Beleggen in Yandex aandelen

De meeste Nederlanders maken gebruik van de zoekmachine Google. In Rusland is dit anders. Hier maken internetters voornamelijk gebruik van de zoekmachine Yandex. Jij kunt hiervan profiteren als belegger. Dit doe je door Yande aandelen te kopen.

Het bedrijf Yandex: een korte introductie

Yandex is een online zoekmachine, die eigendom is van een gelijknamig Russisch bedrijf. De zoekmachine wordt veel gebruikt in Rusland. In 2010 was de zoekmachine goed voor bijna 65 procent van al het zoekverkeer in het land.
Yandex werd opgericht in het jaar 1997. Door de jaren heen is het bedrijf steeds groter geworden. Het is dan ook een grote naam in Rusland, al kennen veel mensen buiten Rusland het bedrijf niet.
Yandex aandelen kopen

De koers van het aandeel Yandex

Je kunt in Yandex investeren door het aandeel Yandex te kopen. Koop je het aandeel bij een lage koers, dan is het gemakkelijker om het aandeel met winst te verkopen. Je kunt de koers van het aandeel Yandex online in de gaten houden. Er zijn diverse websites die de realtime Yandex koers laten zien. Hieronder kan je bijvoorbeeld de actuele koers raadplegen.
Het afgelopen jaar is de koers van het aandeel Yandex flink gestegen. In maart 2017 was het aandeel ongeveer 22 dollar waard. Een paar maanden later was het aandeel beduidend meer waard, namelijk 31 dollar. Aan het einde van 2017 stond de koers van het aandeel nog steeds op 31 dollar. In januari 2018 was het aandeel zelfs ruim 35 dollar waard.

Yandex aandelen kopen

Je kunt in Yandex investeren door Yandex aandelen te kopen en deze langere tijd in je portefeuille te houden, maar je kunt ook proberen op de korte termijn winst te maken met jouw investering. Wanneer je Yandex aan je portefeuille wilt toevoegen, moet je ze aanschaffen via een online broker. DEGIRO is hiervoor de beste keuze. Klik hier om een account aan te maken.
Je kunt er ook voor kiezen om actief te speculeren op stijgingen en dalingen van Yandex. In dit geval voeg je de aandelen van Yandex niet toe aan je portefeuille, maar start je met CFD beleggen.
Bij CFD beleggen speculeer je op koersstijgingen of juist op koersdalingen. Doe je de juiste voorspelling, dan behaal je een gunstig resultaat. Door de hefboom van CFD beleggen, kan je ook met een klein bedrag een substantiële investering doen. Je kunt CFD beleggen bij een online broker als Plus500. Je maakt een account aan, je stort hier minimaal 100 euro op en je kunt direct starten met speculeren.

Oefenen met CFD beleggen

Heb je geen ervaring met CFD beleggen of heb je nog nooit online belegd bij een broker als Plus500? Dan is het verstandig eerst even te oefenen met CFD beleggen, zonder het risico dat je geld verliest. Dit doe je door een gratis demo-account aan te maken bij Plus500 (CFD Service. 80.6% verliest geld). Met een demo-account beleg je niet met echt geld, maar met een fictief vermogen.
Als dit goed gaat, kun je echt starten met CFD beleggen. Dit doe je door jouw demo-account om te zetten in een echt beleggingsaccount. Je stort minimaal 100 euro en je kunt direct starten met beleggen in Yandex. Het is verstandig om eerst met een klein bedrag te beginnen zodat je niet direct met een groot bedrag de mist in gaat.

Over Yandex

Yardex is een Nederlands Russische onderneming. Het biedt internetdiensten aan. Het bedrijf is bekend van de zoekmachine Yardex Search. Het hoofdkantoor van de onderneming vind je in Haarlemmermeer, op Schiphol om precies te zijn. De operatieve tak echter vind je in het Russische Moskou.  Onder de aanduiding YNDX staan de aandelen van het bedrijf genoteerd aan de Nasdaq.
Yardex is opgericht in het jaar 2000 en het is met name actief in landen als Rusland,  Turkije, Kazachstan, Belarus, Oezbekistan en Azerbeidzjan. Ook vinden activiteiten in Estland en Israël plaats. Bekende dochteronderneming is Yardex Taxi. Ook Adfox en Yardex Drive zijn bekendere dochters van Yardex.