Zalando aandelen kopen

Veel Nederlandse consumenten die online kleding, schoenen en modeaccessoires kopen, doen dit bij Zalando. Zalando is een van de grootste webwinkels van Nederland en is bovendien in andere Europese landen actief. Een investering in Zalando kan dan ook zeker een goede investering zijn, met veel winst.
Op deze pagina lees je meer over het bedrijf Zalando. Ook lees je hoe je in dit bedrijf kunt investeren als belegger, met hopelijk een hoge winst tot gevolg.

Zalando: een korte kennismaking

Zalando is een van oorsprong Duitse webwinkel, die in 2008 opgericht werd. Vandaag de dag is Zalando niet alleen actief in Duitsland, maar ook in Nederland, Frankrijk, België, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje, Engeland, Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken en Polen. Het bedrijf heeft ruim 15.000 medewerkers, verspreid over diverse landen in Europa. Je kunt Zalando dan ook zeker een grote naam in de e-commerce wereld noemen.
Zalando verkoopt kleding, schoenen en modeaccessoires voor dames, heren en kinderen. In het aanbod van Zalando vind je kleding, schoenen en accessoires van andere merken, maar ook van het eigen merk.
Zalando aandelen kopen

De bedrijfsresultaten van Zalando

Zalando heeft het goed gedaan in 2017. Ook de jaren ervoor ging het goed met het bedrijf. In 2017 realiseerde de webwinkel een omzet van maar liefst 4,489 miljard euro. De winst van Zalando was dat jaar 101,6 miljoen euro.
Enkele jaren geleden had Zalando moeite winst te maken. Er werd veel omzet gerealiseerd, maar de winst viel ieder jaar tegen. Nu is dit wel anders. De webwinkel presteert goed en haalt niet alleen een hoge omzet, maar ook een hoge winst.

De koers van het aandeel Zalando

De koers van het aandeel Zalando laat over het algemeen een stijgende lijn zien. Vijf jaar geleden was het aandeel bijvoorbeeld 19 euro waard. Begin 2018 betaalde je bijna 48 euro voor een aandeel van Zalando. Ook het afgelopen jaar zien we over het algemeen een stijgende lijn in de koers van het aandeel Zalando. Er zijn enkele dalingen geweest, maar hier volgde iedere keer weer een stijging op.

Innovaties en de toekomst

Een grote kostenpost voor Zalando zijn de vele retourzendingen. Bij online winkelen is het immers lastig om vast te stellen of een kledingstuk goed zal passen. Zalando werkt hiervoor aan een nieuwe innovatie: een online pashokje. Door middel van moderne technologie moet de website ooit de beste maat kunnen voorstellen. Wanneer deze techniek perfect werkt zullen het alleen retourzendingen afnemen waardoor de winstgevendheid zal toenemen.
Ecommerce lijkt sowieso de toekomst te hebben. Kijk maar naar Amazon of het Nederlandse Bol.com. Alhoewel het percentage online shoppers met zo’n 10% nog laag ligt, is er een duidelijke stijgende trend waar te nemen. Hiervan gaat Zalando in de toekomst profiteren. Het is dan ook waarschijnlijk dat Zalando een zonnige toekomst voor de boeg heeft.

Zalando aandelen kopen

Wil je op de lange termijn in Zalando investeren? Dan koop je aandelen bij een lage koers, om deze met winst te verkopen bij een hoge koers. Hierbij is timing dus van belang. Dit kan je bijvoorbeeld doen door de grafiek te bekijken en door op zoek te gaan naar een patroon. De koers van een aandeel beweegt zich bijvoorbeeld voornamelijk omlaag of omhoog. Toch zijn er tussendoor altijd kleine bewegingen in de andere richting. Bij zo’n beweging in de andere richting kan je het beste een aandelenpositie openen.
Ben je op zoek naar een goede partij om aandelen Zalando te kopen? Maak dan een gratis account aan bij DEGIRO. DEGIRO is een grote, Nederlandse partij die onder andere bekend staat om zijn snelle service en lage transactiekosten. Investeringen uitgevoerd bij DEGIRO kennen een hoger rendement, doordat je minder geld kwijt bent aan transactiekosten.
Het is echter ook mogelijk om in Zalando te investeren door middel van CFD beleggen. Bij deze vorm van beleggen kan je niet alleen inzetten op een stijgende beweging, maar ook op een dalende beweging.
Bij CFD beleggen speculeer je op de koers van het aandeel Zalando. Verwacht je een koersstijging? Dan neem je een long positie aan. Verwacht je een koersdaling? Dan ga je short. Doe je de juiste voorspelling, dan behaal je een positief resultaat.

CFD beleggen bij Plus500

Je kunt CFD beleggen bij de online broker Plus500. Dit kun je doen door direct een beleggingsaccount te openen en minimaal 100 euro te storten, maar ook met een demo-account.
Heb je geen ervaring met CFD beleggen? Oefen dan eerst met een demo-account. Met dit account kun je namelijk geen geld verliezen, zelfs niet als je totaal de verkeerde voorspelling doet met betrekking tot het aandeel Zalando. Gaat het oefenen langere tijd goed, dan kun je echt starten met beleggen. Klik hier om een gratis account te openen bij Plus500 (CFD Service. 80.6% verliest geld).

Over Zalando

Zalando is een ongekend veel gebruikte Duitse webshop voor schoenen, kleding en modeaccessoires. De producten worden vaak zeer scherp aangeboden.  De hoofdzetel van Zalando staat in de Duitse hoofdstad Berlijn. Ondertussen echter is Zalando al in zeventien landen actief. De aandelen van het bedrijf worden openbaar verhandeld onder de aanduiding ZAL. Zalando werd in 2008 opgericht door de ondernemers David Schneider en Robert Gentz, samen met Rochet Internet.
Het Amerikaanse  Zappos was vooral de grote inspiratiebron voor de oprichters. Het bedrijf is vanaf 2010 ook in ons land actief.