! zijn aandeel in het Chinese bedrijf Alibaba en Yahoo! Japan, ook wel YAHOF genoemd op de beurs.
Je kunt op dit moment geen Yahoo! aandelen meer kopen. Dit komt omdat deze aandelen naar het investeringsbedrijf Altaba zijn gegaan. Wil je investeren in het huidige Yahoo!, dan koop je aandelen van het investeringsbedrijf Altaba. Dit betekent dat je niet de Yahoo! koers checkt, maar de Altaba koers in de gaten moet houden als je in Yahoo! wil investeren. Hierbij is het belangrijk om te bedenken dat alle belangrijke bedrijfsonderdelen verkocht zijn aan Verizon.
Je kunt de actuele Atlaba koers online raadplegen. Wij raden je zeker aan dit te doen als je van plan bent in dit investeringsbedrijf met Yahoo! aandelen te beleggen.

Kort: Altabe & Verizon

  • Altaba: kocht de aandelen Yahoo!, maar bestaat alleen uit het aandeel in Alibaba en Yahoo! Japan.
  • Verizon: kocht de grootste bedrijfstakken van Yahoo! waaronder de zoekmachine en maildienst.

Waar ging het mis?

Waarom is Yahoo! niet gewoon Yahoo! gebleven? Dit heeft waarschijnlijk te maken met de moordende concurrentie. Uiteindelijk heeft Google het grootste deel van de markt in handen. Het is de Yahoo zoekmachine niet gelukt om een groot marktaandeel te veroveren waardoor de waarde van het bedrijf sterk was afgenomen.

Yahoo! aandelen kopen

Yahoo! aandelen kopen is niet meer mogelijk, maar je kunt wel in Altaba investeren. Op deze manier doe je indirect een investering in Yahoo!, aangezien dit bedrijf de aandelen van Yahoo! heeft overgenomen. Je kunt op de lange termijn in Altaba investeren door de aandelen van dit bedrijf te kopen en in je portefeuille te houden, maar het investeren op de korte termijn is ook mogelijk.
Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om te investeren in Verizon. Verizon is tegenwoordig de eigenaar van de belangrijkste bedrijfsonderdelen van Yahoo!. Op die manier investeer je dus in onder andere de zoekmachine en de maildienst. Wil je aandelen Verizon of Altaba kopen? Open dan een gratis account bij DEGIRO en profiteer van de laagste transactiekosten.
Je kan er ook voor kiezen om actief te handelen. In dat geval start je met CFD beleggen bij de online broker Plus500. Een voordeel van deze vorm van beleggen, is dat je ook kunt speculeren op koersdalingen. Dit doe je door short te gaan. Gaat de koers van Altaba of Verizon inderdaad naar beneden? Dan behaal je een goed resultaat. Neem je een long positie aan, dan speculeer je op een koersstijging en behaal je een goed resultaat als de koers inderdaad omhoog gaat. Het is hierbij belangrijk om te onthouden dat je ook altijd je inzet kunt verliezen.
Heb je geen ervaring met CFD beleggen? Dan is het verstandig om eerst even te oefenen met een Plus500 demo-account. Dit account kun je geheel gratis aanmaken. Ben je klaar voor het echte werk, dan zet je jouw demo-account om tot een echt beleggingsaccount.